R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta Ay’ın ışığı büyürken daha fazla hareket ve girişim isteği dikkat çekiyor. Bu dönemde pek çok şeyi gözden geçiriyoruz. İletişim ve hareket gezegeni Merkür geri giderken eksik olan şeyleri daha kolay görebiliriz. Haftanın ilk günlerinde bizi duygusal açıdan harekete geçiren koşullar var. Ayrıca bu dönemde yeni ve farklı, daha orijinal düşüncelere yönetebiliriz. Jüpiter ve Uranüs yan yana gelirken sürprizler gündeme geliyor. Özellikle 19-20 Nisan tarihlerinde yeni ve ilginç fırsatlar söz konusu olacak. Bugünleri iyi kullanmaya çalışalım, hareketsiz kalmayalım.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim?

14 Nisan Pazar Evinize ve sevdiklerinize yönelik konulara daha fazla önem verebilirsiniz. Duygusal açıdan hareketli bir gün olabilir.

15 Nisan Pazartesi Bugün hızlı hareket etmek ve önceliklerimizi doğru belirlemek durumundayız.

16 Nisan Salı Kişiliğimizi ortaya koymak yönünde oldukça kararlı davranabiliriz.

17 Nisan Çarşamba Yaratıcı konular ve fikirler açısından oldukça istikrarlı davranabileceğimiz bir gündeyiz.

18 Nisan Perşembe Günün ilk yarısında kendimize daha çok güveniyoruz. Öğleden sonra işle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir.

19 Nisan Cuma Bugün bazı aksamaları göz önüne almak zorundayız. Endişelerimizi daha iyi yönetelim.

20 Nisan Cumartesi Özellikle öğle saatlerinde gerginlik yaratabilecek durumlar ya da tartışmalar söz konusu olabilir. Evde de dengeli olmaya çalışalım.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Gündeminizde aynı anda pek çok değişiklik gündeme geliyor. Bu hafta gelecek yönündeki planlarınızı gözden geçirmek faydalı olacak. Aynı zamanda kişiliğinizi ve düşüncelerinizi dikkat çekici şekilde ortaya koyabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde ailenize yönelik konular ve evle ilgili işler sizi daha fazla meşgul edebilir. 19’undan itibaren maddi kazanç sağlayabilecek fırsatlar gündeme geliyor. Sezgilerinizden de yararlanabilirsiniz. 20 Nisan civarında düzene koymanız gereken pek çok detay olabilir.

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde çok net olmayan ya da gizlide kalan koşullar dikkat çekiyor. Aceleci olmamalısınız. Kimi zaman bilemediğiniz konular yüzünden kendinizi zora sokuyor olabilirsiniz. Yine de Jüpiter'in koruyucu etkisi sizden yana. 15 Nisan civarında görüşmeler ve yakın çevrenizde olup bitenler sizi daha fazla harekete geçiriyor. 19 Nisan'dan sonra

kararlarınızı netleştirmek kolaylaşacak. Aynı zamanda yeni adımlar söz konusu olacak. 20 Nisan civarında özellikle yaratıcı konularda kendinizi daha güvenli ve rahat ortaya koyabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu dönemde arkadaşlar ve gruplar hayatınıza daha fazla renk ve canlılık katabilir. Aynı zamanda süregelen işleri ve projeleri gözden geçirmek ve eksikleri görmek için uygun koşullar var. İş hayatında ise duygusal tepkilere dikkat etmek gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde özellikle parasal konularda ve harcamalarda daha gerçekçi olmaya çalışmalısınız. 19 Nisan'dan sonra koşullar değişmeye başlıyor. Özellikle 20 Nisan civarında eve ya da toprağa yönelik konular daha esnek davranmanızı gerektirebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde iş hayatında daha fazla cesaret ve yenilik ortaya koyabileceğiniz günlerdesiniz. Kendinize güvenin. İşle ilgili aksamalar ya da gecikmeler olsa da eksiklerinizi daha rahat görebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle daha etkin ve girişken bir tavır içindesiniz. İş hayatında destek bulmanız zor değil. Uzaklarla ilgili konular ise daha yorucu olabilir. 19’undan itibaren kazançlarınız yönünde yeni bir gündem söz konusu. 20 Nisan civarında ise hareket ve iletişim size daha çok şey kazandırabilir.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde koç burcundaki gezegenler size kendinizi daha fazla anlatma ve yeni insanlarla temas kurma fırsatı getirmekte. Yabancılarla ilgili işler daha fazla zaman alabilir. Ancak bu dönemde kriz çıkaran konuları da hesaba katmalısınız. Haftanın ilk günlerinde gizli kalan ya da yorucu olabilecek duygusal konular söz konusu olabilir. 19 nisandan itibaren özellikle iş hayatındaki gelişmeler ve sorumluluklar daha dikkat çekici hale geliyor. 20 Nisan civarında parasal konularda daha ilginç fikirler ortaya koyabilirsiniz. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde gündeminizde yorucu olabilecek ve zaman alan uğraşlar ve bazı karşıtlıklar dikkat çekiyor. Özellikle ilişkilerde ve evlilikte sakin düşünmeye çalışmalısınız. Aynı zamanda finansal konular ya da bazı kriz çıkaran değişiklikler yüzünden stres yaşıyor olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde ailenizle ilgilendiren bir proje ya da istek hız kazanabilir. Özellikle 19 Nisan'dan itibaren gündeminiz daha rahatlık kazanabilir. 20 Nisan civarında şahsi konularda daha hızlı değişiklikler yapabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Son 6 aydır devam etmekte olan koşullar değişmeye başlıyor. Bu dönemde önemli değişiklikler ve muhasebeler söz konusu. Karşılıklı konular ve denge gerektiren işlerde yeni gelişmeler söz konusu olabilir. Aynı zamanda sağlık, düzen ve iş konularına daha yapıcı yaklaşmaya çalışmalısınız. Haftanın ilk günlerinde işinizi ya da ailenizi ilgilendiren önemli konularda adımlar söz konusu olabilir. 19 Nisan sonrasında parasal konulara ve ortak kazançlara daha çok yönelebilirsiniz. 20’sinde pek çok şeyi gözden geçirmek gerekebilir.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde gücünüzü ve enerjinizi daha verimli kullanmak ve sevdiğiniz konulara odaklanmak mümkün. Çalışma koşullarındaki değişiklikler yüzünden günlük işlerinizi daha etkin şekilde yapmaya çalışmalısınız. Hizmet ve sağlık konuları gündeminizi daha fazla

