R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Yeniay ile birlikte hızlanan bir tempo içine giriyoruz. Bugünlerde kendi duygusal ihtiyaçlarımıza, sevdiklerimize ve ailevi konulara daha fazla zaman ayırabiliriz. Duygularımızı anlatma ve hayal kurma yönünde şanslısınız. Artan bir iletişim ve hareketlilik var. 12’sinde sezgilerimizin de yardımı ile daha yaratıcı olacağız. 13’ünden yan yana gelen Venüs ve Mars bu hafta özellikle aşkta, ilişkilerde ve arzularımız yönünde bizi çok daha sıcak ve hararetli kılmakta. Tutkular öne çıkarken, duygularımızı güçlü şekilde ortaya koymak isteyebiliriz. Bu durum kimi zaman tartışmalı koşullara da işaret edebilir. Bu nedenle tamamen güdülerimizin esiri olmamaya bakalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

11 Temmuz Pazar

Yeni istekler ve kendinize güven duyabileceğiniz fırsatlar var. Günü iyi kullanmaya bakalım.

12 Temmuz Pazartesi

Bugün ilişkilerimizde biraz daha dengeli ve sakin davranmakta fayda var.

13 Temmuz Salı

Mesleki konularda başkalarının fikirlerinden yararlanabileceğimiz bir gündeyiz.

14 Temmuz Çarşamba

Fikirlerinizi uygulama yönünde olumlu adımlar atabilirsiniz. Pratik sonuçlar var.

15 Temmuz Perşembe

Özellikle günün ilk yarısında daha uyanık davranmak gerekiyor. Akşam saatlerinde ilişkilerimize odaklanabiliriz.

16 Temmuz Cuma

Ailevi konularda daha mantıklı ve adil olmaya çalışalım. Hassasiyetler var.

17 Temmuz Cumartesi

Ay yanan yolda ilerlerken, gereksiz tartışmalara girmemeye bakalım.

