R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta İkizler burcunda ilerleyen Merkür ve Venüs daha hızlı, hareketli ve esnek koşullara işaret ediyor. Jüpiter de bir süreliğine Balık burcuna ilerledi. İletişim artarken yeni hedefler ve istekler peşinde koşabiliriz. 17’si civarında işbirliği geliştirmek son derece faydalı olabilir. 19’u civarında enerjimizi iyi yönetmeli ve biraz daha planlı ilerlemeye bakmalıyız. 20’si ile birlikte İkizler burcu başlarken, daha büyük bir istek ve hevesle hareket etmeye başlayacağız. Özellikle 21’i civarında yeni insanlarla, yeni çevrelerle temas kurmak bize farklı bakış açıları kazandırabilir. Ancak değerlendirmelerimizde biraz gerçekçi olmak çok yerinde olacak. Bu dönemde daha etkin olabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

16 Mayıs Pazar

Bugün kendimizi daha heyecanlı ve huzursuz hissedebiliriz. Aceleci olmayalım.

17 Mayıs Pazartesi

Günün ilk yarısında bizi hassas kılan koşullar var ancak öğle sonrasında kendimize güvenimiz artıyor.

18 Mayıs Salı

Günün ilk yarısında bazı engelleri aşmak ve daha sabırlı davranmak gerekebilir.

19 Mayıs Çarşamba

Oldukça kararlıyız ve uzun vadede sağlam kalacak işler üzerinde çalışmak isteyebiliriz.

20 Mayıs Perşembe

Yeteneklerimizi seferber etmek ve hızlı analizler yapmak için uygun koşullar var.

21 Mayıs Cuma

Çok hareketli ve değişken bir gündeyiz. Karşımıza gelen durumları ve haberleri gözden geçirmekte fayda olacak.

22 Mayıs Cumartesi

Işıkların uyumu kendi içimizde daha akıcı ve yaratıcı olabileceğimiz fırsatlara işaret ediyor.

