R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Koşulların değiştiği, oldukça kritik bir haftaya ilerliyoruz. Bu hafta 23’ünde iletişim gezegeni Merkür düzgün hareketine dönmüş olacak. Böylece eksik kalan görüşmeler, projeler yeniden ele alınabilir. Olaylara bakış açımızda, kendimize olan inancımızda da bir değerlendirme içindeyiz. Nitekim 24’ünde Oğlak burcunda gerçekleşecek olan dolunay bizi daha derin ve sorumlu bir şekilde düşünmeye, kendi duygularımızı gözden geçirmeye zorluyor. Böyle zamanlarda daha gerçekçi davranmak, bir takım ihmal edilmiş olan şeyleri ele almak doğru olacak. Dolunay civarında özellikle yakın ilişkilerde üzerimizde baskı ve travma yaratan durumlarla, yüzleşmelerle de karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

20 Haziran Pazar

İlişkilerden beklentilerimizde biraz daha sakin ve dengeli kalmaya dikkat edelim. Gereksiz tartışmalar mümkün.

21 Haziran Pazartesi

Bugün günlük işlerde ani değişikliklere hazır olmak gerekebilir. Duygusal güvensizlikler yaşanabilir.

22 Haziran Salı

Psikolojik açıdan daha pozitif olmaya çalışalım. Akşam saatleri daha olumlu sayılır.

23 Haziran Çarşamba

Bugün hareket, iletişim, görüşmeler ve yeni bilgiler açısından oldukça canlı geçebilir.

24 Haziran Perşembe

Dolunay ile birlikte kendimizi yeni muhasebelere açık hissedebiliriz.

25 Haziran Cuma

Duygusal alanda bir değerlendirme içindeyiz. Önümüzdeki konulara daha derin ve olgun yaklaşabiliriz.

26 Haziran Cumartesi

Bugün evde ya da duygusal alanda önemli yüzleşmeler, huzursuzluklar gündeme gelebilir. Daha objektif olalım.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde dikkatinizi yakın çevrenizdeki değişikliklere ve aynı zamanda ailevi konulara daha fazla yöneltebilirsiniz. Ailenizle bir arada olabileceğiniz olumlu koşullar da var. 21’i civarında ortaklaşa konular, sizi duygusal açıdan meşgul eden durumlar olabilir. 24’ündeki dolunay ise ünvanınızı, işe yönelik sorumlulukları öne çıkarmakta. Mesleki konulara daha çok zaman ayırmanız gerekebilir. Bu dönemde daha çok dikkat çekebilirsiniz. Sorumluluklarla ilgili değerlendirmeler öne çıkıyor. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde sizi hassas kılan konular, yakın çevrenizi ve ailenizi ilgilendiren koşullar daha ağır basmakta. Yakın çevrenizde hareketlilik, ziyaretler konuşmalar dikkat çekebilir. 23’ü sonrasında iş ve para konularında yeniden hızlanan konuşmalar olabilir. 21’i civarında eşinizle ya da ortaklı konular içinde daha hızlı ilerleme imkanı ve motivasyonu da var. 24’ündeki dolunay ise olaylara bakış tarzınız, düşünceleriniz ve uzaklarla ilgili konularda bir değerlendirme getirmekte. Eğitsel işlerde, yabancılarla ilgili konularda ciddi muhasebeler var. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Merkür’ün burcunuzda düzgün harekete dönmesi ile birlikte belirli işler, görüşmeler ve kararlar yeni bir hız kazanabilir. 21’i civarında özellikle çalışma hayatınıza ve süregelen işlere yönelik bir hızlanma içindesiniz. Enerjinizi verimli kullanmaya bakmalısınız. Daha fazla şey kazanmak elinizde. 24’ündeki dolunay ise finansal işlere, mesleki sorumluluklara ciddi bir vurgu yapmakta. Özellikle borçlar, vergiler ve miras gibi ortaklı konularda önemli sonuçlar ve muhasebeler içindesiniz. Olaylara gerçekçi bakmak durumundasınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Nihayet bu hafta Güneş’in burcunuza ilerlemesi ile birlikte bir süredir ertelenen ya da net düşünemediğiniz, karar veremediğiniz konularda daha gerçekçi olabilirsiniz. Yeni istekler gündeme geliyor. Özellikle 21’i civarında yaratıcı alanda ya da kendinizi öne çıkartmak istediğiniz konularda daha kararlı ve hırslı bir ilerleme içinde olabilirsiniz. 24’ündeki dolunaya özellikle dikkat etmelisiniz. Eşinizle ya da işinizle ilgili konular, görüşmeler, kimi zaman karşıtlık yaratan konular gündeme geliyor. Daha dikkatli ve gerçekçi olmalısınız.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde bazı duyarlılıkların ve sizi meşgul edebilecek durumların gündeme gelebileceğini söyleyebiliriz. 21’i sonrasında duygusal koşullar, psikolojik nedenler kimi zaman izole edici de olabilir. Her ne kadar Mars sizi kararlı kılsa da, bugünlerde daha önlemci olmaya gayret edin. 21’i civarında ailevi işler, eve, toprağa yönelik işler hızlanabilir. 24’ündeki dolunay ise özellikle iş koşullarınız, düzen, sağlık ve hizmet konularına bir stres getirmekte. Daha fazla uğraştıran neden, kölelik ya da hizmet öne çıkabilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde daha iyi değerlendirebileceğiniz ve yapıcı olabileceğiniz koşullar gelişiyor. 23’ünde Merkür’ün düzgün harekete dönmesi ile iş alanında ve sorumluluklarınız yönünde daha net kararlar ve hareketlilik var. 21’i civarında yakın çevrenizde, görüşmeler ve iletişim alanında hızlı ve kararlı adımlar atabileceksiniz. 24’ündeki dolunay sevdiğiniz, önem verdiğiniz ve sizi duygusal açıdan mutlu etmesini istediğiniz bir alanda bazı muhasebeler ya da eleştirel durumları gündeme getirebilir. Aşkta ve çocuklarla ilgili konularda sorumluklar artabilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde Yengeç burcunun başlaması ile birlikte hem işinizi, hem de sosyal statünüzü ilgilendiren önemli konular dikkat çekiyor. Kritik kararlar da var. 21’i civarında maddi alanda ve destek aradığınız konularda daha fazla gayret ve motivasyon içindesiniz. 23’ü sonrasında yaratıcı alanda ilerlemek kolaylaşabilir. 24’ündeki dolunay ise özellikle iş ve ev konularına önemli sonuçlar, muhasebeler getirmekte. Eve yönelik işler, sorumluluklar vurgulanmakta. Bu dönemde eve, toprağa, babanıza yönelik konularla daha çok uğraşabilirsiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde Güneş’in Yengeç burcuna ilerlemesi ile birlikte, duygusal alanda daha rahat ve akıcı hareket edebileceğiniz koşullar gelişiyor. 23’ünden itibaren bir süredir sizi bağlayan, huzursuz eden koşullar toparlanabilir. 21’i civarında kişisel alanda daha yüksek bir motivasyon ve değişiklik isteği ile hareket edebilirsiniz. 24’ündeki dolunay yakın çevrenizde, kardeşlerle ilgili bir konuda, bir imza ya da tasarı, görüşme alanlarında ciddi değerlendirmelere, sorumluluklara dikkat çekmekte. Düşüncelerinizde pratik olmaya bakın.

