Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyamız yavaş yavaş normale dönerken, bizler de hayatımızı güzelleştirmek için liste oluşturmaya başladık. Gözlemlerime göre, seyahat etmek, listemizin üst sıralarında. O zaman 2022’de bizi bekleyen seyahat trendlerini inceleyelim

Zaman içinde her şey değişiyor, seyahat etmek niçin değişmesin? Büyük otel zincirlerinden butik otellere, kalabalık turlardan mikro seyahatlere, standart mutfaklardan yerel tatlara, “gezdim-gördüm”den çok kafa açmaya, deneyim kazanmaya geçiş yaptık bile. Elbette ki önümüzdeki yılın da getireceği seyahat sürprizleri olacak. En başta sağlık olsun tabii, gelin sonrasını planlayalım biz.

Haberin Devamı

Seneye neredeyiz

Staycation

Stay ve vacation kelimelerinin birleşmesinden türeyen yepyeni bir kavram var karşımızda. Temelinin ekonomik koşullara bağlı olduğunu düşünüyorum zira “yaşadığın şehirde tatil yapmak” veya “evinde kalıp çevreni gezmek” anlamını taşıyor staycation. Mecburiyetten türemiş olsa da bence şahane bir opsiyon. Zira her tatile farklı bir destinasyon bulacağız diye çok kafa patlatıyor, yaşadığımız şehirdeki yenilikleri es geçiyorduk önceden. İşte bize fırsat, 2022’de staycation patlayacak, bir yere not edelim!

Sanat otelleri/restoranları

Bodrum’da örneklerine rastladık bu yaz. Bodrum Loft’daki Açıkhava heykel parkı Sculptville ve Maça Kızı’nda, Belkıs Balpınar kilimlerinin sergilendiği açık hava sergisi bir hayli ses getirdi mesela. Başarılı servisin, konaklamanın ve mutfağın yanında harika bir ambiyans yaratmak ve ezber bozmak için şahane bir yaklaşım.

Gig ekonomisi

Özetle; uzun dönemli değil, kısa dönemli imzalanan kontratlar. Özetle; bundan böyle oteller, bünyelerinde her servisi barındırmayacak. Nasıl ki Airbnb, Uber var, aynen bu metotla kaldığınız otele talep ettiğiniz servisi aplikasyonlar üzerinden sağlayabileceksiniz. Yurt dışında yeni nesil oteller, bünyelerinde SPA barındırmayı tercih etmiyor örneğin. Onun yerine Zeel, Soothe gibi aplikasyonlardan SPA servisi alıyorlar.

Eko-seyahat

Önümüzdeki dönemde, turizm sektöründe plastik pipetlerin tedavülden kalkacağını, geri dönüşüm kutularının efektif bir şekilde kullanılacağını, eko-dostu deterjanların tercih edileceğini, organik yerel ürünlerin mutfaklara daha sık gireceğini biliyoruz. İş ki, bizler de özel yaşamımızda bu hassasiyeti gösterelim.

Haberin Devamı

Seneye neredeyiz

Haftanın güzellikleri:

Tenzo: Bodrum’daki sanat köyü Dibeklihan’da yeni açılan Japon mutfağı Tenzo’yu deneyimledim. Vakit kaybetmeden yazmak istedim, zira yakın zamanda yer bulunmaz burada. Bakın, o kadar iddialı bir mutfak. Genç, dinamik şef Ceren Ercengiz, Singapur ve Tayvan’da işi derinlemesine öğrenmiş. Eşi Gizem ve onun kardeşi Efe ile zıpkın gibi başındalar mekânın. Gidilmeli, tadılmalı.