Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Küçük bir çocuğunuz olduğunda canınızın istediği tarzda tatil yapmak pek mümkün olmuyor, miniklerin ihtiyaçları önce geliyor. Bu yazı Bodrum’da değerlendirecek çocuklu aileler için favori çocuk atölyelerine bakalım

Tatile çıkan çocuklu ailelerin hikayelerini yıllarca dinledim. Nerede çocuk kulübü, su kaydırağı, çocuk parkı varsa, aileler oradaydı. Bekarken paşa gönlümüze göre seçtiğimiz tatil rotaları, çoluk çocuğa karışınca yön değiştiriyormuş, başa gelince anladım. Şimdi, iki buçuk yaşındaki oğlumla adımladığımız Bodrum’da önceliğim hep o; onun gelişimi, onun mutlu vakit geçirmesi. Bildiğiniz üzere eylülde okul zili çalana kadar Bodrum’da kalacağız. Bu yaz mevsimini bizler gibi Bodrum’da geçirecek olan çocuklu ailelere, son derece doğal, organik, sempatik çocuk atölyeleri önerilerim var. Buyurun, detaylara geçelim.

Haberin Devamı

PUPA

Mandalina ağaçları içerisindeki bu tatlış bahçe, Bitez’de konuşlanıyor. Kayıt yaptırarak katılım sağlanan jimnastik, yoga ve mindfullness atölye çalışmaları mevcut. Doğal tahta oyuncaklardan oluşan bir dükkanları var. Ayrıca yetişkinler için yoga ve dolunay çemberi atölyeleri düzenliyorlar. Kafenin hem içecekleri hem de yemekleri denemeye değer. İster atölye, ister serbest zaman, burası çocuklar için ideal. Salı günleri kapalı olan mekan, diğer günler 10.00-21.00 arası açık.

Bodrum minikleri

BABUN

Torba’da, minnoş bir çocuk parkının yanında yer alıyor Babun. Dükkandaki çocuk kitaplarına mutlaka göz atmalısınız, şahaneler! Yoga ve kukla atölyeleri ücretli, fakat Cuma günleri ücretsiz kitap okuma saati düzenliyorlar. Yakın zamana marangozluk atölyesi açacaklarmış, o da enteresan bir aktive olabilir. Kafesinde yudumlayabileceğiniz lezzetli kahveleri, tatlıları ve atıştırmalıkları var. Pazartesi günleri kapalı olan mekan, diğer günler 15.00-20.00 saatleri
arası açık.

ABC

Ortakent’te yer alan ABC, yer ayırtıp katılım sağlanan atölye çalışmaları veriyor.  18-36 ay arası çocukları hedefleyen sempatik mekan, ince ve kaba motor kaslarının çalıştırılmasına yönelik seçenekler sunuyor. Fırçayla boyama, tramplende zıplama ve daha birçok seçenek mevcut. ABC, hafta sonları kapalı, hafta arası açık. Atölyeler genelde sabah saatlerinde yapılıyor.

Haberin Devamı

Bodrum minikleri

Haftanın güzellikleri

SUSONA BODRUM: Madem çocuklu tatilden açtım konuyu, ailecek gittiğimiz LXR Hotels&Resorts bünyesindeki otelden söz etmeden geçemeyeceğim. Aslında biz her yere bebeğimizle gidiyoruz ve bir şekilde uyum sağlıyoruz fakat Susona Bodrum’un aile plajındaki denizin rengi, Frankie Beach’in mutfağı unutulmazdı. Torba’nın büyüleyici koyundaki bu saklı cenneti bir yere not edin mutlaka.