R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Kritik tutulma mevsimindeyiz. Bu hafta 2 Nisan'dan itibaren iletişim gezegeni Merkür geri gitmeye başlıyor. Bu dönemde karışıklıklar, eksikler ve iletişim/organizasyon problemleri daha çok gündeme gelebilir. Aşkta ve parasal konularda 3 Nisan civarında daha dikkatli ve gerçekçi olmalıyız. Hayal içinde olduğumuz pek çok şey var. 5 Nisan'dan itibaren Venüs Koç burcuna ilerleyerek ilişkilerimize sıcak ve samimi bir hava getirmekte. 5-6 Nisan günlerinde ise bitmekte olan konular ve sıkışıklıklar söz konusu olabilir. Beklenmedik olayların içinden geçiyoruz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

31 Mart Pazar

Daha hevesli ve hareketli olabileceğimiz bir gündeyiz. Abartılı durumlar da olabilir.

1 Nisan Pazartesi

Haftaya gerçekçi ve daha kontrollü bir hava içinde başlıyoruz.. Plan yapmak gerekiyor.

2 Nisan Salı

Sorumluluklar ve en iyisini yapma çabası dikkat çekmekte. Mücadele içindeyiz.

3 Nisan Çarşamba

Günün ilk yarısında kriz içeren durumlarla karşılaşabiliriz. Öğle sonrasında gruplar ve sosyal konular öne çıkıyor.

4 Nisan Perşembe

Bugün düşüncelerimizde daha kararlı ve yenilikçi olabiliriz. Grup çalışmaları önemli.

5 Nisan Cuma

Olaylara katı ve sabit düşüncelerle bakmalıyız. Günün ilk yarısında bazı sıkışıklıklar yaşanabilir.

6 Nisan Cumartesi

Bizi sıkıştıran ve hoşnutsuzluk yaratanlar söz konusu. Elde olmayan nedenler ve şanssızlıklar gündeme edebilir

