Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yeni evlenen çiftlere hediye olarak gelen aynısından altı takım tencere tava devri geride kaldı. Artık herkes bir evlilik listesi hazırlıyor. Jennifer Lawrence dahil.

Annem anlatırdı, “Babanla evlendiğimizde aynı tencere tava setinden altı adet gelmişti. Değiştirsen ayıp olur, kullansan kullanamazsın, ben de senin çeyizine sakladım” diye. Hakikaten de o tencere tavaları ben kullanıyorum şimdi. Peki günümüzde böyle bir şey kaldı mı? Nişandan kınaya, düğünden balayına, baby shower’dan diş buğdayına her bir adımı en ince detayına kadar planlayan biz kadınlardan “Evlilik hediyesi olarak kim ne aldıysa bahtıma” dememizi beklemiyorsunuz herhalde. Yüz otuz milyon değerindeki aktris Jennifer Lawrence da bizdenmiş kızlar. Evlilik listesi için Amazon’la bir anlaşma yapmış ve listeyi şakadanak yayınlamış. Gelin, detaylara dalalım.

Evlilik listesi



Her şey organik gelişti

Kızımız, sanat galerisi sahibi sevdiceği Cooke Maroney ile gelecek mayıs ayında, New York’ta evlenmeyi planlıyor. “Her şey çok organik gelişti. Daha önce ‘Evliliğe hazırım’ dediğim bir an hiç yaşamamıştım. Fakat Cooke ile tanıştım ve onunla evlenmek istiyorum dedim. O benim en iyi arkadaşım bu yüzden onu kendime yasal olarak da bağlamak istedim. Hayattaki en favori insanınızı buluyorsunuz ve bırakmak istemiyorsunuz. Bu yüzden teklifi kabul ettim” şeklinde bir açıklama yapan güzel aktris, nişanlısının aynı zamanda şimdiye dek tanıdığı en iyi insan olduğunu söylemiş. Ah... Bu ‘iyi çocuk’ ifadesi bıçak sırtıdır lakin gençler anlaşmış, birbirini sevmiş, bize de sadece Lawrence’ın evlilik listesini incelemek düşer.

Almış sazı eline

Efendim, listede yok yok: Bakır fondü seti, mermer peynir tahtası, martini bardakları, karaf, AirPod, GoPro kamera, fırın, espresso makinesi, bıçak seti, bir adet otonom robot, geri dönüştürülebilir yoga matı, kettle, ahşap salata kasesi ve daha niceleri... 13 dolarlık hediye de var, 375 dolarlık hediye de var. Biz kendi evlilik listemizi yaparken, “Ay şimdi bunu koyarsam ayıp olur... Ay şu da çok pahalı, çıkartalım” diyoruz da Jenny ohooo, almış sazı eline kafasına göre takılıyor. Ve fakat son derece hayırlı bir çalışma olmuş, tebrikler Jenny’ciğim.

Evlilik listesi candır

Evet canlarım, aynen öyledir. Ben zaten normal bir ev oturmasına giderken, bebek ziyareti yaparken bile “Neye ihtiyacınız var?” diye sorarım. Sormak ayıp değil, söylememek yazık.

Haftanın güzellikleri

FİLM EKİMİ: Yaşasın, başlıyor film maratonumuz. 6 Ekim’de Antonio Banderas’lı “Acı ve Zafer” ile film dünyasına giriyor, hemen ardından “Parazit”, “And Then We Danced” ve “Görünmez Adam” isimli filmleri izliyorum. Biletler hazır!