R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftanın ilk günlerinde kapanan ve daha kararsız olan enerjiler var. Bugünlerde eldeki işleri toparlamak, bitirmek daha iyi olacak. Duygusal bir arınma içinde olabiliriz. 26’sı civarında kazalara, inatlaşmalara ya da şanssızlıklara dikkat etmeliyiz. 28 Temmuz’da Aslan burcunda gerçekleşen yeniayın Jüpiter ile uyumu cesaretimizi, kendimize güvenimizi tazelemek için olumlu olanaklar sunuyor. Güçlü kişilerden destek görebiliriz. Jüpiter’in de aynı gün geri dönmesi, bu dönemde giriştiğimiz işler ve yenilikler üzerinde daha fazla düşünmemiz gerektiğini de açıklamakta. 29’u civarında düşüncelerimizde biraz daha esnek olabilmek faydalı olabilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

24 Temmuz Pazar

Çok kararlı olamasak da, düşüncelerimizi paylaşmak ve yaymak için olanaklar var.

25 Temmuz Pazartesi

Uzun vadeli kararlar vermek zor. Bugün eldeki işleri toparlamaya çalışabiliriz.

26 Temmuz Salı

Ailevi bir konuda daha olumlu adımlar atabiliriz. Sevdiklerimiz ile bir araya gelmek iyi bir fikir olabilir.

27 Temmuz Çarşamba

Ay’ın ışığı iyice küçülürken bazı endişeler, hassasiyetler yüzünden kendimizi sıkışmış hissedebiliriz.

28 Temmuz Perşembe

Bugün yeniay kendimize daha çok güvenebileceğimiz, öne çıkabileceğimiz fırsatlar sunmakta.

29 Temmuz Cuma

Öğle sonrasında biraz daha sakin düşünmek ve ısraftan kaçınmak gerekebilir. Oldukça kararlıyız.

30 Temmuz Cumartesi

Boşlukta kalan Ay yavaşlamaya ve sonuçsuz işlere işaret ediyor. Olaylara daha objektif bakmaya çalışalım.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde düşüncelerinizi ortaya koymaya ve spekülatif konulara imkan bulabilirsiniz. Ev ve aile çevresinde de sizi mutlu edebilecek koşullar var. Haftanın ilk günlerinde yakın çevreniz hareketli ancak bazı bitişler de dikkat çekebilir. 28’indeki yeniay şahsi alanda kendinizi gösterme, yaratıcı olabilme ve güven getiriyor. Ayrıca bu dönemde gruplar, arkadaşlıklar da önemli sayılır. 29’u civarında maddi konularda yeni bir durum, ani bir karar da dikkat çekebilir. İstek ve girişimlerinizi gözden geçirmeniz yararlı olacak. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde mücadele gezegeni Mars’ın burcunuzda ilerlemesi sizi daha kararlı ve girişken kılmakta. Ancak öfkenin neden olabileceği olumsuzlukların da farkında olmalısınız. Bu dönemde evinizi, yerleşiminizi ve gayrimenkullerle ilgili konuları içeren olaylar dikkat çekebilir. Haftanın ilk günlerinde parasal konularda tamamlanmalar, bitişler var. Düşüncelerinizde daha sakin davranmalısınız. 28’indeki yeniay yakın çevrenize ve ailevi konulara daha güçlü bir odaklanma getirmekte. İşe yönelik sorumluluklar da öne çıkıyor. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde hareket, iletişim ve kendinizi ortaya koyma yönünde daha şanlısınız. Haftanın ilk günlerinde burcunuzdaki Ay sizi eve, sevdiklerinize yönelik konularda daha değişken ve hassas kılabilir. 26’sı civarında da sözlerinizde ve yolculuklarda daha itinalı olmaya bakın. 28’indeki yeniay yakın çevrenize, kardeşlerle ilgili konulara ve ziyaretler bir vurgu getirmekte. Düşüncelerinizi ortaya koymanız zor olmayacak. Eğitim ya da uzaklarla ilgili işler de öne çıkabilir. 29’u civarında biraz daha planlı düşünmek faydalı olacak.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bugünlerde kaynaklarınız, para durumunuz ve sahip olduğunuz destekler üzerinde daha fazla durma ihtiyacı var. Venüs size arkadaşlıklar, sosyal alanda daha çok şey yapma isteği de getirmekte. Haftanın ilk günlerinde henüz net olmayan, bekleme yaratan durumlar olabilir.26’sı civarında masraf yaratabilecek durumlara özellikle dikkat etmeye bakın. 28’indeki yeniay maddi konulara, iş konularına bir vurgu yapmakta. Bu dönemde borçlar, mali işler ve bazı endişeler üzerinde de hassasiyet gösterebilirsiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Haberin Devamı

