Orhan Beşikçi

Orhan Beşikçi

-

Tüm Yazıları

24-26 Kasım günleri arasında Suat Taşer Sanat Merkezi’nde düzenlenen Karşıyaka 3.Kültür ve Çevre Sempozyumu’nun 1. gününü yazmıştım. 2-3 günlerinde Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy, Doç. Dr. Hasan Uçar, Dr. Eren Akçiçek, Doç. Dr. Akın Ersoy, Prof. Dr. Cumhur Tanrıver, Prof. Dr. Ahmet Talimciler’in başkanlık yaptığı oturumlarda farklı konularda bildiriler sunuldu.

Dr. Begüm Erdoğmuş Manav, Dr. Gökhan Gündüzoğlu: Karşıyaka kıyı yerleşiminin tarihsel süreçte değişimi ve kıyı yaşantısındaki yerel özelliklerin irdelenmesi. Dr. Beral Alacı: 1960 askeri darbesi sonrasında Karşıyaka’da siyasi ortamın şekillenmesi ve 1961 seçimleri. Dr. Hasan Sarptaş: Yenilenebilir enerji tesislerinin çevresel etkileri. Ortaç Onmuş: Dünyanın büyük kentleri, sahip oldukları zengin yaban hayatı ve Karşıyaka. Araştırmacı Yazar, Turist Rehberi, Kemal Şendikici: Karşıyaka’da sürdürülebilir turizm yaratmak. Gazeteci Yazar Tufan Atakişi: Yabancı kaynakların ışığında Kordoleontos’tan Karşıyaka’ya. Dr. Mete Çubukçu-Mert Biter: Karşıyaka’da sürdürülebilir bir kent yaşamı için enerji ve iklim eylem planının önemi. Araştırmacı Yazar Nejat Yentürk: Gediz Nehri’nin eski yatağına döndürülmesi ve İzmir Limanı. Araştırmacı Yazar Abdulkadir Hazman: Suya kavuşmak. Dr. Asil Kaya: 1930’lu yıllarda İzmir kent gündemine dair bir konu Karşıyaka’nın içme suyu sorunu. Murat Kaya Meltem Uyar: Karşıyaka’nın su sorununa çözüm arayışı Yamanlar Suyu. Doç. Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu: Karşıyakalı bir iş insanı ve ailesi, Küçük Telat Muşkara ve Muşkara Ailesi. Eda Özmutaf: Pennetti Ailesi. Mert Rüstem: Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi Kurucusu ve Karşıyaka kent kültürüne katkısı. Mehmet Karaman: Yerel yönetimlere bağlı müzeler ve müzecilik çalışmaları Karşıyaka Belediyesi müzeleri örneği.  Ahmet Akçay: Hamza Yaşar ‘Atillâ İlhan’ın eserlerinde değerler.

Haberin Devamı

Damla Dur: Erken çocukluk döneminde değer aktarımında Muzaffer İzgü’nün eserleri. Nuran Yıldırım: Karşıyaka’nın sağlık bekçisi Dr. Fatma Saada- Emin Kaatçılar, 1898-1982. Hasan Aslan Akpınar: Prof. Ayetullah Sumer’in İzmir ve Karşıyaka’daki çocukluk ve gençlik yılları. Şerif Kutludağ: Karşıyakalı olma bilinci.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ahmet Talimciler: Karşıyakalılar, yaşadıkları yer, simgeler, kişiler, mekânlarla olan ilişkilerini nasıl tanımlıyorlar. Bedri Cumhur Doğu: Kuruluşunun 108. yılında Karşıyaka Spor Kulübü tarihine katkılar: Karşıyaka Türk Mümarese-i Bedeniyye Terakki Kulübü’nün kuruluşuna ait bulgular. Hüsnü Tekeşin: Türk-Yunan dostluğuna ilk katkı: 1930’larda Karşıyaka Spor Kulübü’nün Sakız ve Midilli temasları. Değerlendirme Paneli’nde Prof. Dr. Ersin Doğer, Doç. Dr. Hasan Uçar ve Orhan Beşikçi konuşma yaptılar.

Bildiri sunanlar arasında genç araştırmacıları görmekten umutlandım.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim…