Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıl olmuş 2022, estetik dünyasının nimetlerinden yalnızca kadınların faydalanmak istediğini düşünmek naiflik olur. Hele ki efsane futbolcu Zinédine Zidane’ın ülkemizdeki saç ekimi hamlesine hiç şaşırmamak gerekir.

Juventus, Bordeaux, Real Madrid takımlarında fırtına estiren, Fransız futbolunun yıldızı Zidane’ın saç ekimi operasyonu için ülkemizde geçirdiği iki haftanın ardından gündeme gelen saç ekimi konusu, bazı mecralarda halen “aşırı ilginç” bir habermiş gibi lanse ediliyor. Hâlbuki bu konuya şaşırmayı Elon Musk, Bradley Cooper, LeBron James, Bono, James Franco, Machine Gun Kelly ve John Travolta ile sonlandırmış; “Söz konusu kafandaki saç. Kim ister kel kalmayı?” demiştik. Erkekler ve saç ekimi işlemini aşmamızın zamanıdır, zira karşı cinsin tercih ettiği yeni plastik cerrahi işlemleri var: Liposuction, göğüs küçültme, göz kapağı aldırma ve burun estetiği. Daha neler var neler; yazımı hazırlarken, American Society of Plastic Surgeons raporlarının içinde kayboldum desem yeridir.

Haberin Devamı

Kim ne yaptırdı?

“Liposuction yaptırdım çünkü sizlerin bana, Rob Kardashian’a ‘şişko’ dediğiniz gibi seslenmenizi istemiyordum,” açıklamasını yapmıştı Kanye West, TMZ’ye. Brad Pitt ve Ben Stiller’ın kepçe kulak operasyonları çokça konuşulmuştu zamanında. Tom Cruise, göz kapağı kaldırma işleminin yanı sıra alnına, yanaklarına ve çenesine müdahale ettirdiğini söylemişti. The Rock, göğüsleri büyük durduğu için küçültme işlemine giriştiğini çıtlatmıştı. Robert Downey Junior’ın yeni göz kapaklarının “fresh” bir görüntü verdiği de çokça haberleştirilmişti. Blake Lively ve Ryan Reynolds çifti ise “Başarılı estetik nasıl olur?” sorusunun cevabı gibilerdi adeta. Reynolds’ın 2007 yılında yaptığı şu açıklamaya bakalım: “Hayatımda ilk defa bayıldım. Ne olduğunu tam bilmiyorum, evde banyoya doğru yürüyordum ve bir anda düştüm, kafam yarıldı. Düzelebilmem için plastik cerrah yüzüme müdahale etti ama günün sonunda ben bir oyuncuyum, düşsem de düşmesem de zaten bir gün estetik yaptıracaktım.” Ryan bunu dedikten bir süre sonra sırayla burnunu, dişlerini, saç ektirmeyi ve botoxunu yaptırdı. Son filmlerinde farkındaysanız yeni doğmuş bebek gibi pırıl pırıl cildi.

Haberin Devamı

Amaç ne?

Estetik algımızı derinden değiştiren “benchmark”larımız, sosyal medya aracılığıyla oluştu. Filtreli hallerimizle aşk yaşıyoruz ve o filtreli hallerimize benzeyebilmek için bir adım atmamızı kolaylaştıran estetik deryası var ayaklarımızın altında. Bu kombonun aynı döneme denk gelmesi, şansa bakın bizim döneme denk geldi. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı da bu deryada yüzmekten geri durmuyor. Beverly Hills’in ünlü plastik cerrahı William Rahal, erkek hastalarının en büyük isteğinin kaslı görünmek olduğunu söylüyor: “Liposuction ile vücutlarından topladığım yağları, küçük miktarlarla üst göğse, üst omuza ve bisepslere yerleştiriyorum.” Erkek hastalarının yüzde 70’i uzun bir ameliyata girmeden “Doktor beni şöyle bir toparlayıver” diyormuş. Saç ekimi talebi de son iki yılda hepten artmış. Bu artışın itici gücü de neymiş, biliyor musunuz: Yakın plan Zoom toplantıları!

Haberin Devamı

Erkekler de estetik sever

Sırasıyla bu yılın en popüler 9 estetik dokunuşu

Botox

Liposuction

Burun estetiği

Saç ekimi

Meme büyütme

Facelift

Dolgu

Meme küçültme

Popo kaldırma

Haftanın güzellikleri

Suşimi yapmak için hazırlanan orkinos balığının ruhunu kutsamak adına davullar çalınan ritüeli takiben sofrada yerimi aldım... Maromi by Divan Bodrum, bizleri adeta Japonya’ya ışınladı bir geceliğine. Japon Şef Kenji Kume, ülkemizdeki suşi kültürünün büyümesine ciddi katkısı olan bir isim. Maromi’de, ördekli gyoza, gökkuşağı donut suşi, miso çorbası mutlaka denenmeli derim.