Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tam da 2017 yazında yazdığım “Çevrimdışı Aşk” romanımın filme çekilme çalışmaları başlamışken kendimi yine şehrin kaosundan uzakta bir yerlere attım

İstanbul’da yoğun bir iş hayatının içinde debelenirken istemeye istemeye kendini Datça’da organik bir hayatın içinde bulan Kumru isimli genç kadının hikâyesini anlatıyor “Çevrimdışı Aşk”. Asla sevmeyeceğini düşündüğü doğaya günbegün âşık olmaya başlarken bir yandan da Datça’da tanıştığı Mehmet’e âşık oluyor. 2017 yazında, bu romanımın yarısını Datça’da, diğer yarısını da Göcek’de yazmıştım. Ve o yaz, gerçekten doğayla baş başa kalmayı, organik yaşamayı deneyimlemiştim. En başında zorlanmıştım fakat günler geçtikçe sessizliğe, dinginliğe alışmıştı bünyem. Bu yaz ise Bodrum’dayım. Şimdi diyeceksiniz, kim değil? Bodrum’dayım ama kalabalıklardan uzağım yine. İstediğim zaman karışıyorum insanların arasına. Hem sanmayın İstanbul’daki bütün restoranlar Bodrum’da açıldı diye buralarda otantik bir şeyler kalmadığını. Kaldı elbet. Buyurun size doğallığı deneyimleyeceğiniz birkaç öneri.

Haberin Devamı

Çevrimdışı Aşk

Hanımeli Tarım: Fatoş isimli genç bir kadın, bağ bahçe sevdasının sonucunda kocaman bir tarlada organik çilek yetiştirmeye başlıyor. Kısa sürede insanlar keşfediyor burayı. O kıpkırmızı, mis kokulu çilekleri toplamak için Fatoş’un tarlasına geliyorlar. Biz de geçen hafta bebeğimle gittik çilek toplamaya. Bir de nasıl güzel bir gün batımına denk geldik anlatamam. Gerçek bir “Çevrimdışı Aşk” moment yaşadık.

Çevrimdışı Aşk

Yahşi Batı At Çiftliği: Atlara zaafınız varsa mutlaka ziyaret ediniz bu çiftliği. Hele ki miniklerin atlarla kurduğu ilk iletişim, atları sevmeleri görmeye değer. At binebiliyorsanız doğayla baş başa kalacağınız harika turlar düzenliyorlar, bilginize.

Sinan Bey Çiftliği: “Nefis keçi peyniri almak istiyorsan buraya gitmelisin” demişti bir arkadaşım. Henüz gidemedim ama bu çiftliğin methini, spontane kurdukları ziyafet sofralarını çok duydum. Umuyorum ki bu yaz ziyaret ederim.

Çevrimdışı Aşk