R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Güneş tutulmasının hemen ardından hızlı değişiklikler ve ayarlamamız gereken koşullar dikkat çekiyor. Haftanın ilk günlerinde belirli bir fikre takılıp kalırsak, yanlış değerlendirmelerimizde ısrar ediyor olabiliriz. 8’i civarında yüksek enerjiler ve bizi daha girişken hissettiren itilimler içindeyiz. Ancak acelecilik ya da öngörüsüzlüğün neden olabileceği zararlara dikkat edelim. Her türlü riskli konuda, finansal alanda ya da girişimlerimizde daha sakin düşünmeye çalışalım. 11’i civarında aşkta, arkadaşlıklar ve değer verdiğimiz, önemsediğimiz ilişkilerimizde bizi psikolojik açıdan test eden, derine iten koşullarla karşılaşabiliriz. Maddi alanda, iş konularında iyice düşünmeden sonuca varmamalıyız.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

5 Aralık Pazar

Öğle sonrasında daha gerçekçi düşünmek zorunda kalabiliriz. Hızlı adımlar var.

6 Aralık Pazartesi

İlişkilerimize bağlı olarak iş konularını, sorumluluklarımızı yeniden değerlendirebiliriz.

7 Aralık Salı

Daha sınırlayıcı koşullar var. Günün ilk yarısında zorlanabiliriz.

8 Aralık Çarşamba

Sosyal konular, gruplar ve geleceğe yönelik projelerimiz açısından ilginç fikirlerin gündeme geldiği bir gündeyiz.

9 Aralık Perşembe

Bugün arkadaşlıklar, ilginç temalar ve sosyal açıdan canlandıran, yenileyen koşullar var.

10 Aralık Cuma

Gündem oldukça değişken. İletişimde ve görüşmelerde esneklik söz konusu olabilir.

11 Aralık Cumartesi

İlk dördün bizi kaygan bir zeminde daha dikkatli ve gerçekçi olmak yönünde uyarıyor.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde uzaklarla, yabancılarla ilgili konular, eğitsel işler, yeni insanlar hayatınızda bir hareketlilik yaratıyor olabilir. Sorumluluklar ve işle ilgili adımlar da dikkat çekmekte. Mesleki ilişkilerinize de odaklanabilirsiniz. 7’si civarında gruplar, arkadaşlıklar ve gelecek yönünde hedefler öne çıkabilir. 8’i civarında riskli işlerde uyanık olmalısınız. 11’i civarında işte ve sosyal alanda ilişkilerinize daha ciddi yaklaşabilirsiniz. Tam olarak göremediğiniz, kontrol etmekte zorlandığınız bir konuda ani bir değişim ya da yeni bir adım gündeme gelebilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde değişiklikler, yeni gelişmeler bazı endişelere ya da korkulara yol açıyor olabilir. Olaylara daha farklı bir yönden bakmanız gerekebilir. Aynı zamanda uzaklarla, eğitimle ya da yeni çevrelerle ilgili gelişmeler, adımlar da ciddiyet kazanabilir. Yabancılarla ilgili görüşmeler, iş konuları dikkat çekebilir. 7’si civarında iş hayatında, sorumluluklar alanında hareket isteği var. 8’i civarında karşılıklı bir konu, ortaklaşa işlerde daha sakin düşünmeye özen gösterin. 11’i civarında gruplar, arkadaşlıklar sizi daha çok hareketlendirebilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Haberin Devamı

Yılın bu döneminde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler dikkat çekiyor. Bir süredir devam eden koşullar artık bir sonuca doğru ilerlemekte. Tutulma da ilişkilere ve eşinizle ilgili konulara, değişikliklere bir odaklanma getiriyor olabilir. Ayrıca bu dönemde finansal işler, bağlayıcı sorumluluklar da var. 7’si civarında kendinizi geliştirebileceğiniz, yeni insanlarla temas edebileceğiniz adımlar atabilirsiniz. 8’i civarında iş, düzen ve sağlık konularında daha dikkatli davranın. 11’i civarında hedeflerinizle ilgili dikkat çekici konular öne çıkabilir.

