R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Yılın ilk haftasına yeniay ile başlıyoruz. Bu dönemde daha hızlı adımlar atmak ve sorumluluklar yönünde ilerlemek zor olmayacak. Farklı ve yeni fikirler ile hareket edebiliriz. Jüpiter’in yeni konumu konumu fikir ve inançlarımız ile ilgili aşırılıklara gidebileceğimizi de anlatıyor. Bu nedenle düşüncelerimizde, olaylara bakış açımızda daha yapıcı bir tutum izlemeye bakalım. 6’sı civarında sanatsal uğraşlar ve hayal gücümüzü verimli yönde kullanabileceğimiz imkanlar bulabiliriz. Pek çok konuda yenilik ve değişiklik isteği ile harekete geçebileceğimiz görülüyor.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

2 Ocak Pazar

Yeniay ile birlikte kendimizi harekete geçmeye mecbur hissedebiliriz.

3 Ocak Pazartesi

Daha yapıcı ve toparlayıcı bir çaba içindeyiz. Şikayetçi olmayalım.

4 Ocak Salı

Bugün grup işleri ve teknik konular açısından daha yaratıcı ve akılcı sonuçlar elde edebiliriz.

5 Ocak Çarşamba

Oldukça kararlıyız. Ancak daha fazla işbirliği ve uyum aramaya da çalışmalıyız.

6 Ocak Perşembe

Şans bizden yana olabilir. Olumlu niyetler ve adımlar dikkat çekmekte.

7 Ocak Cuma

Sezgilerimizi kullanarak yaratıcı sonuçlar elde edebiliriz. Ancak kolayca dağılma ve etkilenme durumu da söz konusu.

