Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın bu günlerinde, siz sevgili okurlarım için derlediğim bir sonraki yılın flört trendleri paylaşımım artık bir gelenek oldu. Geleneğimizi bozmuyor, bekleme yapmadan devam ediyoruz aşkımsular

Çalkantılı iki yılı geride bıraktıktan sonra yavaş yavaş fabrika ayarlarımıza dönüyoruz gibi görünüyor. Fakat sadece “görünüyor”, dışarıdan baktığımızda biz aynı biziz; lakin içimizde, duygusal dünyamızda çok şey değişti. Gözlemlediğim ve hissettiğim kadarıyla eskisinden bir parça daha gergin, sabırsız ve sonuç odaklı olduk. Yalnızlığımıza alıştık, haliyle elimizdeki telefonlara daha çok düştük. Özel hayatımızı da etkiledi bu durum. Fiziksel olarak karşımızdakilerle aramıza bir mesafe girdiğinden, arkadaşlık uygulamaları daha sık kullanılmaya başlandı. Flört etmede kadınlara öncelik tanıyan Bumble isimli uygulama, önümüzdeki yılın flört trendlerini fırından yeni çıkardı. Ben de sıcak sıcak sizlerle paylaşmak istedim. Önümüzü görelim, öyle hareket edelim.

Haberin Devamı

Gidene bye bye!

Bumble’ın Hindistan İletişim Direktörü Samarpita Samaddar, şöyle bir açıklama yapmış: “Geride bıraktığımız iki yıl, insanlara aşkta netliği ve hedef odaklı olmayı öğretti. Yeni yıla girerken, flörtleşme konusunda umut ve heyecan doluyuz.” Düşünün ki, Hindistan’da yaptıkları araştırma sonucunda, kullanıcıların yüzde 71’i, 2022’ye girmeden önce bu zamana kadarki online flört geçmişlerini silmeye karar vermiş. Yani, gidene gerçekten “Bye bye!” diyeceğiz bu yıl.

Power PDA

Tıbbi açıklamasıyla PDA (Patent Duktus Arteriyozus), doğum sonrasında, ara damarın kapanmamasına ve açık kalması durumuna verilen isimdir. Romantik açıklamasıyla Power PDA, aşılanmanın verdiği güvenle, önce romantik bir ilişkiye kalbini açmak, sonra da bu ilişkiyi kalabalıklar içinde gönlünce yaşamak anlamına geliyor. Megan Fox ve Machine Gun Kelly; Kourtney Kardashian ve Travis Barker bu akımın en göz önünde takipçilerinden. Her köşede sarmaş dolaş aşk tazeliyorlar.

Explori-dating

Aşkta ihtiyaçlarımız belki değişti fakat bu, aşkı, flörtü aşırı ciddiye aldığımızı göstermiyor. Bundan kelli daha deneysel takılabiliriz, “olmazsa olmaz” listemizi azıcık esnetebiliriz. Çünkü önemli olan anı yaşamak, andan keyif alabilmek. “Hesi-dating” terimi de bu düşünceden türemiş. Özetle bir, “Dünyanın nereye gittiği belli değil, benim nereye gideceğimi nasıl bileyim?” durumu.

Haberin Devamı

Hobby date

Son iki yılda ekmek pişirmek, yemek yapmak, yogaya başlamak, bitkilere bakmak, resme sarmak gibi belki daha önce hiç deneyimlemediğimiz alanlarda altın madalya taktık boynumuza. Bu eğilim, aşk hayatımıza da yansıyacak. Biriyle date’e çıkmaya niyet ettiğimizde, hobilerimize göre seçeceğiz o kişiyi. Ve ilk date’imiz, belki bir yemek kursunda, belki botanik parkında belki de dans kursunda olacak.

Consciously single

Meali, “bilinçli bekâr” olan bu eğilim, pandemi süresince barıştığımız, kabullendiğimiz yalnızlığımızı işaret ediyor. Öncesinde “İyiyim ya ben. Bekâr daha mutluyum!” derken belki kendimize yalan söylüyorduk. Ancak şimdi, eğer yalnızsak, gerçekten mutluyuz. Bu da, neye istediğimiz, neye ihtiyacımız olduğu konusunda bize netlik kazandırıyor. Kullanıcıların yüzde elli üçü, “Bir süre yalnız, bekâr olmam benim için son derece OK” derken, bunu kalpten söylediklerine eminim.

Haberin Devamı

Dry-date

Kullanıcıların yüzde 35’e yakını, ilk randevularında alkol tüketmeyi tercih etmeyecekmiş bundan sonra. Herhangi bir dış etken olmadan, karşılarındaki kişiyi gerçek haliyle görmek istediklerini belirtmişler.

Flört trendleri 2022

Haftanın güzellikleri

Titanic Mardan Palace: İki yıldır ayrı düştüğümüz anneannem Mualla Aktan’ı görmek için Antalya’daydım geçen hafta sonu. Yanımda bonusum, minik oğlum Pamir de vardı. Buluşmamızı bu otelde yaptık. Servis süper, yemekler şahane. 

Toro Latin Gastro Bar: Hayatımda ilk defa bir brunch’ta ayağa kalkıp salsa yaptım; çünkü soframıza enfes yemekler gelirken, hemen yanımızda coşan canlı müzik grubu, karşı konulacak gibi değildi. Dünyaca ünlü şef ve restoratör Richard Sandoval imzalı mekân, Sarıyer’deki Six Senses Kocataş Mansions’da konuşlanıyor. Burası, Boğaz’a karşı, bol danslı bir hafta sonu brunch’ı için ideal derim.