meşgul ediyor olabilir. Haftanın ilk günlerinde yeni insanlar ya da uzaklarla ilgili konular sizi daha hareketli kılıyor. 19’undan itibaren ilişkilerinizde ve evlilikte daha etkin olabilirsiniz. 20’si civarında arkadaşlıklar sizi daha fazla harekete geçirebilir. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde sizi hem heyecanlı, hem de stresli kılan göstergeler dikkat çekiyor. Koç burcundaki gezegenler kendinizi gösterebileceğiniz ve yeni adımlar atabileceğiniz imkanlar getirmekte. Ancak bu dönemde eve ve işe yönelik şartlar daha dikkatli ve sakin düşünmeyi de gerektiriyor. Haftanın ilk günlerinde duygusal açıdan meşgul eden koşullar dikkat çekmekte. 19 Nisan sonrasında çalışma hayatındaki konulara ağırlık verebilirsiniz. 20 Nisan civarında da sizi daha fazla sorumlu kılan gelişmeler gündeme gelebilir.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde bitişler ve başlangıçlar dikkat çekiyor. Hem işte hem de ailevi konularda daha fazla şey yapabileceğiniz günlerdesiniz. Eve odaklanmak ve ailevi konularla ilgilenmek gereği var. Haftanın ilk günlerinde karşılıklı konular ve evliliğiniz le ilgili hassasiyetler öne çıkabilir. 19 Nisan sonrasında enerjinizi daha yaratıcı konulara ve size keyif verebilecek fırsatlara ayırabilirsiniz. 20 Nisan civarında ise özellikle daha etkin ve planlı şekilde değişiklikler yapabilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde Koç burcundaki gezegenler sizi zihinsel açıdan daha aktif ve girişken kılıyor. Ancak düşünce düzeyinde ve planlarda değişikliklere gitmek gereği de var. Bu dönemde yazışmalar, belgeler ve görüşmeler oldukça zaman alıcı olabilir. Haftanın ilk günlerinde iş ortamında daha fazla çaba dikkat çekiyor. 19 Nisan sonrasında ev ve toprakla ilgili konular önem kazanmaya başlayabilir. 20’si civarında ise sizi endişeli kılan konuları daha soğukkanlı şekilde yönetmeye çalışmalısınız. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bugünlerde burcunuzda birlikte yer alan Mars ve Satürn oldukça gergin ve mücadele gerektiren bazı koşullara işaret ediyor. İstek ve arzularınızı dengede tutmaya özen göstermelisiniz. Sizi engelleyen durumları planlı hareket ederek daha olumlu yönde yönetebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde sevdiklerinizle ilgili konular ve yaratıcılık alanında daha olumlu çabalar dikkat çekiyor. 19 Nisan sonrasında yeteneklerinizi daha fazla seferber edebilirsiniz. Ancak 20’si civarında evlilikte ve karşılıklı konularda daha sakin olmaya çalışın.