Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Aşkın kanununu yazsam yeniden, mutlaka ilk buluşmayla başlardım. İlk intiba her şeydir. Ve madem ki bahar geliyor, ilk buluşmalar kapıda. İşte benden size birkaç ilk buluşma tavsiyesi...

Sosyal medya her ne kadar ilişkilerin şeklini şemalını değiştirse de ilk buluşma, ilk buluşmadır. Birbirini tanımayan iki kalbin bir masaya oturması hep bir çarpıntı yapar. Yapar da... O ilk buluşmada yapmamamız gereken şeyler var. Gözünüzü seveyim, şu yazımı okumadan kısmetinize gitmeyin.

TUTAMIYORUM ZAMANI

Bir buluşmanın ilk buluşma olabilmesi için tabii ki öncelikle buluşmaya gitmeniz gerekir. Fakat lütfen geç gitmeyin. Bütün o “tutamıyorum zamanı” bahanelerini bir tarafa bırakıp karşı tarafa saygı gösterdiğinizi belli etmeniz hoş olur. İlk buluşmaya geç gitmek havalı bir şey değil.

Haberin Devamı

İLK BULUŞMA ÖNEMLİDİR

ÖNDEN BUYURUN

Buna takık olduğum için yazıyorum, beyler lütfen bir mekana girerken kapıyı açıp buluştuğunuz kişinin önden ilerlemesine olanak sağlayın. Bu hareketi beklerken kaç kapı burnumda patlamıştır saymadım. Güzelim burnum yamuldu.

GÖZLERİN KONUŞSUN

Sen sus. Yani bu ilk buluşmaya sittin senedir ezbere bildiğin kendini anlatmaya değil, onu tanımaya geldin. Tüm hayatını nefes almadan anlatman mümkün ama yapmasan iyi edersin. Dinlenilmek insanın hoşuna gider. Peki mesela ben ilk buluşmada ne dinlemeyi sevmem? Onun ne kadar zengin olduğunu. Evet, “Benim şuyum var, buyum var” diye anlatan erkeklere hiç dayanamıyorum.

BİR DALDA İKİ KİRAZ

İlk buluşmaya korkup tırsıp başka bir arkadaşınızı çağırmayın. Üçüncü kişiler sizi böler, parçalar. Buna eski sevgilinizden konuşup onun hayaletini çağırmanız da dahildir. Nerde çokluk orda b... Hiç gerek yok. Olumsuz geçerse zaten bay bay!

KÜÇÜK BİR TELEFON MESELESİ

Kızlar, vatsap grubunuza bir süreliğine rapor vermeyin. Erkekler, o telefonu ters çevirip değil, düz bir şekilde sakince masaya bırakın. Şimdi birbirinizin gözlerinin içine bakın. Oldu bu iş!

Haftanın güzellikleri

ATÖLYE MAÇKA: İlgi alanınız müzik mi? Atölye Maçka’ya gelin ve İdil Biret’i kendisinden dinleyin. Edebiyat aşığı mısınız? Buyurun, Mario Levi sohbetlerine katılın. Leyla Baybura ve kızı Melis Kohen bu sempatik mekanda bizleri alanında iz bırakan insanlarla buluşturuyor, atölye çalışmaları yapıyor. Ben bu bahar müdavimleri olacağım, siz de mutlaka takibe alın.

Haberin Devamı

LA BOUCHERIE: Kendisini “Akşam yemeği tiyatrosu” olarak adlandıran mekan, canlı müzik konusunda İstanbul’u resmen harekete geçirdi ve kaç yıldır istikrarlı bir şekilde çizgisini bozmadan ilerliyor. Sahnesindeyse Meltem Cumbul gibi sürpriz isimleri konuk etmeye devam ediyor. Mesela oyuncu Seda Akman’ın sesini de ilk burada duyacağız.