Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Bu dönemde altmış, orta yaştır” cümlesine inanıyorsunuz da, ellisinden sonra evlenenlere neden inanmıyorsunuz?


Evliliğe inanmıyorum. Çevremde toplamda belki beş başarılı evlilik gördüm ama bence evlilik karşılıklı acı çekme reçetesidir,” diye açıklamalar yapan, “Çocuk istiyor musunuz” sorusu karşısında gözlerini deviren Hugh Grant, geçen yıl büyük bir sürprize imza attı ve ilk evliliğini yaptı. İsveçli TV prodüktörü Anna Eberstein ile dünya evine giren, onun üç çocuğunu da dizinin dibine oturtan aktör, geçtiğimiz günlerde evlilikle ilgili bakın bu kez ne dedi: “Bu konuda tamamen yanılmışım. Evlilik harika bir şey!”

Uslanıyorlar

Ellisinden sonra evlenip de nihayet huzuru bulan çok örnek var. İlk evliliğinden sonra bir daha yüzük takmaya tövbe edip ikinci eşi Amal Alamuddin’le elli üç yaşında evlenerek iki çocuk yapan George Clooney; üçüncü eşiyle altmış yedi yaşında evlenen Harrison Ford; altmış dokuzunda damatlık giyen Paul McCartney; ellisinde Portia de Rossi ile hayatını birleştiren Ellen DeGeneres... Peki ellisinden sonra ne değişiyor, uslanmaz dediğimiz insanlar neden uslanıyor sizce?

Tecrübe konuşuyor

İlkleri yaşamak zordur. İlk iş, ilk aşk, ilk kalp kırıklığı... Pozitif tarafından bakalım, insan tecrübe edindikçe durulur, hayatı sorgular, kendini keşfeder ve ne istediğini netleştirir. Belki de o yüzden “ikinci bahar” deniyor esas baharın adına: Çiçeklerin dökülüyor, kendini nadasa bırakıyorsun ve sonra yeniden açıyor. Kısaca, hatalarından ders alıp yeni bir sayfa açıyorsun.

Ah şu yalnızlık

Şu bir gerçek ki yaş ilerledikçe yalnızlık hissi daha bir güçlü sarıyor bünyeyi. Daha az dışarı çıkmak, daha çok evde vakit geçirmek geliyor insanın içinden. İçine dönüyorsun işte. Bir tatil ya da yemek programı yaparken “Şunu da arayayım”, “Bu müsait midir?” diye kafa yormak istemiyorsun.

Çocuk fikri fena değil

Kendi adıma konuşayım, eğer daha genç anne olsaydım hayattan beklentilerimi tam olarak gerçekleştiremediğim için içimde bir öfke barındırabilirdim. Hazır hissettiğimde annelik için bir adım attım. Bir insan neden buna ellisinde hazır hissetmesin ki? Ve çoluklu çocuklu bir hayatın tek anahtarı doğurmaktan geçmiyor. Bunu gerçekten istiyorsan hayat arkadaşınla evlat da edinebilirsin.

Ya bizim ünlüler?

Bizde de kırkından sonra evlenip mutluluğu yakalayanlar var. Tarkan ve Kenan İmirzalıoğlu aklıma ilk gelen isimler. Görüldüğü kadarıyla her şey gayet güzel gidiyor. Hatta Tarkan ikinci bebeğini kollarına almak üzere. 

Haftanın güzellikleri

Haberin Devamı

VİLLA EMMA: Nispetiye Caddesi’nde açılan Emma, hemen radarıma girdi. İç mekânın atmosferi çok rahatlatıcı, yemekler nefis. Tam da kızlarla haftalık buluşmalarımız için yeni bir mekân ararken imdadımıza yetişti Emma.