 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu yeni dönemde sevdiklerinize, ailevi konulara ve yerleşiminizi ilgilendiren konulara vurgu var. Yakın çevreniz de çok hareketli. Ziyaretler, yolculuklar ya da görüşmeler dikkat çekebilir. Evde de bir hareketlenme mümkün. 13’ü civarında çalışma ve iş konuları, daha etkin davranmayı gerektiren çabalar öne çıkmakta. Hızınızı arttırabileceksiniz. 17’si civarında ise karşılıklı konularda, ilişkilerinizde daha sabırlı olmanızda fayda var. Süregelen bir işin daha iyi hale gelmesi için çaba sarfedebilirsiniz. Aceleci olmamalısınız. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Yeniay düşüncelerinize, yakın çevrenize canlılık ve kararlılık getirmekte. Duygularınızı daha fazla anlatma imkanınız var. Ziyaretler, ailenizi de ilgilendiren hareketlilik öne çıkıyor. Bu dönemde elinizdeki maddi olanakları, birikimlerinizi daha iyi kullanma fırsatı elde edebilirsiniz. 12’si civarında işinizden elde edebileceğiniz yeni kaynaklar olabilir. 13’ü civarında yaratıcı alanda daha hızlı adımlar atmanız mümkün. Sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili uğraşlar da olabilir. 17’sinde ise düzen, sağlık ve uğraşı gerektiren koşullar var. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu yeni dönemde, kaynaklarınıza, iş hayatınıza daha fazla odaklanabileceğiniz yeni motivasyonlar bulabilirsiniz. Parasal işler ve birikimler üzerinde düşünme gereği var. Kişisel alanda yeni istekler ve niyetlerle başlangıçlar yapabilirsiniz. 13’ü civarında evinizi, ailenizi ilgilendiren işlerde biraz daha fazla çaba ve enerji gerekiyor. Kendinizi düzene sokmaya bakın. 17’si civarında ise kendinizi ortaya koymak, sahneye çıkmak ve duygularınızı sergilemek için güzel bir motivasyon söz konusu. Harcamalara da oldukça açıksınız.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Burcunuzda gerçekleşen yeniay ile birlikte, önem verdiğiniz konulara odaklanabilirsiniz. Hareketsiz kalmayacaksınız. Önceliklerinizi iyi belirlemeye bakın  ve sezgilerinizi kullanmaya bakın. Kimi zaman çift durumlar kararsızlık yaratabilir. Kabullenme gerektiren durumlar olabilir. 13’ü civarında yakın çevrenizde hareketlilik var. Görüşmeler, ziyaretler dikkat çekebilir. 17’si civarında ise ailenizi, evinizi ya da evdeki koşulları ilgilendiren bir hareketlilik içinde olabilirsiniz. Uzun vadeli düşünmekte fayda olacak.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu yeni dönemde, hazırlık içinde olmak, sizi duygusal açıdan ilgilendiren konulara eğilmek gerekli olabilir. Psikolojik açıdan kabullenilmesi gereken konular, hassasiyetler gündeme gelebilir. Ancak gelecek yönünde düşünmek ve arkadaşlarla, gruplarla iletişim içinde olmak da mümkün. 13’ü civarında harcamaları ve birikimlerinizi daha iyi organize etmeye bakın. İşe yönelik çabalarınız hız kazanabilir. 17’si civarında ise ziyaretler, görüşmeler ve yakın çevrenizde olup bitenler açısından daha hareketli koşullar yaşayabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Yeniay ile birlikte, kişisel ihtiyaçlarınıza, isteklerinize, ailenizi de ilgilendiren konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Arkadaşlar, başkaları ile daha çok şey paylaşabileceğiniz fırsatlar mümkün. Ayrıca bu dönemde işle ilgili hareketlilik, yeni fırsatlar da söz konusu. 13’ü civarında kişisel açıdan önemli adımlar ve hızlanan bir tempo var. Aşkta ise biraz daha mantıklı düşünmelisiniz. 17’si civarında birikimlerinizi iyi değerlendirdiğiniz takdirde uzun vadede kazan sağlayabilecek adımlar atabilirsiniz. Harcamalar da dikkat çekebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Yeniay özellikle evlilik, ailevi konular ve işiniz gibi önemli konuları öne çıkarmakta. Bu dönemde sosyal statünüzü, ünvanınızı ilgilendiren önemli gelişmeler gündeme gelebilir. Kendinizi daha iyi anlatabileceğiniz olanaklar var. Uzaklar ve yolculuklar da dikkat çekebilir. 13’ü civarında biraz daha uyanık olmalısınız. Hesapta olmayan durumlar belirsizlik ve bekleme yaratabilir. 17’si civarında ise şahsi alanda çok daha aktif olabileceğiniz fırsatlar var. Biraz çaba göstermek ve ileriyi düşünmek yolu ile daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu yeni dönemde Yengeç burcundaki yeniay yeni açılımlar, yeni düşünceler ve hareket ihtiyacı getirmekte. Farklı deneyimlere açıksınız. Yeni insanlar, çevreler, yolculuk ya da bir şeyler öğrenmenin getireceği ihtiyaçlar vurgulanıyor. Ancak zihinsel düzeyde daha sakin olmaya, endişelenmemeye de bakmalısınız. 13’ü civarında hedeflerinizi ilgilendiren iş konularında hızlı adımlar ve gayretler dikkat çekiyor. 17’si civarında ise gizli kalan ya da psikolojik açıdan hassas kılan konulara açıksınız. Riskli işlere girişmemelisiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Yengeç burcundaki yeniayın ardından ailevi konular sizi duygusal açıdan daha fazla bağlayabilir, meşgul edebilir. Parasal durumlar da söz konusu olduğunda eşinizi ya da ortaklı konuları ele almak gerekebilir. Bu dönemde dışsal nedenlere, başkalarından kaynaklanan koşullara özen göstermek gereği var. 13’ü civarında mesleki hedeflere, sorumluluklara odaklanmak mümkün. Oldukça hızlı ilerleyebilirsiniz. 17’si civarında ise aşkta ve arkadaşlıklara, sosyal alanda daha cesursunuz. Bu dönemde yeniliklere oldukça açıksınız. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Karşıt burcunuz Yengeç’te gerçekleşen yeniay bu dönemde önemli sonuçlar, değerlendirmeler ve muhasebeler getirmekte. Eşinizi, ortaklı işleri daha fazla gözden geçirebilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Aynı zamanda çalışma ortamınızı ilgilendiren uğraşlar da daha çok gündeme gelebilir. Mesleki konuları ihmal etmemek gerekiyor. 13’ü civarında işinizde ve uzakları da içine alabilecek konularda yeni adımlar atmak mümkün. 17’si civarında da hem işinizi, hem de ev hayatını içine alan kararlar dikkat çekici olabilir. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Yengeç burcundaki yeniay bu dönemde mesleki konulara, düzen ve sağlığınızı ilgilendiren uğraşlara yeni bir odaklanma getiriyor. Daha planlı olmakta fayda var. Duygusal ya da ailevi nedenler de zamanınızı alabilir. Yine de bu dönemde eğlenmeye ve kendinizi daha iyi ifade etmeye imkan bulabilirsiniz. Aşkta ve ilişkilerde büyük bir canlanma var. 13’ü civarında gereksiz endişelere kapılmamaya bakın. Bazı huzursuzluklar yaşanabilir. 17’si civarında ise yeni insanlar, yolculuklar ya da düşünsel açıdan sizi harekete geçiren konularla karşılaşabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Yengeç burcundaki yeniayın ardından yaratıcı konulara, sevdiğiniz uğraşlara ve keyif veren konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz. Sevindirici haberler ve hareketlilik dikkat çekiyor. Ayrıca bu dönemde evde de çok hareketlilik yaşanabilir. Enerjinizi yapıcı yönde kullanabilirsiniz. 13’ü civarında evlilikte ve karşılıklı konular içinde bir farkındalık geliştirmeniz yararınıza olacak. 17’si civarında ise eşinizin ya da ortaklı durumların içinde biraz çaba sarfetmek gerekebilir. Duygusal açıdan daha olgun olmaya çalışmalısınız.