R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Oğlak burcundaki dolunayın ardından daha ciddi değerlendirmeler, muhasebeler yaptığımız bir döneme giriyoruz. Bu günlerde sorumluluklarımızı gerçekçi şekilde ele alabiliriz. Yine de Venüs bugünden itibaren Aslan burcuna ilerleyerek, ateş elementine daha tutkulu ve istekli bir ortam yaratmakta. Aşkta oldukça güçlü bir tutku ve arzular öne çıkabilir, harcamalar artabilir. 1 Temmuz civarına özellikle dikkat edelim. Bugünlerde kazalar, aksilikler ve kurallarla ilgili konularda, iş hayatında daha fazla gerginlik olabilir. 2’si civarında da fazla aceleci davranmamak faydalı olacak.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

27 Haziran Pazar

Bugün biraz dikkatli olmaya, inatlaşmamaya ihtiyacımız var. Sert koşullar içindeyiz.

28 Haziran Pazartesi

Düşüncelerimizi daha pratik hale getirelim. Duygulara da yer açalım.

29 Haziran Salı

Psikolojik açıdan şifa bulabileceğimiz, hassasiyetlere, hayallere açık olduğumuz bir gündeyiz.

30 Haziran Çarşamba

Dışsal etkilere, hayallere fazlası ile açığız. Biraz daha dikkatli davranmalıyız.

1 Temmuz Perşembe

Çok daha yüksek bir enerji ve çaba ile hareket edebiliriz. Ailevi konulara odaklanabiliriz.

2 Temmuz Cuma

Hedeflerimize odaklı ve cesaret gösterebileceğimiz bir gündeyiz. En iyisini yapmak için çaba sarfedebiliriz.