 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde yeteneklerinizi daha kolay seferber edebileceğiniz ve başkalarından daha çok şey öğrenebileceğiniz günlerdesiniz. Parasal konular ve birikimleriniz yanında, uzaklar, eğitsel uğraşlar ya da size yenilikler getirebilecek kişilerle de görüşebilirsiniz. 16’sı civarında eve, ailenize yönelik, daha hassas  bir konuda çaba içine girebilirsiniz. 19’u civarında yaratıcı bir konuya zaman ayırmak ve kendinizi ortaya koymak zor olmayacak. 20’si sonrasında görüşmeler, yakın çevrenizle iletişim daha bilinçli ve kararlı hale geliyor. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde Güneş burcunuzda ilerlerken kişisel konularda yeteneklerinizi daha iyi değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda ortaklaşa işler, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumu da sizin için meşgul edici olabilir. Daha fazla şey yapmak arzusundasınız ve korkularınızı aşmaya bakmalısınız. 16’sı civarında yakın çevreniz ve ailevi ihtiyaçlar yüzünden hareket içindesiniz. 19’u civarında yine eve, toprağa ve ailenize yönelik konulara daha fazla odaklısınız. 20’si sonrasında yeni kazanç ve iş imkanları gündeme gelebilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Güneş de burcunuza katılırken daha olumlu ve bilinçli adımlar içindesiniz. Yeteneklerinizi daha güçlü şekilde ortaya koyabileceksiniz. Yenilikler başlıyor. Ancak bu dönemde karşılıklı konulara ve kimi zaman karşıt fikirlere de hazırlıklı olmak gerekiyor. 16’sı civarında maddi alanda, harcamalar konusunda biraz daha ölçülü olmaya dikkat edin. 19’u civarında yakın çevrenizdekiler, kardeşler, görüşmeler ve ziyaretler oldukça hız kazanabilir. 20’si sonrasında iyimserliğiniz ve hevesiniz sayesinde daha yapıcı olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde bazı şüpheler, huzursuzluklar sizi psikolojik açıdan daha fazla meşgul ediyor olabilir. Zihinsel açıdan daha dengeli kalmaya bakmalı ve düşüncelerinizi olumlu yönlere çevirmeye bakmalısınız. İş düzeni, hizmet ve sağlık içeren gelişmelere özen göstermek gerekiyor. Daha iyi organize olmaya gayret etmelisiniz. 16’sı civarında şahsi alanda daha gayretlisiniz ancak öfkenizi de kontrol etmeye bakın. 19’u civarında iş ve parasal konular içinde çok daha gayretli davranabilirsiniz. Gizli kalan şeyler de huzursuzluk getirebilir.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde İkizler burcunda ilerleyen gezegenler daha pozitif ve gelecek yönünde daha istekli, hevesli olabileceğinizi gösteriyor. Duygusal açıdan kendinizi daha olumlu hissedebilirsiniz. Kendinizi ortaya koyma alanında şanslısınız. Aşk ve sevdiklerinizle ilgili konulara zaman ayırabilirsiniz. 16’sı civarında daha objektif düşünmek ve sizi zayıf düşüren durumlarda bilinçli olmak gerekiyor. 19’u civarında kendi kişisel istekleriniz ve öncelikleriniz yönünde daha güçlü ve sağlam adımlar atabileceğinizi görebilirsiniz. Değerlendirmeye bakın.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde bilinçli hedefler, iş hayatınıza ve sorumluklarınıza yönelik konular önem kazanmakta. Daha kararlı ve istekli olabilirsiniz. Hedefleriniz dikkat çekerken, kendinizden daha çok söz ettirebilirsiniz. Ayrıca evinize, yerleşim ve ailevi konular da meşgul edici olabilir. 16'sı civarında ailevi bir konu üzerinde durmak ve hassasiyetleri paylaşmak söz konusu olabilir. 19’u civarında biraz daha dikkatli ve sakin düşünmeye bakmalısınız. Gururunuzu konu alan bir durum stres yaratabilir. Bu dönemde iş odaklısınız. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde İkizler burcunda ilerleyen gezegenler ve 20’sinden itibaren Güneş hayatınıza yeni bağlantılar, yeni görüşler ve renkler getiriyor. Bu dönemde başkalarından çok şey öğrenebilir ve uzaklarla bağlantı içinde olabilirsiniz. Yakınlar ve çevresel değişiklikler de sizi oldukça meşgul ediyor. Eğitsel işlere zaman ayırabilirsiniz. 16’sı civarında ailenizi ve işinizi de ilgilendirebilecek bir konuda daha fazla gayret gerekebilir. 19’u civarında daha umutlu ve gruplar ve sosyal yaşam içinde daha kararlı ve dışadönük davranabilirsiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde parasal işlere ve sizi uğraştıran durumlara daha dikkatli bakma ihtiyacı var. Zihinsel açıdan dengede kalmaya bakın. Bazı çift durumlar, ortaklı işler, finansal konular daha bağlayıcı kimi zaman da endişelendirici olabilir. Kaynaklarınızı kullanma yönünde oldukça meşgulsünüz. 16’sı civarında düşüncelerinizde daha objektif olmaya gayret etmeniz iyi olacak. 19’u civarında iş ve sorumluluklar yönünde çok daha kararlı olabilirsiniz. Mesleki konularda göstereceğiniz çaba ile yeni bir şeylerin temelini atma imkanınız olabilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde karşılıklı konular, ilişkiler önem kazanıyor. Özellikle 20’sinden sonra evlilik, anlaşmalar ve görüşmeler yolu ile daha meşgul hale gelebilirsiniz. Bu dönemde pek çok teklif, anlaşma ve karşılıklı konu daha fazla muhasebe ve değerlendirme getirmekte. Kişisel alanda yeni adımlar da var. 16’sı civarında ailevi bir iş ya da sizi duygusal açıdan meşgul eden bir durum uğraştırıcı olabilir. 19’u civarında olaylara bakış açınızda biraz daha esnek olmanız size daha çok şey kazandırabilir. Fikir ve inançlarınız yönünde çok şey öğrenebilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde biraz daha dikkatli ve özenli olmakta fayda var. Zaman alan işler, stresler ya da iş kökenli durumlar sizi zihinsel açıdan daha fazla yorabiliyor. Kimi zaman gizli kalan durumlar ya da belirsizlik içeren, yönetmekte zorlandığınız koşullar içinde de olabilirsiniz. Sağlık, düzen ve çalıştığınız kişilere dikkat etmeye bakın. 16’sı civarında ailevi ya da karşılıklı bir konu içinde dengede olmaya bakın. 19’u civarında psikolojinizi etkileyen ya  da sizi bağlayan durumlar içinde kalabilirsiniz. Olaylara daha sakin yaklaşmakta fayda var. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde İkizler burcunda ilerleyen gezegenler size daha fazla hareket, özgürlük ve kısıtlamalardan kurtulma imkanı getirmekte. Düşüncelerinizde daha pozitif ve akıcı olabilirsiniz. Aynı zamanda yakın çevreniz, gruplar, arkadaşlar ve gelecek yönündeki beklentiler sayesinde olumlu bir hava oluşabilir. 16’sı civarında düzen, sağlık ve uğraştırıcı konulara dikkat edin. İşle ilgili çabalar var. 19’u civarında karşılıklı işler, görüşmeler ya da eşinizi ilgilendiren durumlar içinde biraz daha iyi dinleyici olmak, esnek davranmak gerekebilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Pek çok değişiklik, yenilik ve kendinizi daha pozitif hissedebileceğiniz fırsatlar gelişiyor. Jüpiter burcunuza girerek daha olumlu bir ruh hali getirmekte. Bu dönemde hem evinizde, yakın çevrenizde, hem de iş hayatında daha fazla adım atma fırsatı sahipsiniz. Mesleğinizi ve sorumlulukları öne çıkaran koşullar var. 16’sı civarında sevdiklerinizle, ailenizle ilgili işlerde daha gayretli olabilirsiniz. 19’unda sevdiğiniz bir iş ya da çalışma ortamı içinde göstereceğiniz çaba ile önemli girişimler dikkat çekebilir. Evde de hareketlilik oldukça fazla.