R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu dönemde halkı içine alan güvenlik konularına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Toprak güvenliği ve genel güvenlik konuları için hassas bir dönem

Güneş’in Terazi burcuna ilerlemesi ile birlikte işaretlenen sonbahar haritasında önümüzdeki aylarda bizi meşgul edecek temaları görebiliriz. Gündeme gelecek konuları, özellikle haritanın eksenleri ile yakın ilişkide olan gezegenler üzerinden anlayabiliriz.

Düşmanlıklar söz konusu olabilir
23 Eylül tarihine ait bu haritada, ilk dikkat çeken şey halkı, sokaktaki insanı temsil eden Ay’ın, Başak burcunda ve yükselende görülmesi. Böyle durumlarda halkı ilgilendiren hassasiyetler, endişeler dikkat çeker. Başak vesveseli ve kırılgan bir burçtur. Sağlık, düzen ve hijyen konularına işaret eder. Haritada Ay aynı zamanda Balık burcundaki Kiron’la da karşıt açıda duruyor. Önümüzdeki üç ay içinde halkın bedensel ve ruhsal sağlık konularına özen göstermesi gerekiyor.
Işığı küçülmekte olan Ay’ın yanında aynı zamanda yine kadını temsil eden Venüs görülmekte. Kadınlarla ilgili konular, annelik ve sosyal konumları ilgili koşullar çok daha sık gündeme gelebilir. Bu dönemde halkın çok daha etkiye açık ve genel sağlık, düzen konularında ön planda olabileceğini söyleyebiliriz. İlginçtir ki Ay’ın bulunduğu 16 derece Başak aynı zamanda ülkemiz haritasında dip noktası (IC) üzerine düşmekte. Bu göstergeler güvenliğe, toprağa, vatana ait konulara ayrıca bir vurgu yapmakta. Toprak güvenliği ve genel güvenlik konuları hassas bir dönemden geçmekte. Bu burcun ülkemiz haritasında 3’üncü eve denk gelmesi yakın komşular yanında eğitim, iletişim ve ticaret gibi konulara dikkat çekiyor.
Sonbahar haritasında savaş gezegeni Mars’ın Yay burcunda yine güvenlik, toprak ve vatan konularını anlatan 4’üncü evde yer aldığını görüyoruz. Ayrıca ülkemizin ilerletilmiş haritasında Ay ne ilginç ki 23 Eylül’den itibaren Akrep burcuna ilerlemiş olacak. Ay bu burçta hiç rahat edemez. Akrep korku, endişe, huzursuzluk kaynağıdır. Halkı zor duruma düşürebilecek, güvenliğini zora sokacak, yıpratacak koşullara çok dikkatle yaklaşmak gerek. Güney sınırlarımızda yaşanan terör ve genel olarak yöre halkının zor koşulları düşünüldüğünde, bu hassasiyetlerin yoğunlaşacağı söylenebilir.
Tüm bunlara ek olarak ülkemizin 2014-2015 yıllık haritasında Ay Oğlak burcunda son derece zor bir konumda görülmekte. Oğlak Ay’ın mutsuz olduğu, kendini yetersiz hissettiği burçtur. Mars ve Pluton arasına sıkışan Ay, özellikle şiddete maruz kalınabileceğini ayrıca düşmanlıkların söz konusu olabileceğini göstermekte.

Halk da yorucu bir sürece girebilir
8 Ekim’de Koç burcundaki Ay tutulması beklenmedik ve huzursuz bir doğası olan Uranüs ile birleşecek. Tutulma haritasında Ay yine toprak ve güvenlik konularını açıklayan 4’üncü evde yer alıyor. 24 Ekim’de Akrep burcunda gerçekleşen güneş tutulmasında da Ay bu kez Akrep ve yine 4’üncü evde görülüyor. Ülke topraklarını, yerleşim güvenliğini ve geçmişi anlatan 4’üncü evin bu kadar çok vurgulanıyor olması önümüzdeki süreçte çevremizde yaşanan sıkıntılı koşullara paralel olarak halkın da yorucu bir süreçte ilerleyebileceğini anlatıyor. Koşulların çok değişken olacağı görülmekte. Tutarsızlıklar söz konusu olabilir. Umarız bu döneme barış ve huzur hakim olur. n