3 Temmuz Cumartesi

Özellikle akşam saatlerinde hayatın güzel olan yönlerine çok daha açığız. Keyifler öne çıkabilir.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde iş ve ünvanınızı ilgilendiren düşünceler ve sorumluluklar dikkat çekmekte. İşinizle ve görevlerinizle ilgili konularda bir muhasebe gündeme gelebilir. 28’i civarında gruplar ve arkadaşlıklar içinde yeni beklentiler, istekler var. Bu dönemde aşkta ve kendinizi göstermek istediğiniz konularda daha tutkulu ve heyecanlı olabilirsiniz. 1’i civarında kendinizi bir ölçüde kısıtlanmış, engellenmiş bulabilirsiniz. Aşırı riskli işlere girilmemeli. 2’si civarında kişisel alanda kendinizi ortaya koymak yönünde daha hevesli davranabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde uzaklarla ilgili işler, eğitim ya da medyayı da içine alabilecek konularda muhasebe yapmak ihtiyacı doğuyor. Eğitim, akademik uğraşlar, yabancılarla ilgili işlerde bazı sonuçlar gündeme gelmekte. 28’i civarında iş ve görevler alanında değişikliğe gitmek isteyebilirsiniz. Bu dönemde ev ve ailenizle ilgili konularda, gayrimenkulleri ilgilendiren konulara daha fazla harcama gündeme gelebilir. Kendi özelinizde daha meşgul olduğunuz koşullar var. 1’i civarında gerek evde, gerekse mesleki konularda daha sakin ve sabırlı olmak gerek. 2’si civarında da risk almış olduğunuz işler yüzünden huzursuzluk yaşanabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde sorumluluklar, finansal işler, borç, alacak işleri üzerinde daha fazla sonuç ve değerlendirme gündeme gelmekte. Bazı endişeler ya da kısıtlamalar gündeme gelebilir. Sorumlulukları ciddiye almanız gerekiyor. Yakın çevrenizde de sizi canlı ve hareketli kılan konular, ilişkiler var. 28’i civarında uzaklar, yolculuklar ya da eğitsel konular içinde değişiklik ihtiyacı doğabilir. 1’i civarında fikirlerinizde, kardeşlerle ilgili konularda daha sakin bir tutum sergilmeye bakın. 2’si civarında gruplar, arkadaşlıklar içinde oldukça aktif olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde karşılıklı konular, başkalarından beklentiler daha hassas koşullara işaret ediyor. Eşinizi, evliliğinizi ya da ortaklıkları ilgilendiren konular içinde daha düşünceli olabilirsiniz. Dışsal koşullar ağır basmakta. 28’i civarında finansal bir konuda daha farklı davranmak gereği olabilir. Bu dönemde maddi alanda destekler olabileceği gibi, masraflar da artıyor. Güzel olan şeylere yönelik harcamalar artabilir. 1’i civarında riskli işlere yaklaşmamak daha iyi. 2’si civarında hedefleriniz ve iş konularında kendinizi daha çok ortaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde işler, sorumluluklar ve görevlere özellikle zaman ayırmak ve enerjinizi daha verimli kullanmaya çalışmalısınız. Hizmet ve çalışma koşulları oldukça meşgul edici olabilir. Diğer yandan aşk gezegeni Venüs de burcunuza ilerleyerek ilişkilerinizi daha heyecanlı ve tutkulu hale getirebilir, güzel şeyler için masraflar artabilir. 28’i civarında eşinizle ya da karşılıklı konularda esnek olmaya bakın. 1’i civarında kazalara ya da düşmanlık içerebilecek koşullara dikkat etmelisiniz. 2’si civarında da fikirlerinizde daha cesur ve heyecanlı olabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde aşkta ve heyecan yaratan konularda daha dikkatli olmaya bakın. Kimi zaman elde olmayan durumlar, yanlış adımlar, riskler gündeme gelebilir. Aşkta ve yaratıcı alanda daha ciddi düşünceler içinde olabilirsiniz. Sevdiklerinizi, çocukları ilgilendiren koşullar sorumlulukları da beraberinde getiriyor olabilir. 28’i civarında çalışma hayatında esneklik gerekiyor. 1’i civarında kazalara, gizli düşmanlıklara karşı daha sakin olmalısınız. 2’si civarında risk alınması gereken durumlar da gündeme gelebilir. Acil kararlar mümkün. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde hem ev ve yerleşim konularını, hem de iş hayatınızı içine alan kararlar, sonuçlar ve değerlendirmeler içinde olabilirsiniz. Sorumluluklar nedeni ile adım atmak durumundasınız. Yine de yakın çevrenizde, gruplar ve arkadaşlıklar içinde daha canlı bir tempo söz konusu. Sosyal alanda sizi harekete geçiren fırsatlar bulabilirsiniz. 28’i civarında sevdiklerinizle ilgili konularda, yaratıcı alanda daha becerikli olabilirsiniz. 1’i civarında gelecek beklentilerinizde daha gerçekçi olun ve ilişkilere daha dengeli yaklaşmaya bakın.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Dolunayın ardından özellikle düşüncelerinize, zihninizi meşgul eden konularına özen gösterin. Sorumluluklar, işle ilgili gelişmeler bu dönemde zihninizi daha çok meşgul edebilir. Kardeşler, yakın çevrenizdekilerin durumları ile de daha yakından ilgilenebilirsiniz. Bu dönemde meslek alanında sizi daha mücadeleci kılan koşullar var ve bu alanda ilişkilere daha çok özen göstermelisiniz. 28’i civarında karşılıklı beklentiler, görüşmeler daha esnek olmayı gerektirebilir. 1’i civarında iddialaşmalardan uzak durun. 2’si civarında sizi fiziksel açıdan oldukça test eden koşullar olabilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde para durumunuz, birikimleriniz konusunda daha ciddi düşünceler ve hassasiyetler dikkat çekiyor. İş hayatınızla ilgili değişiklikler de muhasebeye neden olabilir. Yine de Venüs’ün konumu özellikle aşk hayatınıza yeni insanlar, yeni çevreler yolu ile bir farklılık getirebilir. Bu dönemde fikirlerinizde de oldukça iddialı olabilirsiniz. 28’i civarında görüşmeler ve kısa ziyaretler, yolculuklar açısından meşgul edici bir tempo var. 2’si civarında da kendinizi ortaya koymak, daha özgür hissetmek konusunda şanslı sayılırsınız. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Birkaç gün önce burcunuzda gerçekleşen dolunay sizi ailevi konularda, kişisel alanda yeniden düşünmeye, muhasebe yapmaya yöneltmiş olabilir. Evlilikte ve kişisel alanda daha düşünceli ve hassas olabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde aşkta ve genel olarak başkalarından beklentilerinizde bazı krizler, stresler mümkün. 28’i civarında karşılıklı konularda, beklentilerinizde esnek olmaya gayret edin. 1’i civarında maddi konularda daha önlemci olmak gerekebilir. 2’si civarında ev ve güvenlik konularına yönelik daha acil hareket etmeniz gerekebilir. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde tam olarak kestiremediğiniz, bilinçaltında kalan ya da sizi psikolojik açıdan bağlayan konular gündeme gelebilir. Kimi zaman elde olmayan koşullar kısıtlanmaya ya da içinize dönmenize de işaret edebilir. Diğer yandan aşkta ve ilişkiler alanında daha sıcak ve heyecan getiren karşılaşmalar, görüşmeler de mümkün. Bu alanda hareketlilik artıyor. 28’i civarında Ay burcunuzda sizi kişisel alanda daha canlı kılmakta. 1’i civarında riskli işlere girmemeye bakın. 2’si civarında konuşmalarda ve ziyaretlerde çok daha hızlı davranabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

En son dolunay sizi özellikle gelecek yönünde plan yapmak ve beklentiler içinde olmak yönünde daha düşünceli kılmakta. Bu dönemde gruplar ve sosyal alan içinde daha fazla sorumluluk getiren işlerle ilgilenebilirsiniz. Diğer yandan çalışma ortamınızda da hareketlilik fazla. Bu alanda kadınlar ve ilişkileri içine alan koşullar oldukça meşgul edebilir. Enerjinizi doğru yönde kullanmaya bakın. 28’i civarında şartları aşırı zorlamamak doğru olacak. 2’si civarında size daha fazla kazanç ve ilerleme sağlayabilecek bir cesaret sergileyebilirsiniz.