R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Geçtiğimiz Ekim ayındaki Güneş tutulmasından ardından gündeme gelen değişiklikler karşısında şimdi daha çok şey yapmak isteyebiliriz. Bugünlerde ciddi düşünceler, daha fazla program ve gerçekçi bir bakış açısı içindeyiz. Haftanın ilk günlerinde sezgilerimizi yaratıcı yönde kullanma şansımız var. 18 Ocak tarihine dikkat edelim. Bugünlerde enerjimizi ve planlama gücümüzü kararlı bir şekilde somut hale getirebiliriz. Hızlı adımlar içinde olacağız. 20 Ocak sonrasında Güneş Saka burcuna ilerlerken gündemimizde sosyal konular çok daha ağır basmaya başlayabilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

14 Ocak Pazar

Daha derin düşündüğümüz bir gündeyiz. Duygusal açıdan kendimizi kapalı hissedebiliriz.

15 Ocak Pazartesi

İlişkilerimizde biraz daha gerçekçi olalım. Sorumluluklardan kaçıyor olabiliriz.

16 Ocak Salı

Bugün hızlı kararlar ve değişiklikler gündeme geliyor. Yenilik yapmak durumundayız.

17 Ocak Çarşamba

Tek başına hareket etmek durumunda kalabiliriz. İlişkilerimizi daha iyi yönetmeliyiz.

18 Ocak Perşembe

Parasal işler ve kazançlar açısından oldukça elverişli koşullar var. İyi değerlendirmeye çalışalım.

19 Ocak Cuma

Sanatsal uğraşlar ve yaratıcı çalışmalar açısından güzel bir gün olabilir. Keyiflere açığız.

