R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Güneş tutulmasının ardından bugünlerde Satürn ve Uranüs’ün kare açısı altındayız. Bu dönemde ani olaylar, sarsıcı gelişmeler söz konusu. Eski ile yeni arasında bir çatışma olduğunu görebiliriz. Hayatımıza daha esnek bakmamızın gerekli olduğu günlerdeyiz. Gerginliğin neden olduğu koşullar özellikle 14’ü civarında oldukça kafa  karıştırıcı olabilir. 18’i civarında daha pratik ve daha hızlı çözümler elde edebiliriz. Merkür hala geri giderken, görüşmelerde, anlaşmalarda daha sabırlı bir tutum izlememiz faydalı olacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

13 Haziran Pazar

Ailevi konularda bizi baskılayan durumlarla, hassasiyetlerle karşılaşabiliriz.

14 Haziran Pazartesi

Kişisel açıdan gurur yaptığımız durumlara özellikle dikkat edelim. Öfkeye kapılmayalım.

15 Haziran Salı

Yaratıcı yönlerimizi daha iyi ortaya koyabiliriz. Kendimizi ispat edeceğimiz koşullar olabilir.

16 Haziran Çarşamba

Bugün belirli kurallara, standartlara özen göstermek durumundayız. Daha pratik olabiliriz.

17 Haziran Perşembe

Eksik kalan bilgiler ya da iletişimde stres yaratan durumlar gündeme gelebilir. Daha uyanık olalım.

18 Haziran Cuma

Belirli bir çaba ve gayretin ardından bugün karşılıklı konulara daha fazla zaman ayırabiliriz.

