R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk günlerinde daha derin düşünmek ve kendi gücümüzü keşfetmek yönünde test ediliyoruz. Bu hafta 18’inde pek çok dikkat çekici gösterge bir arada gerçekleşiyor. Ay düğümleri artık Boğa-Akrep ekseninde olacak. Elimizdeki kaynakları ve para durumumuzu daha farklı yönlerde değerlendirmek isteyeceğimiz koşullar gelişiyor. Bu süreçte bir yandan istikrar isterken, diğer yandan güven ve huzurumuzu test eden derslerden geçeceğiz. Aynı günde, Yengeç burcunda dolunay gerçekleşirken, Uranüs de düzgün harekete dönmekte. Ailevi alanda, sevdiklerimizle ve hassasiyet içeren konularda önemli farkındalıklar içindeyiz. Sürprizlere ve yeni algılara çok daha açık olabiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

16 Ocak Pazar

Ailemizde bizi hassas kılan konulara daha çok zaman ayırabiliriz.

17 Ocak Pazartesi

Dolunayın etkisinde duygusal alanda daha düşünceli ve etkiye açık olabiliriz.

18 Ocak Salı

Kişiliğimizi ve isteklerimizi ortaya koymak için fırsatlar bulabiliriz.

19 Ocak Çarşamba

Özellikle günün ilk yarısında daha objektif olmak ve bazı engelleri aşmak gereği var.

20 Ocak Perşembe

Sabah saatlerinde yeni istekler ve girişimler var. Öğle sonrasında daha pratik düşünmek durumundayız.

21 Ocak Cuma

Bugün sanatsal işlere ve yeteneklerimizi kullanabileceğimiz konulara zaman ayırabiliriz.

22 Ocak Cumartesi

Özellikle akşam saatlerinde biraz daha dikkatli olalım. Düşüncelerimizde anlaşılır olmaya bakalım.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Haftanın ilk günlerinde sorumluluklar ve iş alanında üzerinizde ağırlık oluşturan konular olabilir. 18’indeki dolunay kendi duygusal ihtiyaçlarınıza, aile ve ev konularına zaman ayırmak için önemli bir değerlendirme getiriyor. Yeni kararlar var ve aynı zamanda parasal alandaki değişiklere yeni bir gözle bakabilirsiniz. Bu dönemde endişeleri ve çoğu zaman ortaklaşa alandan gelen ve sizi bağlayan durumlarınızı anlamak gerekiyor. 20’si sonrasında arkadaşlıklar alanında yeni fikirler var. 22’si civarında daha etkin olmaya çalışabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Yeni dengeler ve farkındalıklar gelişmeye başlıyor. Haftanın ilk günlerinde inanç ve bakış açınızda daha esnek olmaya gayret edin. 18’indeki dolunay yakın çevrenizde, ailevi işlerde bazı kararlara, görüşmelere işaret edebilir. Düşüncelerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. Aynı zamanda şahsi alanda yeteneklerinizi kullanma yönünde daha çok motive olabilirsiniz. Yine bu dönemde karşılıklı konular, eşinizi, ortaklı konuları ilgilendiren koşullar da sizi meşgul etmekte. 22’si civarında sevdiğiniz konularda daha farklı bir bakış açısı içindesiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Haftanın ilk günlerinde endişeleri aşmak ve sizi bağlayan konuları daha ciddi şekilde ele almak mümkün olacak. 18’indeki dolunay para durumunuzu, harcamalarınızı yeni bir yola sokmak için önemli değerlendirmeler getirmekte. Bu dönemde iş ortamınızı da düzene sokmak durumundasınız. Benzer şekilde gerekli ve gereksiz olan şeyleri artık ayırmak için yeni koşullar gündeme gelmekte. 20’si sonrasında şahsi alanda kendinizi anlatmak, düşüncelerinizi yaymak için fırsatlar artıyor. 22’sinde ev ve ailevi konular öne çıkmakta.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Kişisel alanda önemli değerlendirmeler ve derslerden geçiyorsunuz. Haftanın ilk günlerinde eşinizi ya da karşılıklı konuları derinden etkileyen farkındalıklar mümkün. 18’inde burcunuzdaki dolunay olaylara bakış açınızı, ailevi konuları muhasebe edebileceğinizi anlatıyor. Bu dönemde kendinizi ortaya koymak ve sevdiğiniz şeylerle ilgilenmek yönünde daha kararlı olacaksınız. 20’si sonrasında endişeleri aşmak yönünde hareketlenme var. 22’si civarında konuşmalar, görüşmeler ve yakın çevrenizde hareketlilik dikkat çekmekte.