Artık burcunuzda ilerleyen Güneş size daha güçlü istekler, kendine güven ve yeni şeyler yapma arzusu getiriyor. Bu dönemde kişiliğinizi daha fazla öne çıkarmak istiyorsunuz ancak belirli konularda daha dengeli, sakin olmaya da bakmalısınız. Haftanın ilk günlerinde gruplar, arkadaşlıklar içinde bitişler gündeme gelebilir. 28’indeki yeniay kendi gücünüzü daha fazla ortaya koyma imkanı getirmekte. Yine de bu dönemde işte bazı karşılıklı konulara, evlilik ve ortaklık içeren durumlara daha dikkatli yaklaşmak gerekiyor. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Son zamanlarda ailenizi de içine alan beklentiler ve yeni düşünceler dikkat çekiyor. Belirli sonuçlar ve muhasebeler de var. 18’i sonrasında gerek arkadaşlıklar gerekse ailevi konularda daha fazla paylaşım ve  mutluluk getiren olaylar mümkün. 20’si civarında endişe yaratan bir konuda daha cesur davranmak ve engelleri aşmak çabası içindesiniz. 22’sinden sonra beklemeler ya da sizi psikolojik açıdan oyalayan durumlar, bazı hassasiyetler gündeme gelmeye başlayabilir. Kendinize güveninizi hassas kılan durumlarla karşılaşabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Aslan burcunda ilerleyen Güneş ve Merkür gelecek beklentileriniz yönünde yeni bir hareketlilik başlatıyor. Bu dönemde arkadaşlar ve gruplar daha canlandırıcı olabilir. Haftanın ilk günlerinde uzaklarla ilgili konularda ya da eğitim alanında belirli işlerinizi tamamlayabilir, sonlandırabilirsiniz. 26’sı civarında gruplar içinde daha sakin hareket etmeye bakın. 28’indeki yeniay olumlu beklentiler ve yeni hedefler getirebilir. Ayrıca aşk ve çocuklarla ilgili konularda daha ciddi düşünebilirsiniz. 29’unda da sürpriz haberler gündeme gelebilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Kritik bir dönemdesiniz. İşe ve sorumluluklara ait konular öne çıkarken, ilişkilerinizde daha fazla esneklik ve anlayış göstermelisiniz. Bu dönemde hem iş hem de ailevi konularda test eden sorumluluklar var. Mars’ın konumu evlilik ve ortaklı işleri daha hassas kılabilir. Haftanın ilk günlerinde zihinsel açıdan endişe yaratan konular olabilir. 28’indeki yeniay kariyer alanınızı aydınlatıyor ve size bazı fırsatlar, dikkat çekme olanakları da tanımakta. Daha gayretli olacağınız günlerdesiniz. İş ortamı ile ilgili bir değerlendirme de söz konusu olabilir. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde yorucu koşullar olsa da, fikirlerinizi ortaya koymak ve daha çok şey öğrenmek yönünde artan fırsatlar var. Uzaklar, yabancılar, kendinizi geliştirmeye yönelik konularda çok daha aktif olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı işlerde, anlaşmalarda bazı pürüzler ya da bitişler yaşanabilir 26’sı civarında kazalara karşı uyanık olun. 28’indeki yeniay artan bir iletişim ve yakın çevrenize de hareketlilik ve sorumluluklar getirmekte. 29’unda da beklenmedik durumlar yeni seçimler yapmanız konusunda stres kaynağı olabilir. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde sizi kişisel açıdan geren, kimi zaman endişe kaynağı olan koşulları daha iyi yönetmeye gayret etmelisiniz. Haftanın ilk günlerinde çalışma ortamına yönelik bir konu, bir sağlık konusu daha yorucu olabilir. 26’sı civarında düşüncelerinizde pozitif olmaya bakın. 28’indeki yeniay daha iş ve para konularına bir vurgu yapıyor. Kaynaklarınızla ilgili konularda yeni sorumluluklar olabilir. Aşırı gurur yaptığınız bir konuda endişeler yaşayabilirsiniz. 29’u civarında da yeni seçimler ve kararlar içinde olabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Artık bu dönemde önemli sonuçlar ve muhasebeler içine girmektesiniz. Güneş ve Merkür karşıt burcunuzda ilerlerken belirli değişiklikler ve kararlar, sonuçlar söz konusu. Haftanın ilk günlerinde aşkta ya da sevdikleriniz ile ilgili bir konuda hassasiyetler olabilir. 28’indeki yeniay evlilik, ortaklıklar ve kimi zamanda size muhalefet çıkarabilecek gelişmelere işaret etmekte. Ancak kişisel alanda yeni adımlar ve sorumluluklar da dikkat çekebilir. Bu dönemde sorumluluk almak konusunda kararsız kalmayacaksınız. Evde ise daha sakin olmalısınız. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde sağlık, hizmet ve çalışma koşullarınızı etkileyen değişiklikler dikkat çekiyor. Yeni bir proje, bir sorumluluk ya da uğraş konusu gündeme gelebilir. Haftanın ilk günlerinde evinize ya da toprağa yönelik bir uğraş ile daha fazla uğraşmak, hassasiyet göstermek durumunda olabilirsiniz. 28’indeki yeniay yeni iş olanakları ve çaba getirmekte. Bu dönemde bazı koşullar sizi izole edebilir ya da kontroldışı bir şekilde bağlayıcı da olabilir. Kabullenmeler içinde olabilirsiniz. Gizli kalan konularla ilgilenmeniz de mümkün.