R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Haftaya Güneş tutulmasıyla başlıyoruz. Koç burcundaki tutulma daha fazla heyecan, hareket ve dinamizm getiriyor. Bu dönemde yeni başlangıçlar daha hızlı ilerleyebilir. Ancak 10 Nisan civarında enerjimizi daha yapıcı yönde kullanmaya çalışalım. İnançlar ve fikirler nedeniyle çatışmalı durumlar gündeme gelebilir. 12 Nisan civarında sezgilerimizi doğru yönde kullanarak ilginç fikirler geliştirmeye başlayabiliriz. Bu hafta gittikçe hızlanan bir tempo içinde olacağız. Hazırlıklı olalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

7 Nisan Pazar Güneş tutulması öncesinde koşullar pek rahat olmayabilir. Bitişler ve sıkışmalar var.

8 Nisan Pazartesi Bugün gerçekleşen Güneş tutulması hayatımıza daha fazla enerji ve cesaret getiriyor.

9 Nisan Salı Günün ilk yarısında heyecanımızı dengelemeye çalışalım. Öğleden sonra parasal konular üzerinde daha fazla durabiliriz.

10 Nisan Çarşamba Yeni fırsatlar ve potansiyeller var. Parasal kazançlar elde edebiliriz.

11 Nisan Perşembe Beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Bazı çift durumlarla karşılaşabiliriz.

12 Nisan Cuma Hızlı bir gündeyiz ancak kazalara ve ya da aksiliklere karşı daha dikkatli olmalıyız.

13 Nisan Cumartesi Her söylenen doğru olmayabilir. Bugün gerçeklerle hayalleri birbirinden ayırt etmek lazım.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde daha fazla hareket, girişim ve yenilik isteği dikkat çekiyor. Burcunuzdaki Güneş tutulması şahsi konuları ilerletme yolunda önemli adımlar atacağınızı göstermekte. Ortaklı konular ve paylaşımlar özellikle dikkat çekebilir.Ancak kimi zaman aşırı duygusal tepkiler de veriyor olabilirsiniz. Özellikle 10 Nisan civarında düşünmeden hareket etmemelisiniz. 12 Nisan civarında ise yakın çevrenizde daha fazla hareket, görüşmeler ve iletişim açısından hızlanan koşullar var. Düşüncelerinizi daha dikkat çekici kullanabilirsiniz. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması sizi çok fazla düşünmeden hareket etmeye yöneltebilir. Riskli durumlar ve çok da fazla kontrolünüzde olmayan koşullar yüzünden huzursuzluk hissedebilirsiniz. Bu dönemde ilişkilerinize ve karşılıklı konulara dikkat etmelisiniz. 10 Nisan civarında gruplar içinde daha yapıcı ve sakin kalmaya çalışın. 12

Haberin Devamı

Nisan civarında ise kazançlarınız yönünde daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Parasal konularda yeni istekler ve adımlar söz konusu. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması hayatınıza daha fazla hareket, ümit ve değişiklik isteği getiriyor. Özellikle sosyal konularda ve gruplar içinde aktif rol alabilirsiniz. Gelecek yönünde yeni planlar söz konusu. Bu değişiklikler çalışma ortamınızı da yakından ilgilendirebilir ancak 10 Nisan civarında özellikle iş hayatında daha sabırlı ve dengeli kalmaya çalışmalısınız. 12 Nisan civarında yeteneklerinizi daha hızlı ve girişimci bir şekilde ortaya koymanız mümkün. Böylece şahsi alanda yeni adımlar atabilirsiniz.