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Burcunuzda ilerleyen Güneş size daha fazla cesaret ve yeni adımlar atma isteği getiriyor. Ancak bu dönemde duygusal nedenler ve kimi zaman çok açık olmayan koşullar yüzünden hatalı adımlar da söz konusu olabilir. 2 Nisan civarında iş ve sorumluluklar alanında yapacak çok şey var. Belirli kararları yeniden gözden geçirmek gerekecek. 5 Nisan civarında sizi daha hassas kılan nedenler ve bitişler dikkat çekebilir. 5’inden itibaren aşkta, ilişkilerinizde duygularınızı daha açık ve samimi şekilde ortaya koyabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bugünlerde hazırlık aşamasında olan konular ve aynı zamanda bekleme yaratan değişiklikler söz konusu olabilir. Özellikle net ve düzgün karar vermek bu dönemde pek kolay olmayabilir. Gizli kalan şeylere dikkat edilmeli. Ayrıca gruplar içinde ya da sosyal alanda da sizi test eden koşullar var. 2 Nisan civarında uzaklar ve yabancılarla ilgili konular daha fazla çaba gerektiriyor. 5 Nisan civarında gruplar içinde bazı fedakarlıklar ve bitişler dikkat çekebilir. 5’inden itibaren aşkta ve parasal konularda daha öngörülü karar vermelisiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Tutulma mevsiminin gündemde olduğu bu dönemde gelecek yönünde yeni fikirler ve adamlar içinde olabilirsiniz. Aynı zamanda çalışma hayatında daha fazla çaba ve mücadele söz konusu. 2 Nisan civarında finansal bir konuda elinizden gelenin en iyisini yapma çabası içindesiniz. Bu dönemde önemli kararları yeniden gözden geçirebilirsiniz. 5 Nisan civarında özellikle iş hayatında tamamlanması gereken pek çok şey var. Bu tarihten itibaren gruplar ve arkadaşlıklar size yeni heyecanlar getirmekte.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Tutulmaların gerçekleştiği bu dönemde hem iş, hem de ev cephesinde dikkat çekici değişiklikler gündeme gelmekte. Mesleki konularda kendinizi daha fazla gösterme çabası içindesiniz. Yabancılar ya da uzaklarla ilgili durumlar sizi bu dönemde daha fazla meşgul edebilir. 2 Nisan civarında iş hayatında ve karşılıklı konularda daha gerçekçi ve ciddi olmaya özen göstermelisiniz. İlişkileriniz de hassaslaşabilir. Önemli konuları gözden geçirmek gerekiyor. 5 Nisan civarında kendinizi daha fazla ifade etme imkanı bulacaksınız.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Şahsi alanda kendinizi  göstermek ve fikirlerinizi anlatmak için daha fazla motive olabilirsiniz ancak bu dönemde finansal konularda ve ortaklaşa işlerde bazı sıkıntılar ya da tartışmalar gündeme gelebilir. 2 Nisan civarında çalışma hayatına ve sağlık konusuna daha fazla özen göstermelisiniz. Uzaklarla ilgili işler yeniden gözden geçirilebilir. 5 Nisan civarında ise duygusal açıdan sizi test eden ve kimi zaman belirsizlik yaratan durumlar söz konusu olabilir. Bu tarihten itibaren aşkta daha olumlu tecrübeler söz konusu. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde ilişkiler ve karşılıklı konular önemli testler ve hassasiyetler getirmekte. Evlilikte ya da ortaklıklarda daha gerçekçi ve tutarlı olmaya çalışmalısınız. Aynı zamanda bu dönemde bazı krizler ve endişeler de dikkat çekebilir. 2 Nisan civarında aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha dengeli olmaya çalışın. İşle ilgili önemli kararları da gözden geçirmek gerekebilir. 5 Nisan civarında özellikle eşinizle ya da karşıtlık konular içinde sizi bağlayan durumlarla karşılaşabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Karşıt burcunuz Koç'taki Güneş son 6 aydır devam eden koşulları değiştirmekte. Ayrıca bu dönemde çalışma ortamınız, sağlık ve hizmet konuları daha yorucu hale gelmiş olabilir. 2 Nisan civarında eve ya da ailenize yönelik bir konu için daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Görüşmeler ve anlaşmalar yön değiştirebilir. 5 Nisan civarında ise özellikle çalışma hayatında ve beraber çalıştığınız kişilerle ilgili hassasiyetler söz konusu olabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde karışık etkiler bir arada gündeme gelmekte. Çalışma ortamınız ve işle ilgili konularda yeni adımlar ve başlangıçlar dikkat çekiyor. Hizmet ve sağlık konularına daha fazla ağırlık verebilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinizle ilgili konular sizi daha çok uğraştırıyor da olabilir. 2 nisan civarında daha iyi organize olmak ve detaylara dikkat etmek gerekiyor. Eksikler gündeme gelebilir. 5 Nisan civarında ise aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha olumlu farkındalıklar içinde olabilirsiniz. Bazı hassasiyetler de söz konusu. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde ailenize ve eve yönelik işler sizi daha fazla meşgul ediyor olabilir. Evde sorumluluklar yada yaşlılarla ilgili konular dikkat çekebilir. Anne ve babanıza yönelik işlerle daha fazla ilgilenebilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi göstermek isteğiyle de hareket edebilirsiniz. 2 Nisan civarında parasal konularda elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Önemli kararları yeniden gözden geçirmek gerekecek. 5 Nisan civarında ise ev ve ailenizi ilgilendiren konularda bazı bitişler ya da sonuçlar gündeme gelebilir.

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde ailenizi ve yakın çevrenizi ilgilendiren konular sizi daha fazla harekete geçiriyor olabilir. Evde ve anne babanızı ilgilendiren konularda hızlı adımlar atabilirsiniz. Aynı zamanda görüşmeler ve konuşmalar, kafaca meşgul eden konular önem kazanmakta. 2 Nisan civarında iş hayatında yeni adımlar atmak ve değişiklere gitmek mümkün. Elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz. 5 Nisan civarında ise kardeşler, yakınlar ve çevrenizde olup bitenlerle ilgili bazı hassasiyetler söz konusu olabilir.

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde yeteneklerinizi seferber etmek ve maddi konulara zaman ayırmak önem kazanıyor. Parasal konularda sizi sıkıştıran ya da zorlayan durumlar içinde olabilirsiniz. Yine de bu dönemde farklı ve orijinal fikirler ortaya koymanız zor olmayacak. 2 Nisan civarında olaylara daha pozitif bakmaya çalışmalısınız. Bazı fikirlerinizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. 5 Nisan civarında ise harcamalara ve birikimlere önem vermek gerekiyor. Bu dönemde yakın çevrenizden daha fazla destek bulabilirsiniz. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde burcunuzda ilerleyen Mars ve Satürn sizi daha mücadeleci, kararlı ama aynı zamanda gergin kılmakta. Sağlık ve çalışma koşullarınıza daha fazla özen göstermeli, üstünüzdeki gerginliği gevşetmeye çalışmalısınız. 2 Nisan civarında işle ilgili planlar ve grup çalışmaları yönünde önemli bir çaba içindesiniz. Para ile ilgili konularda fikir değişikliği söz konusu olabilir. 5 Nisan civarında ise yeni adımlar atmak cazip gelse de biraz daha sabırlı olmalısınız. Kendinizle ilgili konulara odaklanmanız faydalı olacak.