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde iş düzeninizi, sizi uğraştıran, zamanınızı alan durumları ihmal etmemeli ve daha verimli olmaya bakmalısınız. Enerjinizi, sağlığınızı da ihmal etmemelisiniz. Bu dönemde dışsal koşullar, sorumluluklar ve ciddiyet teması artmakta. Bu koşullar ilişkiler açısından da sizi meşgul edebilir. 7’si civarında finansal bir iş nedeni ile, ortaklı konularda yeni adımlar atabilirsiniz. 8’i civarında spekülatif amaçlı, riskli işlere daha çok özen göstermelisiniz. 11’i civarında yeni bir konu, yeni bir çevre ufuklarınızı genişletebilir. Keşfetmeye açıksınız.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde kendinizi ortaya koymak, sahneye çıkmak ve kendinize güven duymak konusunda yapabileceğiniz şeyler artıyor. Yaratıcı konulara, sevdiğiniz şeylere odaklanabilirsiniz. Ancak zaman alan, sorumluluk yükleyen, iş ortamı ile ilgili durumlar da dikkat çekmekte. 7’si civarında karşılıklı bir konuda, ortaklı bir işte yeni adımlar, istekler gündeme gelebilir. 8’i civarında evde ya da ailevi bir konuda daha esnek kalmaya özen gösterin. 11’i civarında sizi psikolojik açıdan etkileyen, hassas konular içinde olabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde hem kendi iç dünyanıza, ihtiyaçlarınıza dönerek yavaşlamak, hem de eviniz ve özel hayatınızla ilgili konulara odaklanmak olası. Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha az ısrarcı olmaya bakmalısınız. Bu alanda bazı hassasiyetler var. 7’si civarında işle ya da uğraştıran bir nedenle daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Detaylar, teknik konular sizi harekete geçirebilir. 8’i civarında konuşmalarda, anlaşmalarda daha sakin kalmaya bakın. 11’inde ise ilişkilerinizde, evlilikte daha hareketli bir gün yaşayabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde görüşmeler, ziyaretler ve iletişim açısından yenileyici koşullar var. Yakın çevrenizde de çok değişiklik olabilir. Aynı zamanda evinizi, ailenizi ya da gayrimenkullerle ilgili konuları da ilgilendiren bir hareketlilik dikkat çekmekte. Eve yönelik işler artabilir. 7’si civarında sevdiklerinizle ilgili bir konu, yaratıcı olabileceğiniz bir uğraş alanında daha başarılı adımlar atabilirsiniz. Ancak 8’i civarında elinizdekileri, para durumunuzu daha iyi kullanmaya bakmalısınız. 11’i civarında organize olmak için biraz disiplin gerekiyor olabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu tutulma döneminde para durumunuz, kaynaklarınız ve işle ilgili destekler konusunda daha ciddi düşünebilirsiniz. Maddi konular, harcamalar vurgulanıyor. Bu durum düşüncelerinizi, görüşmelerinizi de ciddileştirmekte. 7’si civarında görüşmeler, ziyaretler ve konuşmalar için oldukça harekete geçirici olabilir. Evi ilgilendiren konular da vurgulanmakta. 8’i civarında oldukça kararlı olabilirsiniz ancak sözlerinize dikkat edin. 11’ civarında sizi mutlu eden konular, aşk hayatınızı ya da sevdiklerinizi öne çıkaran gelişmeler söz konusu. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Burcunuzda gerçekleşen tutulma ile bu dönemde yeni adımlar, değişiklik isteği ve özellikle parasal konulara odaklanma artıyor. Bu dönemde elinizdeki daha iyi kullanmak ve harcamalarınızı kontrol etmek ihtiyacı artıyor. Maddi konularda pişman olabileceğiniz harcamalara dikkat edin. 7’si civarında ziyaretler, görüşmeler ve yakın çevrenizde hareketlilik açısından canlandırıcı koşullar var. 8’inde ise riskli işlere girmemeye bakın. 11’i civarında eve ve ailenizle ilgili konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde şahsi konularda ciddi adımlar ve değişiklikler var. Tutulma pek kestiremediğiniz ve yönetemediğiniz durumları, gizli şeyleri öne çıkarabilir. Bu dönemde bilemediğiniz konularda daha önlemci olabilirsiniz. 7’si civarında para durumunuz, bir harcama durumu ya da işle ilgili bir harcama sizi harekete geçirebilir. 8’inde gruplar içinde daha sakin düşünmeye ihtiyacınız olabilir. Mesleki alanda daha kararlı adımlar atabilirsiniz. 11’i civarında ise sevdiklerinizle ilgili konulara, yaratıcı uğraşlara daha çok zaman ayırabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Gerçekleşen tutulma içinde bulunduğunuz gruplara ve gelecek yönündeki hedeflerinize yeni bir tutum getirmekte. Gruplar, arkadaşlıklar içinde daha aktif olabilirsiniz. Ancak bazı gizli durumlar, tam olarak ortaya çıkmayan sınırlamalar da var. Bu nedenle riskli durumlar karşısında daha dikkatli olun. 7’si civarında olayları kendi yönünüzde etkileme şansına sahip olabilirsiniz. Yeni adımlar dikkat çekebilir. 8’inde işte konuşmalara, diyaloglara sakin yaklaşmaya bakın. 11’i civarında ise harcamalarınızda daha akılcı olmaya bakın. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde iş hayatınızı, tanınırlığınızı ve sorumluluklarınızı ilgilendiren değişiklikler dikkat çekiyor. Yılın bu döneminde önemli gelişmeler gelecek ayları da etkileyebilir. Aynı zamanda gelecek yönünde, gruplar, hedefler yönünde daha ciddi ve gayretli olabileceğiniz günlerdesiniz. 7’si civarında sezgilerinizden yararlanmanız mümkün ancak bazı önünüzü göremediğiniz durumlar da gündeme gelebilir. 11’i civarında ise pek çok konuda daha girişken ve istekli olabileceğiniz bir hareketlilik içindesiniz. Birden fazla işle meşgul olabilirsiniz.