R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın en dikkat çekici olayı kuşkusuz Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi olacak. Bu transit ilişkilerimize, başkalarından isteklerimize daha tartışmalı ve gergin bir hava getirebilir. Barış ve uyum istesek de, çıkar çatışmaları ve süregelen husumetler dengesiz tepkiler vermemize neden olabilir. Bu nedenle soğukkanlılığımızı korumamız gereken günlerdeyiz. Haftanın ilk günlerinde organize olmak ve iş konularında daha bilinçli ve uyanık olmamız gerekebilir. 17’si civarında sosyal alanda daha fazla şey yapma çabası içerisinde olabiliriz. Aşkta da bazı hoşnutsuzluklar gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

 

12 Eylül Pazar

Yeni şeyleri deneme isteği içindeyiz. Ancak abartılı durumların ve dikkatsizliklerin farkında olalım.

13 Eylül Pazartesi

Bugün görüşmeler, anlaşmalar ve ticari işler için belirli fırsatlar sunuyor.

14 Eylül Salı

Özellikle öğle saatlerinde daha sakin düşünelim. Yolculuklarda stres söz konusu olabilir.

15 Eylül Çarşamba

Daha gerçekçi ve kontrollü düşünmek durumundayız. Ancak şikayetlerimiz de artabilir.

16 Eylül Perşembe

Günün ilk yarısında kendimizi sıkışık hissedebiliriz. Şansımızı aşırı zorlamamalıyız.

17 Eylül Ağustos Cuma

Düşüncelerimizde aşırı katı olmamaya dikkat edelim. Duygusal desteğe ihtiyacımız olabilir.

18 Eylül Cumartesi

Özellikle öğle saatlerini yeni şeyler öğrenmek ve başkalarından destek bulmak konusunda daha iyi değerlendirebiliriz.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde yeni bir tempo ortaya çıkıyor. 15’inden itibaren pek çok konuda muhasebeler ve değerlendirmeler var. İlişkilerinize, evlilik ve ortaklıklar konusuna daha dengeli şekilde yaklaşmalısınız. Karşıt durumlar artabilir. 13’ü civarında yeni bir şey öğrenmek ve eğitim konularında daha kalıcı bir çaba içerisinde olabilirsiniz. İşle ilgili detayları ihmal etmemelisiniz. 17’si civarında gelecek beklentileriniz yönünde hızlanan adımlar içinde olabilirsiniz. Gruplar, sosyal işler ve arkadaşlıklar açısından daha heyecan verici olabilir.

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta 15’inden itibaren Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi iş ortamına yönelik konular, çalışma hayatınız, sağlık ve düzen konularına daha fazla hareketlilik getirmekte. Enerjinizi iyi kullanmaya özen göstermelisiniz. 13’ü civarında ortaklaşa konularda uğraşılar, borç, alacak işleri ya da sizi bir ölçüde endişelendiren durumlar dikkat çekebilir. Esnek kalmaya bakmalısınız. 14’ünde daha iyi organize olmaya bakın. 17’si civarında ise özellikle mesleki alanda, sorumluluklar konusunda daha fazla ilerleme elde edebileceğiniz koşullar var.

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi sizi girişimlerinizde daha tutkulu, heyecanlı ve cesur kılıyor. Aşkta ve spekülatif konularda hızlı adımlar mümkün ancak tartışma çıkarabilecek durumlarla da karşılaşabilirsiniz. 13’ü civarında eşinizle ya da ortaklı konular içinde daha sağlam bir temel atmaya gayret etmelisiniz. Esneklik göstermeniz gerekebilir. 14’ü civarında hedefleriniz yönünde biraz daha gerçekçi olmaya bakın. 17’si civarında kendinizi daha şanslı hissedebileceğiniz, yeni insanlar, yeni çevreler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu hafta 15’inden itibaren Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi sizi hızlı adımlar atmaya zorluyor. Eve, toprağa, güvenlik ve ailevi konulara yönelik işlerde biraz daha sakin ve dengeli kalmaya özen göstermelisiniz. 13’ü civarında özellikle iş ortamına yönelik konularda daha fazla çaba ve uğraş söz konusu. Enerjinizi dengede tutmaya, dinlenmeye de zaman ayırın. Aşkta canlanma var. 17’si civarında ise bazı endişe yaratan durumlar, borçlar, banka işleri ya da miras gibi paylaşımlı konularla daha çok ilgilenmek durumunda olabilirsiniz.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu haftadan başlayarak yakın çevrenizdekiler, kardeşler ya da çevresel değişiklikler sizi zihinsel anlamda daha aktif ve girişken kılmakta. Sözlerinizi daha iyi kullanmaya ve tartışmalara dikkat etmeye çalışmalısınız. 13’ü civarında çocuklarınız ve sevdiklerinizle ilgili konularla daha yakından ilgilenebilirsiniz. 14’ü civarında parasal işlerde daha uyanık olmaya bakın. Eve, toprağa yönelik konular olumlu değişiklikler getirebilir. 17’si civarında eşinizle ilgili konularda ya da ortaklıklarda daha fazla şey yapabileceğinizi görebilirsiniz.