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Haberin Devamı

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması iş hayatınızı ve kendinizi ortaya koyma kapasitenizi güçlü bir şekilde hareketlendiriyor. Göstereceğiniz cesaret sayesinde pek çok engelli açabileceksiniz. Aynı zamanda daha tutkulu ve cesur davranabilirsiniz. 10 Nisan civarında uzaklarla ilgili konular ya da içinde medyanın ya da yolculukların olduğu konularda biraz daha planlı ve dikkatli olmaya bakmalısınız. 12 Nisan civarında düşüncelerinizi toparlanmamız ve gereksiz endişelere kapılmamamız gerekiyor.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması sizi fikirlerinizi ortaya koymak ve yeni insanlarla bir araya gelme konusunda daha cesur kılıyor. Böylece uzaklarla ilgili konular ve eğitsel alanda ilerleme imkanı bulabilirsiniz. Aynı zamanda ev ve yerleşim konuları da gündemde olabilir. 10 Nisan civarında ortaklı işlerde ve finansal alanda daha öncü olmaya çalışın. 12 Nisan civarında ise arkadaşlar ve gruplar hayatınıza daha fazla hareket ve canlılık getirebilir. Yeni fikirleri paylaşmak açısından da güzel fırsatlar bulabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde karşılıklı konuları ve ilişkileri daha dikkatli yaklaşmalısınız. Bu hafta gerçekleşen Güneş tutulması bazı riskli durumlara ve cesaret gösterilmesi gereken koşullara işaret ediyor. Düşüncelerinizi belirli konulara odaklanabilirsiniz. Ortaklı işler de sizi daha fazla meşgul edebilir. 10 Nisan civarında karşılıklı konularda ve evlilikte gündeme gelebilecek engelleri daha akılcı karşılamalısınız. 12 Nisan civarında ise özellikle iş konusunda cesaretinizi ortaya koymanız size yeni imkanlar getirebilir. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde hayatınızda yeni dengeler ve önemli sonuçlar dikkat çekiyor. Karşılıklı konularda ya da ortaklı işlerde gözden geçirmeniz gereken koşullar var. Özellikle parasal konularda daha fazla çaba gerekebilir. Güneş tutulması evlilik ve ortaklıklar konusunu hareketlendirmekte. 10 Nisan civarında çalışma hayatınız, sağlık ve iş konularında daha fazla gayret söz konusu olabilir. Kazalara dikkat etmelisiniz. 12 Nisan civarında ise uzaklarla temas etmek ve kendi fikirlerinizi ortaya koymak açısından daha iyi motive olabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu hafta gerçekleşen Güneş tutulması iş koşullarınızı ve çalışma hayatınızı daha fazla etkiliyor. Bu dönemde hizmet, sağlık ve düzen konularında daha fazla çaba sarf edebilirsiniz. Enerjinizi yapıcı bir şekilde kullanmaya çalışın. Yeni başlangıçlar da yapabilirsiniz. 10 Nisan civarında aşkta ve çocuklarla ilgili konularda sizi daha sorumlu kılan bazı meşguliyetler

gündeme gelebilir. 12 Nisan civarında ise ortaklı işlerde ve yatırımlarla ilgili konularda daha sakin ve planda davranmalısınız. Riskli durumlar içinde olabilirsiniz.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde size daha fazla enerji ve heves getiren yenilikler var. Sevdiğiniz bir konuda ya da sahneye çıkarmak istediğiniz bir alanda daha cesur ve yenilikçi olabilirsiniz. Ancak riskli işler ya da gizli kalan durumlar nedeniyle bazı huzursuzluklar da gündeme gelebilir. 10 Nisan civarında özellikle evde yada ailevi konular içinde sizi gergin kılan sorumluluklar içinde olabilirsiniz. 12 Nisan civarında görüşmeler ve anlaşmalar dikkat çekebilir. Bugünlerde karşılıklı konularda daha fazla çaba ve denge gereği var.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu yeni dönemde ev ve aile cephesinde önemli değişiklikler, anne babanızı ilgilendiren konular daha fazla dikkat çekiyor olabilir. Yerleşim ve gayrimenkulle ilgili konularda da yeni adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde gelecek planlarınızda değişiklikler söz konusu. 10 Nisan civarında yakın çevrenizdekilerle ve kardeşlerle ilgili konularda daha planlı ve dengeli olmaya çalışmalısınız. 12 Nisan civarında ise özellikle sağlık, iş ve hizmet konularında daha fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor olabilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde iş hayatında kendinizi gösterme ve ortaya koyma fırsatı artıyor. Koç burcundaki Güneş tutulması ile birlikte düşüncelerinizi ve kişiliğinizi daha dikkat çekici bir şekilde sergileyebilirsiniz. Yeni fikirler ve görüşmeler hayatınıza hareket ve heyecan katmakta. Ancak 10 Nisan civarında harcamalarınızı daha doğru bir şekilde kullanmaya çalışmalısınız. Bu dönemde gereksiz harcamaları durdurmak gerekiyor. 12 Nisan civarında ise yaratıcı konularda ve aşkta kendinizi daha hareketli ve heyecanlı hissedebilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu hafta Koç burcunda gerçekleşen Güneş tutulması iş hayatınıza ve parasal konulara daha hızlı ilerleme ve yenilik yapma imkanı getirmekte. Para kazandırabilecek yeteneklerinize odaklanmalısınız. Aynı zamanda uzaklarla ilgili işler de dikkat çekici olabilir. 10 Nisan civarında üzerinizdeki gerginliği boşaltmanın yollarını aramalısınız. Kazalara ya da tartışmalara neden olabilecek durumlar olabilir. 12 Nisan civarında ise evde daha fazla uğraşmak ve ailevi konularla ilgilenmek söz konusu olabilir.