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde parasal konulara ve birikimlerinize daha ciddi odaklanmak isteyebilirsiniz. Ortaklı koşullar, sizi psikolojik açıdan bağlayan hassasiyetler var. 23’ünde Merkür’ün düzgün harekete dönmesi bir süredir takılan görüşmeleri ve iletişimleri yeniden hızlandırmakta. 21’i civarında duygusal nedenler, güvensizlikler yüzünden kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. 24’ündeki dolunay özellikle işinizle, para durumunuzla ilgili gelişmelere ciddi düşünme ve muhasebe yapmak gereği getirmekte. Maddi konulara yönelik bir odaklanma var. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta Güneş’in karşıt burcunuz Yengeç’e geçmesi ile birlikte, önemli değerlendirmeler, muhasebeler ortaya çıkmakta. Son altı ayın belirli sonuçları gündeme gelmeye, şartlar değişiklik göstermeye başlıyor. 21’i civarında iş ve hedeflerinize ilişkin yeni durumlar, değişiklikler hızlanabilir. Ayrıca çalışma ortamında bir süredir meşgul eden durumları değiştirmeye başlayabilirsiniz. 24’ünde burcunuzdaki dolunay özellikle ailevi, ilişkileri de içine alan bir konuda sizi duygusal bir muhasebe yapmaya yöneltebilir. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu hafta Yengeç burcunun başlaması ile birlikte, ihmal edilen bazı işler, yükümlülükler tekrar gündeme gelebilir. Düşünmekten çok harekete geçmenin doğru olacağı günlerdesiniz. 21’i civarında özellikle mesleki alanda, sizi öne çıkaran konularda hızlı adımlar var. 23’ünde Merkür de düzeliyor ve sizi yaratıcı alanda daha kararlı düşünmeye davet ediyor. 24’ündeki dolunay ise bazı huzursuzluklara, kısıtlamalara işaret edebilir. Bu dönem psikolojik açıdan daha yorucu durumlar olabilir. Hizmet, düzen ve sağlık işlerine dikkat edin. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu hafta Yengeç burcunun başlıyor olması sizi yaratıcı konularda daha aktif hale getiriyor. Kendinizi yapıcı yönde ifade edebileceğiniz olanaklar var. Düşüncelerinizde daha gerçekçi bir tutum izlemeye bakın. 21’i civarında eğitsel uğraşlar, yabancılar ya da medyaya ilişkin alanlarda hızlı ilerleme ve düşüncelerinizi yayma kararlılığı içinde olabilirsiniz. Eksik olan şeyleri düzeltmeniz zor olmayacak. 24’ündeki dolunay yazılı ve sözlü işler, tasarımlar, görüşmeler açısından daha ciddi ve planlı hareket etmeyi gerektirebilir.