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Güneş burcunuzda ilerlerken size yeni motivasyonlar, istekler ve girişim arzusu getirmekte. Bu dönemde maddi konulara, harcamalara ve işle ilgili konulara daha fazla odaklanma söz konusu. Özellikle harcamalardaki artışa dikkatli yaklaşmak gerekebilir. Destek te arayabilirsiniz. 13’ü civarında eve ve yerleşime, ailenize yönelik konularda büyük bir hareketlilik var. Dağılmamaya bakmalısınız. 14’ü civarında da ilişkilerde gerçekçi olmak gerekebilir. 17’si civarında özellikle iş ve çalışma konularında daha fazla uğraşı, grup çalışmaları var.

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu hafta 15’inden itibaren mücadele gezegeni Mars’ın burcunuza ilerlemesi size hızlanan adımlar ve öne çıkma arzusu getirmekte. Bu dönemde bir süredir beklemede ya da hazırlık aşamasında olan konular artık başlayabilir. Ancak yine de düzen ve organizasyon gerektiren işlere dikkat etmelisiniz. 13’ü civarında yakın çevrenizde çok hareketlilik ve artan bir iletişim söz konusu. 17’si civarında ise yaratıcı alanlarda, sevdiklerinizle ya da çocuklarla ilgili konularda daha hızlı ilerleyebildiğinizi görebilirsiniz. Yeni kazançlar da gündemde.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde aşk gezegeni Venüs burcunuzda ilerlerken, ilişkilerinizde ve hayatın keyifli konularında daha tutkulu ve heyecanlı olabilirsiniz. Ancak ilişkiler alanında daha uyanık olmak ve sonu belli olmayan durumlara girmemek gerekiyor. 15’inden itibaren Mars’ın durumu riskli konulara bir eğilim yaratmakta. 13’ü civarında iş ve kazançlar alanında daha yüksek bir motivasyonla hareket edebileceğinizi söyleyebiliriz. 17’si civarında ise evinize ve özel hayatınıza yönelik bir konuda yapabileceğiniz daha çok şey olduğunu görebilirsiniz.

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu hafta 15’inden itibaren iş ortamındaki grup çalışmaları ve yeni hedefler doğrultusunda daha enerjik davranabilirsiniz. Arkadaşlıklar ve sosyal işler açısından da hızlanan koşullar var. Bu dönemde hedefleriniz yönünde oldukça etkinsiniz. 13’ü civarında ailevi bir konu ya da kişisel istekleriniz yönünde oldukça çaba içerisindesiniz. Dağılmamaya bakmalısınız. Aşkta ise biraz daha gerçekçi olmak gerekiyor. 17’si civarında yakın çevrenizde hareketlilik, görüşmeler, kardeşler ve ziyaretler açısından hızlanan bir tempo söz konusu.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta 15’inden itibaren Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi sizi her konuda ama özellikle iş hayatında, evlilikte ve ortaklı hedeflerde daha hırslı ve mücadeleci bir duruma getirebilir. İş hayatında biraz daha sakin ve diplomatik kalmaya özen göstermelisiniz. Ancak hakkınızı armanız gereken durumlar da ortaya çıkabilir. 13’ü civarında elde olmayan nedenler söz konusu olabilir. 17’si civarında daha çok paranızı, birikimlerinizi, iş hayatınızı ilgilendiren olaylar var. Hızlı bir ilerleme içinde olabilirsiniz. Daha fazla desteğe de ihtiyacınız olabilir.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu hafta 15’inden itibaren Mars’ın Terazi burcuna ilerlemesi yabancılarla ilgili gelişmeler, eğitim ve inançlarınızla ilgili konularda daha girişken bir tavır içinde olabileceğinizi gösteriyor. Düşüncelerinizi savunma konusunda daha kararlı adımlar atabilirsiniz. 13’ü civarında gruplar, arkadaşlıklar içinde yeni istekler, temeller söz konusu. Enerjinizi yapıcı yönde kullanabilirsiniz. İş hayatında ilişkilerinizi daha iyi yönetmelisiniz. 17’si civarında Ay burcunuzda ilerlerken şahsi projelerinize, kişisel isteklerinize yeni bir yön verebileceksiniz.

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Güneş karşıt burcunuzda ilerliyor ve bu size muhasebeler, durum değerlendirmesi yapmaya zorluyor. Ayrıca 15’inden itibaren finansal işlerde, ortaklı konularda, yatırımlar ve birikimler alanında daha sakin ve dengeli düşünmeye bakmalısınız. Kimi zaman endişe ya da korku yaratabilen konular da dikkat çekebilir. 13’ü civarında özellikle iş hayatında ve sorumluluklar konusunda daha dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Hedeflerinizi dağıtmamalısınız. 17’si civarında ise sosyal konular, kimi zaman fedakarlık içeren durumlar gündeme gelebilir.