8 Ocak Cumartesi

Bugün ani hareket ve adımlar dikkat çekmekte. Biraz planlı davranmakta fayda olacak.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde kariyer alanınızda pek çok gezegen var. Yeniay ile birlikte daha hızlı adımlar ve çaba içine girebilirsiniz. Sorumluluklar alanında dikkat çekebilirsiniz. Bu dönemde kişiliğinizi, yaratıcı göstermekte zorlanmayacaksınız. İşte ilişkiler hassasiyet içeriyor. Hafta içinde gruplar, arkadaşlıklar daha yeni bir iletişim getiriyor. Enerjinizi yeni projelere ayırabilirsiniz. 6 ve 7’si civarında sizi duygusal açıdan bağlayan, psikolojinizi etkileyen durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kimi zaman sonunu kestiremediğiniz durumlar ortaya çıkabilir. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde görüşlerinizi, inançlarınızı ve yabancıları ilgilendiren alanda bir birikim var. Yeniay ile birlikte kendi düşüncelerinizi anlatmanız, yaymanız ve belirli kabuller almanız konusu gündeme gelebilir. Uzaklarla meşgul iseniz, işiniz açısından da yenilikler yapabilirsiniz. Bu dönemde iş hayatında daha kalıcı kararlar verebileceğiniz görüşmeler yapabilirsiniz. Yeni umutlar var. 5’i civarında arkadaşlıklar ve yaratıcı faaliyetler açısından daha yapıcı olabilirsiniz. 6’sında da arkadaşlıklar harekete geçirici olabilir. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde ortaklı işler, finansal konular ve mali işler konusunda daha fazla meşgul olabileceğiniz yeni gelişmeler dikkat çekiyor. Sorumluluk konusunda çekimser davranmamalısınız. Kimi zaman bu koşullar endişe de yaratabilir. Ancak yakın çevrenizle daha sık temas ve görüşmeler içinde de olabilirsiniz. Yeni insanlar, yeni çevreler ve eğitsel işler daha olumlu sonuçlar getirebilir. Özellikle 6’sı civarında iş hayatında sizi öne çıkarabilecek imkanlar dikkat çekiyor. Bu dönemde işte daha fazla destek bulabileceksiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Karşılıklı konular, başkalarının belirlediği ve sizi etkilediği koşullar dikkat çekmekte. Bu dönemde evlilik ve ortaklıklar içinde daha hassas dengeler ve arayışlar var. Duygusal yönden desteğe ihtiyacınız olabilir. Yine de bu dönemde kendi yetenek ve imkanlarınızı daha iyi kullanabilirsiniz. Hayata bakış açınızı olumlu yönde etkileyebilecek haberler alabilirsiniz. Aynı zamanda ortaklı işler, paylaşım içeren durumlar söz konusu. 6’sı civarında bakış açınızı geniş tutmaya bakın. Uzaklar, eğitim ve kişisel gelişim alanında ilerlemeler içindesiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Bugünlerde iş ve çalışma ortamınıza yönelik çabalar, düzen ve sağlık temaları dikkat çekmekte. Enerjinizi daha planlı kullanmaya özen göstermelisiniz. Size hizmet edenlerle ilgili konular ve kişisel alanda atacağınız adımlar da önem kazanmakta. Bu dönemde görüşmeler, müzakare içeren konular dikkat çekmeye başlıyor. Finansal açıdan  yeni olanaklar, paylaşımlar gündeme gelebilir. 6’sı civarın eşinizin ya da başkalarının kaynaklarından daha fazla yararlanabileceğiniz çabalar içine girebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde kendinizi gösterebileceğinizi, yaratıcılığınızı ortaya koymak isteyeceğiniz pek çok konu var. Aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda, çocuklarla ilgili işlerde daha gayretli olabilirsiniz. Spekülatif amaçlı işler dahi dikkat çekebilir. Ancak yine de tam olarak göremediğiniz konulara dikkatli yaklaşmalısınız. Bu dönemde iş konularında, düzen ve hizmet gerektiren durumlar içinde daha dikkatli olabilirsiniz. 6’sı civarında karşılıklı görüşmeler, denge ve ortaklık içeren alanlarda yapabileceğiniz çok şey var. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde gezegenler özellikle evinizi, ailevi konuları ilgilendiren alanda dikkat çekmekteler. Yeniay ile birlikte evinize, yerleşime yönelik işlere, toprak ya da gayrimenkullerle ilgili konulara daha çok odaklanabilirsiniz. Bu dönemde yeni ümitler, gruplar ve arkadaşlıklar da dikkat çekebilir. Ayrıca iş ve çalışma hayatınızı ilgilendiren konularda da yeni fırsatlar söz konusu. 6’sı civarında daha fazla çaba sarfedebileceğiniz, yaptığınız işe daha fazla emek ve hizmet verebileceğiniz adımlar içinde olabilirsiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Yılın ilk haftalarında görüşmeleri, ziyaretleri ve yakın çevrenizdeki gelişmeleri hızlandıran koşullar var. Bu dönemde düşüncelerinizde daha yoğun ve sizi sorumlu kılan konularla ilgilenebilirsiniz. Aynı zamanda iş hayatında dikkat çekebilecek konular da öne çıkabilir. Bu dönemde kendinize güvenininiz artmakta. Yaratıcı uğraşlara ve olumlu beklentilere yönelebilirsiniz. 6’sı civarında sevdiklerinizle ilgili konulara, çocuklarla ilgili ya da size kazanç ve şans sağlayabilecek girişimlere daha çok zaman ayırabilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde işle ilgili konular, kazançlarınız ve harcamalarınız açısından daha fazla şey yapabileceğiniz imkanlar var. Ancak sorumluluklar da artmakta. Elinizdekileri daha iyi kullanabileceğiniz konulara odaklanmalısınız. Bu dönemde kendinizi göstermek ve işe yönelmek zor olmayacak. Bu arada ev ve ailevi konular açısından da sevindirici gelişmeler bekleyebilirsiniz. Özellikle 6’sı civarında ailenizi, yerleşimi ilgilendiren gelişmeler, toprak ya da köklerden gelebilecek destekler dikkat çekebilir, evde de aktif olabilirsiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde burcunuzda ilerleyen gezegenler ve yeniay ile birlikte şahsi girişimler, yeni başlangıçlar açısından dikkat çekici gelişmeler söz konusu olabilir. Güneş size daha fazla güven ve başarma arzusu getirmekte. Aynı zamanda ortaklı işler, kimi zaman sizi bağlayan ve psikolojik açıdan hassas kılan bazı konular da var. Bu dönemde yakın çevreniz, görüşmeler ve ziyaretler sayesinde çok şey öğrenebilir ve daha esnek bir tutum sergileyebilirsiniz. 6’sı civarında konuşmalar, iletişim ve hareket daha çok dikkat çekiyor. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde Oğlak burcundaki yeniay daha çok iç dünyanızı ve sizi bir ölçüde ruhsal açıdan test eden konuları öne çıkarmakta. O nedenle çok hızlı adımlar atmak kolay değil ancak iletişim ve yetenekleri açıklayan Merkür sayesinde zekanızı ve sözlerinizi ortaya koymanız zor olmayacak. Ayrıca bu dönemde karşılıklı görüşmeler, kimi zaman bazı karşıtlıklar da gündeme gelebilir. Yine para ve destek bulmak konusunda yeni fırsatlar belirmekte. Özellikle 6’sı civarında atacağınız adımlar sayesinde iş konularında imkanlar belirebilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Oğlak burcunda gerçekleşen yeniay gelecek yönündeki plan ve umutlarınızı harekete geçirmekte. Gelecek yönünde düşünmek, ciddi planlar yapmak, aynı zamanda grup çalışmaları içinde olmak dikkat çekebilir. Özellikle zaman alan ve çalışma hayatınıza yönelik konulara yönelebilirsiniz. Ayrıca artık Jüpiter burcunuza ilerleyerek kendinize olan güveninizi arttırmakta. Özellikle 6’sı civarında şahsi alanda yenilikler yapmak, başlangıçlar yapmak zor olmayacak. Bu dönemde şansınıza güvenmeli ve çekimser kalmamalısınız.