20 Ocak Cumartesi

Bazı planlarımız ya da düşüncelerimiz beklenmedik şekilde değişmiş olabilir. Esnek olmaya çalışalım.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde iş ve sorumluluklar cephesinde oldukça yüklü ve çaba gerektiren koşullar var. Aynı zamanda başarıya daha yakın olabilirsiniz. Göstereceğiniz çaba ve hazırlık sayesinde mesleki alanda yenilikler yapmaya açıksınız. Haftanın ilk günlerinde sezgilerinizi daha iyi kullanabilirsiniz. Özellikle 18 Ocak civarında aynı anda birden fazla işle uğraşmak durumunda olabilirsiniz. İş ve parayla ilgili konuları çok daha iyi şekilde sonuçlandırmanız mümkün. 20 Ocak'tan sonra arkadaşlar ve içinde bulunduğunuz gruplarla ilgili konulara vurgular artıyor. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde kendinizi geliştirmek ve yeni insanlarla bir araya gelmek imkanı yüksek. Olaylara bakış açınızı daha esnek kılmaya çalışın. Uzaklar, yabancılar ya da eğitimle ilgili konular önünüze yeni fırsatlar sunabilir. Haftanın ilk günlerinde gruplar içinde sorumluluklar alabilirsiniz. 18 Ocak civarında aceleci davranmamak iyi olacak. Bugünlerde bazı kontrol dışı durumlar söz konusu olabilir. 20 Ocak sonrasında özellikle sorumluluklar alanında size daha fazla gayret ve kararlılık getiren durumlarla karşılaşabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde Oğlak burcundaki birikim özellikle sorumluluklar alanında daha fazla çaba ve ortaklı işleri toparlama gayreti getiriyor. Finansal alanda kaynaklarınızı daha dikkatli ve planlı şekilde yönetmek durumundasınız. Bu dönemde bazı endişeler öne çıkıyor olabilir. Haftanın ilk günlerinde iş hayatında yapabileceğiniz yenilikler var. 18 Ocak civarında ise özellikle gruplar içinde daha aktif bir rol alabilirsiniz. 20 Ocak sonrasında düşüncelerinizi ve uzaklarla ilgili işleri kararlı şekilde ortaya koyabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde başkalarından kaynaklanan ciddi düşünceler ve kararlar söz konusu. Derin düşünmek ve sorumlu davranmak ihtiyacı içindesiniz. Evlilik ya da ortaklıklar yönünde gerçekçi bir tavır ortaya koymak söz konusu. Bu konularda tartışmalar var ise şimdi önemli bir karar vermek durumunda olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yeteneklerinizi daha rahat ortaya koyabilirsiniz. 18 Ocak civarı özellikle kritik değişikliklere işaret edebilir. 20 Ocak sonrasında finansal konular üstünde yeniden düşünmeniz gerekecek.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde çalışma hayatınız, hizmet ve düzen konularında daha fazla çaba göstermek gerekiyor. İş ortamında ortaya koyacağınız gayret dikkat çekici olabilir. Sağlık konusunu da ihmal etmemelisiniz. Haftanın ilk günlerinde duygularınızı daha iyi anlamaya çalışın. 18 Ocak civarında ortaya koyabileceğiniz pek çok yeni şey söz konusu. Göstereceğiniz cesaret sayesinde önemli adımlar atabilirsiniz. 20 Ocak sonrasında karşılıklı konularda ve evlilikte daha bilinçli davranmanız gerekebilir. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde yaratıcı yönlerinizi ve isteklerinizi daha güçlü ve tutkulu şekilde ortaya koyabilirsiniz. Aşk hayatınız, kendinizi ortaya koyma isteğiniz yönünde önemli çabalar var. Çocuklarınızla ilgili konular da dikkat çekebilir. Bu dönemde cesaretinizi yapıcı yönde kullanabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konuları ve ilişkileri daha hassas şekilde ele alın. 18 Ocak civarında finansal konularda bazı ani değişiklikler söz konusu olabilir. 20 Ocak sonrasında çalışma ortamınızda ilgili konular daha ağır basmaya başlıyor. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Yılın bu döneminde evinize ve yerleşime yönelik çabalar daha fazla dikkat çekmekte. Bu dönemde işten çok ailevi konulara ya da kendi iç dünyanıza dönmeyi gerektiren koşullar içinde olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde zaman alan işler ya da fedakarlıklar gündeme gelebilir. 18 Ocak civarında özellikle eşinizle ya da ortaklığı işler içinde daha hızlı kararlar vermek durumunda olabilirsiniz. Bugünlerde dengeyi iyi kurmaya çalışmalısınız. 20 Ocak sonrasında kendinizi daha kararlı ve yaratıcı yönde ortaya koyma imkanınız var.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde Oğlak burcunda gündeme gelen birikim sizi özellikle iletişim alanında ve yakın çevrenizde daha kararlı ve girişken kalıyor. Evraklar, görüşmeler ya da yakın çevrenizde olup bitenler nedeniyle daha fazla hareket halinde olabilirsiniz. Kardeşlerle ilgili konular da dikkat çekebilir. Haftanın ilk günlerinde yaratıcı yönlerinizi ortaya koyma şansınız daha yüksek hafta 18 Ocak civarında çalışma ortamınızda ilgili yenilikler hareketlilik dikkat çekebilir. 20 Ocak sonrasında ailenizi ilgilendiren konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde mesleki konulara ve para durumunuza daha fazla odaklanabilirsiniz. Uzaklarla ilgili işler ya da ev hayatına yönelik konular sizi daha fazla meşgul kılıyor olabilir. Böyle bir dönemde harcamalarınızı çok daha iyi kontrol etmeye çalışın. Haftanın ilk günlerinde eve yönelik hassasiyetler ya da değişiklikler söz konusu olabilir. 18 Ocak civarında yeni bir adım atmak ya da yaratıcı bir çalışma içinde olmak açısından dikkat çekici fırsatlar var. 20 Ocak sonrasında düşüncelerinizi daha dikkatli bir şekilde ortaya koyabilirsiniz.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde burcunuzda görülen gezegen birikimi sizi oldukça kararlı, hızlı ve odaklı kılıyor. Kişisel gücünüzü ve yeteneklerinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. İşle ilgili konularda ilerleme ve yeni adımlar atma imkanınız var. Haftanın ilk günlerinde yapacağınız görüşmeler size olumlu değerlendirmeler getirebilir. Özellikle 18 Ocak civarında göstereceğiniz çaba sayesinde engelleri daha kolay aşabilirsiniz. 20 Ocak sonrasında parasal konular üzerinde bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde dikkat etmeniz gereken bazı konular ve sizi psikolojik anlamda daha içedönük kılan koşullar söz konusu olabilir. Çoğu zaman geçmişten kalan konular ya da arınma, temizlenme gerektiren yükler altında olabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmaya çalışın. Haftanın ilk günlerinde para kazanma yönünde daha fazla çaba dikkat çekiyor. 18 Ocak civarında özellikle düşüncelerinizi daha kararlı ve istekli şekilde ortaya koyabilirsiniz. 20 Ocak sonrasında kişisel alanda kendinizi daha özgür ve kararlı hissedebileceksiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde gelecek yönünde düşünmek, plan yapmak ve gruplar içinde çaba göstermek dikkat çekiyor. Sosyal alanda ya da hedeflediğiniz konular içinde daha gayretli ve istekli davranabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde yaratıcı enerjinizi ve hayal gücünüzü uygulama konusunda olumlu koşullar var. 18 Ocak civarında özellikle iş hayatında ve parayla ilgili konularda cesaret göstererek yenilik yapabilirsiniz. Bu dönemde iş hayatında kuracağınız ilişkiler ve görüşmeler sayesinde daha fazla ileri gitme şansına sahipsiniz.