19 Haziran Cumartesi

Yeni haberler ve görüşmelerle birlikte daha hızlı ilerleme olanağı bulacağız.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde yakın çevreniz oldukça hareketli ve size gelen bilgileri gözden geçirmek ve bazı düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Karşılıklı konular, görüşmeler de dikkat çekebilir. Tek başına karar vermek zor olabilir. Eve, ailenize yönelik koşullar destekler sunabilir. 14’ü civarında kendinizi ortaya koymak konusunda oldukça gayretli ve kararlı olabilirsiniz. Ancak kafa karıştırıcı koşullara da dikkat edin. Bu dönemde maddi konularda ani olaylar var. 18’i civarında çalışma düzeniniz ve iş hayatınızla ilgili daha çok çaba sarfedebilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde zekanızı, yeteneklerinizi kullanmak ve daha fazla destek bulmak yönünde çaba sarfedebilirsiniz. Merkür hala geri giderken acele etmeyin. Parasal konularda yeni imkanlar gelişiyor. Ayrıca ortaklı işler ve zaman alan koşullar da söz konusu. 14’ü civarında eve, toprağa yönelik bir uğraş, ailevi bir konu daha çok uğraştırabilir. Maddi alanda daha dikkatli olunmalı. 18’i civarında sevdiğiniz konularla ilgilenmek, kendinizi ifade etmek konusunda daha motive olabilirsiniz. Yeter ki biraz daha iyi organize olmayı ihmal etmeyin. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde Güneş hala burcunuzda ilerlerken yeni istekler, kararlar ve başlangıçlar dikkat çekiyor. Merkür’ün geri gitmesi ise düzeltilmesi, tamamlanması gereken konuların da olduğunu göstermekte. Acele etmemelisiniz. Bu dönemde hayatın güzel yönlerine, yaratıcı konulara oldukça açıksınız. Aşk ve evde mutluluk getiren tecrübeler olası. 14’ü civarında ziyaretler, yolculuklar sizi daha aktif ve girişken kılmakta. Ancak abartılı olmamakta fayda var. 18’i civarında ev, yerleşim ve ailevi konularla daha çok ilgilenebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde evinize, ailenize yönelik işler içinde olmak size daha büyük bir mutluluk ve keyif getirebilir. Venüs burcunuzda ilerlerken hayatın olumlu yönlerine açılabilirsiniz. Bu dönemde zihinsel açıdan sizi meşgul eden bazı kararsızlıklar olsa da, ev ve aileden gelen destekler, imkanlar da var. 14’i civarında maddi konularda, harcamalarda biraz daha bilinçli bir çaba içinde olmak mümkün. Gelecek yönünde daha cesur olmaya bakın. 18’i civarında ise zihninizde pek çok plan ve meşguliyet olabilir. Zekanızı iyi kullanmaya bakmalısınız.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar içinde yenilikler, daha sosyal ve aktif olabileceğiniz imkanlar var. Gelecek yönünde pek çok yeni düşünce ve proje gündeme gelebilir. Ayrıca yakın çevreniz, ziyaretler ve konuşmalar açısından da hareketlilik söz konusu. Aşkta ise biraz daha gerçekçi olmaya bakın. 14’ü civarında ailevi bir konuda yeni adımlar, değişiklikler gündeme gelebilir. Biraz gerçekçi durmak faydalı olacak. 18’i civarında kazançlarınızı ilgilendiren bir konuda daha tutarlı ve çalışkan olmanız gerekebilir. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde sizi meşgul kılan, işinizle, statünüzle ilgili konular oldukça dikkat çekmekte. Mesleki alanda revizyon yapmak, eksikleri görmek, aceleci olmamak gerek. Toplum önünde olabileceğiniz fırsatlar da var. Parasal açıdan yeni imkanları zorlayabilirsiniz. Ancak haftanın ilk günlerinde, özellikle 14’ü civarında yönetilmesi zor durumlar, içerisinde uzakların olabileceği koşullar daha fazla çaba gerektiriyor olabilir. 18’i civarında ise Ay burcunuzda ilerlerken, kişisel alanda daha fazla gayret ve mücadelenin olduğunu söyleyebiliriz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde daha hızlı ilerleme ve sonuç alma imkanınız var. Yeni insanlar, yeni çevreler ve bakış açıları öne çıkmakta. Şahsi alanda da önemli kararlar ve değişiklikler gündeme gelebilir. Ancak Merkür hala geri harekette iken fazla acele de etmemelisiniz. Yine de pek çok konuyu yoluna sokabilirsiniz. 14’ü civarında gelecek beklentileriniz, ümitleriniz yönünde yeni çabalar ve girişimler olabilir. Gruplar ve sosyal alanda da yapılabilecek işler mümkün. 18’i civarında ise biraz daha dikkatli ve gerçekçi olmaya dikkat etmelisiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde bazı karışık durumlar, kontrol edilmesi daha zor koşullar ve endişeler olabilir. Zihinsel açıdan dengede ve huzurlu kalmaya özen gösteriniz. Endişeleri görmek ve kendi duygularınızı anlamak için çaba gerekiyor. Yine de yeni insanlar, görüşmeler size destek verebilir. Gizli kalan şeylere dikkat edilmeli. 14’ü civarında işinizi ve tanınırlığınızı gösteren konularda gerçekçi ve kontrollü olun. Bazı karışıklıklar gündeme gelebilir. 18’i civarında ise gelecek bir proje üzerinde daha fazla çaba sarfedebileceğiniz bir motivasyon içindesiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Kendinizi daha hareketli ve gelecek yönünde istekli hissedebileceğiniz günlerdesiniz. Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler var. Karşılıklı işler, evlilik ya da görüşmeler yanında, gruplar ve arkadaşlıklar da sizi harekete geçirebilir. Gelecek yönünde kendinizi daha umutlu hissedebilirsiniz. 14’ü civarında uzaklarla ilgili işler, yolculuklar ya da fikirlerinizi yaymak açısından çok şey yapabilirsiniz. 18’i civarında ise sorumluluklarınız biraz daha ağır basmakta. Bugünlerde mesleki konularda detaylar ve çaba gerektiren işler dikkat çekebilir. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Daha fazla sorumluluk ve iş çıkaran konular öne çıkıyor olabilir. Bu dönemde statünüzü ve çalışma konularınızı ilgilendiren değişiklikler var. Özellikle iş hayatında yeni bir düzen ve organizasyon kurma konusunda daha fazla gayret edebilirsiniz. Ancak Merkür hala geri giderken sonuçlar için acele etmemelisiniz. 14’ü civarında sizi psikolojik açıdan zorlayabilecek durumlar, bazı endişeler, huzursuzluklar mümkün. Bu konular işle de ilgili olabilir. 18’i civarında düşüncelerinizi yeniden düzene koymak açısından imkanlar bulabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde genel olarak destekleyici bir atmosfer ve çevresel koşullar var. Kendinizi daha özgür ve hareketli hissedebileceğiniz günlerdesiniz. Yeni insanlar, çevreler, eğitsel işler ya da medyaya yönelik adımlar olabilir. Ayrıca aşkta ve yaratıcı alanda da pek çok değişiklik söz konusu. 14’ü civarında ilişkilerinizde, aşkta ve ortaklaşa konularda biraz daha gerçekçi davranmalı ve daha iyi bir dinleyici olmaya gayret etmelisiniz. 18’i civarında finansal işlerde ya da bazı endişeleri ilgilendiren konularda acele ile sonuca gitmemelisiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde evinizi, ailenizi ilgilendiren ve sizi duygusal açıdan bağlayan durumlara vurgular dikkat çekiyor. Psikolojik alanda ilişkiler oldukça hassas olabilir. Aynı zamanda ev ve yerleşim cephesinde de değişiklikler, henüz netleşmemiş koşullar olabilir. Aşk ve çocuklarla ilgili gelişmeler, hayattan keyif alabileceğiniz fırsatlar var. 14’ü civarında üzerinde çalıştığınız işler, projeler ve çalışma koşulları ile ilgili konularda daha gerçekçi bir çaba içinde olmalısınız. 18’i civarında ise karşılıklı denge ve uyum için daha bilinçli davranmanız gerekebilir.