Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun bir bayram tatili bizi bekler. Kalabalıklara karışmak isteyenlerin rotasını yönelttiği Bodrum’da, kalabalıklardan kaçmak isteyenler için alternatifleri sıralıyoruz bu hafta

Yalıkavak’a giriş yine kilit...”, “Gündoğan’dan Bitez’e bir buçuk saatte geldim...”, “Bodrum merkezde arabayı park edecek yer yok”, “Bodrum trafiğini ilk defa bu kadar kalabalık görüyorum...” Bu yaz Bodrum’da hangi taksiye binsem bu ve benzeri durumlara, konuşmalara şahit oluyorum. Trafik kaput. Ben Yahşi’de ikamet ediyorum. Bir arkadaşım beni Göltürkbükü’ne ya da Yalıkavak’a davet etse oturup uzun uzun düşünüyorum “Arkadaşımı on üzerinden kaç seviyorum? O kız için o trafiği çekmeme değer mi?” diye... “OK, seviyorum, gidiyorum” desem, derin derin nefes alıp veriyorum yola çıkmadan önce, zira geçenlerde sağlam çarpıldığım için, arabada klima kullanmaya veda ettim. Özetle yavaş akan bir trafikte, açık camlardan yüzüme yüzüme vuran alev topları eşliğinde yol alıyoruz. Bodrum’un mevcut kalabalığı bir yana, şimdi bir de bayram geliyor. Özetle hepten kopacak film!

Haberin Devamı

“Bayramdan sonra görüşürüz”

Bodrum’da bu yıl kışı yaza bağlayan bir sürü İstanbullu arkadaşım, uzun zaman sonra İstanbul’a dönmeye karar verdi. Çünkü bayramda Bodrum’da olmak istemiyorlar. “Herkes Bodrum’a gideceğinden İstanbul boş olur, atlarız arabaya istediğimiz yere gideriz, kafa dinleriz” diyorlar. Bodrum’da kalanlardan ise “Tatil süresince evden çıkmayacağız...”, “Bayramdan sonra görüşürüz tatlım...” sesleri yükseliyor. Hal böyle olunca, bana da bayramda Bodrum civarında kalabalıklardan uzak takılmak isteyenlere yönelik mini bir liste hazırlamak düştü. Buyurun, ilerleyelim beraberce…

Bodrum’da kalabalıktan kaçma listesi:

Mazı: Bodrum merkeze bir saat uzaklıkta bir yer Mazı köyü. Gökova sahilinde yer alıyor; denizi cam gibi, lüks tesis yok. Alıyorsunuz portatif sandalyenizi, şemsiyenizi, istediğiniz noktada kendinizi serin sulara bırakıyorsunuz. Gece orada konaklamak isterseniz tatlı, sempatik pansiyonlar var. Kalabalıklardan kaçma listemin bir numarası olan Mazı’yı mutlaka değerlendirin derim.

Haberin Devamı

Kıyıkışlacık: Milas ilçesinde, Güllük Körfezi sahil şeridinde yer alıyor bu adres. Koy sakin, deniz nefis, köyün de sempatik bir pazarı var. Bodrum merkeze bir saat uzaklıktaki bu tatlış yerde konuklama seçenekleri de sunuyor. Hele ki sezonda yazlık ev kiralamak isteyenler Kıyıkışlacık’ı mercek altına alsın derim, fiyatlar Bodrum’a göre cidden hesaplı.

Bargilya: “Bodrum’un lüks balıkçılarını kendileriyle baş başa bırakıyorum, ben mütevazı ve lezzetli bir balıkçı arıyorum” diyenlere ilaç gibi gelecek bir adrestir Bargilya köyü. Düşünsenize denizin dibindesiniz, restoran sahibinin daha yeni tuttuğu balık masanıza geliyor, salata taze ve hesap öderken ciğerinizi masaya bırakmıyorsunuz.

Bodrum’da sakin bir bayram

Haftanın güzellikleri

The Marmara Bodrum: Bu bayram, 80’lerin efsane müziklerini, bu otelin nefes kesen Bodrum manzarası eşliğinde dinlemek isteyenleri 22 Temmuz’da, Salih Saka’nın çalacağı geceden haberdar etmek isterim. Unutmadan, rezervasyon şart arkadaşlar.