Haberin Devamı

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde sizi bağlayan dış koşullar, uğraştırıcı nedenler dikkat çekmekte. Haftanın ilk günlerde çalışma hayatınız, düzen ve sağlık konularına daha fazla zaman harcayabilirsiniz. 18’indeki dolunay hayatınızda yeni bir denge kurmak, akışa daha çok uyum sağlamak ve ruhsal açıdan kendinizi geliştirmek için önemli hatırlatmalar getirmekte. Bu dönemde evinizi, ailevi konuları da daha çok düşünebilirsiniz. 20’si sonrasında karşılıklı konularda sonuçlar var. 22’si civarında parasal konularda yeni fikirler geliştirebilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde iş ve çalışma koşullarınıza daha fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Haftanın ilk günlerinde aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha esnek düşünmeye gayret edin. 18’indeki dolunay ailevi işler, hedefler ve gelecek beklentileriniz yönünde daha hassas olabileceğinizi anlatmakta. Bu dönemde düşüncelerde yapıcı olabilmek çok önemli. Zihninizi arındırmaya bakın. 20’si sonrasında zaman alan işlere daha bilinçli şekilde odaklanabilirsiniz. 22’si civarında ilişkilerinizde yeni alternatifler gündeme gelebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde iç dünyanızı ve ailevi konuları ilgilendiren olaylara daha duyarlısınız. Haftanın ilk günlerinde, ailede, eve yönelik konularda sizi derinleştiren tecrübeler olabilir. 18’indeki dolunay özellikle ev ve işiniz, statünüzü ilgilendiren bazı kararlar, muhasebeler getirmekte. Bu dönemde paranızı ve ortaklı kazançları içeren adımlar gündeme gelebilir. Ayrıca ortak kazançlar açısından yeni koşullar doğuyor. 20’si sonrasında kendinizi yaratıcı alanda ortaya koymak daha kolaylaşıyor. 22’si civarında duygusal açıdan etkilere daha açık olabilirsiniz.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde kişisel istekler, ailevi konular daha fazla dikkat çekmekte. Haftanın ilk günlerinde düşüncelerinizdeki olumsuz kalıpları görmeye çalışın. 18’indeki dolunay size daha yapıcı koşullar getirmekte. Hayata bakış açınız, yeni insanlar ve yabancılarla ilgili konularda önemli sonuçlar ve muhasebeler gündeme gelebilir. 20’si sonrasında eve, ailenize, toprağa yönelik işler, bitişler ve başlangıçlar var. Bu dönemde ilişkilerinize yeni bir motivasyon gelebilir. 22’si civarında yeni hedefler içinde değişikliklere gidebilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde sizi duygusal açıdan bağlayan konulara zaman ayırmak gerekebilir. Haftanın ilk günlerinde para durumunuz ve kaynaklarınız konusunda daha ciddi düşünebilirsiniz. 18’indeki dolunay hem duygusal hem de ailevi açıdan bazı endişeler, elde olmayan nedenler ortaya koymakta. Bu dönemde finansal işlere, miras, borç gibi konulara zaman ayırabilirsiniz. 20’si sonrasında düşüncelerinizi toparlamak daha kolay olacak. Bu dönemde enerjinizi yapıcı konulara verin. 22’si civarında sorumluluklar açısından oldukça hareketli. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme geliyor. Haftanın ilk günlerinde biraz daha olumlu düşünmeye gayret edin. Üstünüzde daha fazla yük olabilir. 18’indeki dolunay evlilik ve eşinizi ilgilendiren konulara hassasiyetler getirmekte. Belirli sonuçlar ve muhasebeler var. Yine bu dönemde gelecek yönünde sizi harekete geçiren motivasyonlar söz konusu. Aşk hayatınıza daha yapıcı yönden bakmaya çalışın. 20’si sonrasında işiniz ve para konularında daha bilinçli olabilirsiniz. 22’sinde de yeni fikirlerden çok şey kazanabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde yeni dengeleri, değişiklikleri iyi  takip etmek gerekiyor. Kişisel alanda kendinize güveniniz artacak. 18’i civarında iş ve çalışma hayatınıza ait gelişmelere daha çok odaklısınız. Aynı zamanda görevler, statünüzü ilgilendiren yükler öne çıkmakta. Bu dönemde gerek mesleğinizi, gerekse kişisel hayatınızı içeren konularda yeni olasılıklar gündeme gelmekte. 20’sinden sonra Güneş burcunuza ilerleyerek sizi daha bilinçli adımlara yöneltiyor. 22’si civarında endişelerinizden uzaklaşmaya gayret etmelisiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde sevdiklerinizle, çocuklarla ilgili konular üzerinde daha fazla düşünebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde işle ilgili yüklere, bazı planlara daha fazla odaklanmanız gerekebilir. 18’indeki dolunay yaratıcı enerjinizi öne çıkaran imkanlar sağlamakta. Aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda belirli sonuçlar, muhasebeler söz konusu. Yine bu dönemde uzaklar, yabancılarla ilgili alanda da yeni bir hareketlilik dikkat çekmekte. 20’si sonrasında önünüzü göremediğiniz adımlar atmamalısınız. 22’si civarında karşıtlıklara dikkat etmeniz yararlı olacak.