Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Önümüzdeki yıl aşk hayatımızda bizi neler bekliyor? Bu yıl aşk konusunda hangi düğünler bize ilham verdi? Gelin bakalım.

“Hayatıma girecek kişiden beklentilerim” listemiz, “Yakışıklı olsun, iyi bir işi olsun, görümcem olmasın...” gibi maddelerden oluşuyordu eskiden. Köprünün altından çok sular aktıktan ve dünya tepetaklak olduktan sonra ise beklentilerimiz tamamen değişti. Duygusal ihtiyaçlarımız ön planda olacak artık. Bunu sadece ben demiyorum, popüler online arkadaşlık sitesi Bumble’ın yaptığı tazecik araştırmanın sonucu da böyle çıkmış. Yalan yok, bir önceki versiyonumuzdan daha kırılgan, bitkin, daha sevmeye ve sevilmeye aç hissediyoruz kendimizi. Risk almaktan çok korkuyoruz. Halimiz bu olmasa “Winter Coating” diye bir terim ortaya çıkmazdı. Zira bu terim, kış geliyorken, eskiden çıktığımız, huyunu suyunu bildiğimiz ex’lerimize u dönüşünü temsil ediyor. Baş aşağı giden global ekonominin sonucu olarak da “Cash Candid Dating” (Gönüllü Nakit Flörtü) terimiyle tanışıyoruz. Yani biriyle tanıştığın zaman maddi durumunu saklama, şahane gösterme gibi durumlar yaşanmayacak, “Ne kadar ekmek, o kadar köfte” diyeceğiz arkadaşlar.

Haberin Devamı

Netlik kazanacak

Sözünü ettiğim araştırmaya, dünya çapında yaklaşık 15 bin kişi katılmış ve erkeklerin yüzde 74’ü, kendi iç dünyalarını sorguladıklarını belirtmiş. Kırılgan veya çaresiz görülmemek için sert, duygularından arınmış bir maske takan erkeklere özel bir durum “Toxic Masculinity” (Zehirli Erkeksilik) durumu, yeni yılda, bolca sorgulanacak, bilgilerinizi arz ederim. Guardrailing (Korkuluk) ise araştırmadan çıkan bir başka terim ve duygusal ihtiyaçlarla sınırların net bir şekilde en baştan konulması gerektiğini savunuyor. Yüzde 63 oranında kişi, daha net olacağını; yüzde 59 oranında kişi, kişiliklerini saklamayacağını; yüzde 53 oranında kişi de sosyalleşmeyi yaşam odağı haline getirmeyeceğini belirtmiş. Karşısındaki insanın kariyerine bakmak yerine iş/yaşam dengesine bakmayı tercih edenlerin oranı da yüzde 54. Bu demektir ki, özel hayatı pas geçip deliler gibi çalışmaya hevesli olmayacak insanlar. Aşkta yepyeni bir sayfanın açılacağı konusunda hepimiz hemfikirsek, içimizi ısıtması için birkaç peri masalı paylaşmak istiyorum sizlerle.

Haberin Devamı

Aşka dair ne varsa

İlham veren düğünler

Aşka dair ne varsa

*Amerikan Başkanı Joe Biden’ın yeni evlenen torunu Naomi Biden, düğünüyle ünlü bir moda dergisine kapak oldu. Eh, Beyaz Saray’da evlenip bir de üzerine Beyaz Saray’a taşınınca peri masalının kralı yaşanıyor diye düşünüyor insan. Gelinle damat, düğünün ailevi bir olay olduğunun altını çizerek, hiçbir basın mensubunu oraya davet etmedi. Sanırsam tüm detayları özel röportaja saklamışlar; zira A’dan Z’ye her şeyi anlatmışlar, boy boy poz vermişler dergiye.

Aşka dair ne varsa

*Bu yıl gerçekleşen Nicola Peltz-Brooklyn Beckham ikilisinin düğünü, yine basına kapalı gerçekleşen ve ardından az önce bahsettiğim moda dergisinin kapağına taşınan bir olaydı. Peltz’in milyarder babasının malikânesinde gerçekleşen düğün, hem peri masalı hem de pembe dizi dokunuşlarına sahipti. Soy isim alışverişi, milyon dolarlık mücevherler, gelin-kaynana çatışması günlerce rüzgâr estirdi, konuşuldu.

Haberin Devamı

* İlk birlikteliklerinden 17 yıl sonra bir araya gelip evlenen JLO-Ben Affleck ikilisinin düğünü ise bizlere ilhamın dibini yaşattı! O da basına kapalıydı elbette. Lopez, tüm fotoları kendi web sitesinden yayınladı düğünün ardından.

Aşka dair ne varsa

* Geçen haziranda evlenen Britney Spears-Sam Asghari çiftinin düğünü ise ünlü şarkıcının yıllar süren esaretinin zaferi gibi bir duygu yaşattı sevenlerine. 5 yıldır çıkan çift adına herkes mutluydu, eski koca Jason Alexander hariç; çünkü düğünü bastı, polisler zor durdurdu.

Aşka dair ne varsa

*Lindsay Lohan-Bader Shammas çiftinin evliliği de Lindsay severleri çok mutlu etti; çünkü 11 yaşında sinema kariyerine başlayan yıldızın son dönemdeki durumu pek parlak değildi. Bodrum’da balayı yapan çiftin fotoğraflarını gördüğümde “Bu düğünde keramet var” demiştim ben de içimden.

*Son olarak, Kourtney Kardashian-Travis Barker düğünü diyorum. Dolce&Gabbana sponsorluğunda, simsiyah gotik elbiselerle katılım sağlanan bu Portofino düğünü bende Malefiz çağrışımları yapmıştı. İyisiyle kötüsüyle, Malefiz de bir peri masalı sonuçta. Kardashianlar mutlaka birilerine ilham vermiştir.