Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İspanya’nın yeni başbakanı Pedro Sanchez’in fotoğrafı telefonuma düştüğü anda çok yakın bir kız arkadaşımla beraberdik.

Önce ekrana kitlendik, sonra da“Yok artık!” manasında birbirimize baktık. Arkadaşım dedi, “Şebo senin İspanyolcan var, işimize yarayabilir”. Ben, Sanchez’i görünce adımı bile unutmuşken, İspanyolca konuşabildiğim hatırlatılınca aşırı sevindim ama ardından tek kaşım kalktı havaya: “İyi de ne işimize yarayacak ki?”

Pedro Sanchez sayesinde sosyal medya ciddi anlamda hareketlendi son günlerde. Başbakan olması aşırı bir heyecan ve neşeyle karşılandı desem yalan olmaz. Pedro’ya şiir yazanlar, ilan-ı aşk edenler, ölüp bitenler, İspanya’ya ucuz bilet bakanlar bir yana, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile fotoğrafını yan yana koyup karşılaştırdı millet. Bakın Justin’in yeri kalbimizde ayrı ama Pedro... Akdenizli günün sonunda, kan çekiyor. Efendim? Yunanistan’ın Alexis Çipras’ını saymayı mı unuttum? Ayy... O hiç benim tipim değil.

Haberin Devamı

AR-GE çalışmalarımıza her zamanki gibi Instoş’tan başladık. Hemen girdik Sanchez’in hesabına. Sosyalist Başbakan’ın altmış binin üzerinde takipçisi var, üç yüz yetmiş bir kişiyi takip ediyor. Takip ettikleri arasında, National Geographic, Barack Obama, Hillary Clinton, Vogue İspanya ve Harper’s Bazaar İspanya gözümüze çarptı.

Hola Pedro

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez 29 Şubat doğumlu bir balık burcu erkeği.

29 Şubat doğumlu

Pedro’yu Google’a transfer etmemizin ardından yakışıklı başbakanın Harper’s Bazaar İspanya’nın kapağını bile süslediğini gördük. Yeni başbakanın üzerinde smokin; bileğinden mücevherler taşan, kırmızı ojeli bir kadın eli de Sanchez’in kafasını okşuyor. Hayli iddialı. Madrid’de doğup büyüyen yeni başbakan, zengin bir aileden geliyor. Üniversitede ekonomi okuduktan sonra ver elini yüksek lisans. Mükemmel derecede İngilizce ve Fransızcası var. Balık burcu. 29 Şubat 1972’de doğmuş. Demektir ki bu harika insan sadece dört yılda bir kutlayabiliyor doğum gününü. Kıyamayız ya... Devam ediyorum, boyu 1.90, basketbol oynamış bir dönem. Çok severiz basketi! Koyu bir LGBTİ destekçisi. Unutmadan, başkanlık yeminini İncil’e el basarak etmeyi reddetti. Başbakanlığının yanı sıra, İspanyol Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) lideri aynı zamanda. Şunu da söylemeden geçmeyeyim, İspanya’da “dark horse” diye söz ediyorlar Pedro Sanchez’den, yani kara kutu, hakkında kimsenin aşırı detaylı bir bilgisi yok.

Haberin Devamı

Hola Pedro

İLK GÖRÜŞTE AŞK

Bilbao’lu Maria Begoña Gomez Fernandez ile Pedro Sanchez, bir arkadaş ortamında tanışmışlar ve bam! İlk görüşte aşk! Pedro, Begoña’yı “Her şeyin mutlaka pozitif yanını bulan, yapıcı bir kadın” olarak tanımlıyor.

Sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili çalışmalar yapan Begoña, şu anda kırk üç yaşında. İki çocukları var; Ainhoa ve Carlota. Çift aktivitesi olarak konsere gitmeyi seviyorlar. Favorileri, La Habitacion, Roja ve Björk. Begoña, eşini tam bir romantik olarak tanımlıyor, zira romantizmin doruklarında gezinen aşk kartları alıyormuş yakışıklı kocasından. İspanyol basını, yeni first lady’nin giyim stilini, hal ve hareketlerini Michelle Obama’ya benzetiyor. Hatta çift, “Los Obamas de Espana” (İspanya’nın Obama’ları) ilan edilmiş bile. Elbise ve etek tercih eden Begoña, her fırsatta şunu diyormuş: “Az, çoktur”. O da Pedro gibi bir spor tutkunu, pilates, kardiyo, yapmadığı şey yok! Bikinili fotosuna bakarsanız anlarsınız ne demek istediğimi.