Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Konu Bill Gates ve Melinda French olunca, yılın boşanması desem yeridir. Bu boşanma, son yılların çok konuşulan Jeff Bezos&MacKenzie Scott boşanmasını sollar

 

Tatlı ve zeki Melinda French, Duke Üniversitesi’nden mezun olur olmaz Microsoft’ta ürün müdürü olarak işe başlar. Kısa süre sonra, şirketin sahibi Bill Gates ile otoparkta karşılaşır. Bill, oracıkta kıza çıkma teklifi eder. Melinda, “Her şeyin bir usulü var. Telefonla arayıp yemeğe çıkarmak istediğini söylersin” deyince de kızın telefonunu alıp bir saat sonra telefon açar Bill. Böylece aşkları başlar. İlişkileri evlilik noktasına gelince Bill, evdeki beyaz tahtaya kocaman bir evlilik şeması çizip artıları eksileri yazar. Artılar daha fazla çıkınca da Melinda’ya evlilik teklifi eder. Yirmi yedi yıl boyunca evli kalan çiftin üç çocuğu olur. Birlikte Bill&Melinda Gates Vakfı’nı kurarlar ve ihtiyaç sahiplerine milyarlarca dolar yardımda bulunurlar. Ve bunca yılın sonucunda 146 milyar dolarlık bir servetin sahibi olurlar. Peki, onca çabanın sonunda ne olur? Şöyle bir Tweet atılır: “Hayatımızın sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte büyüyebileceğimizi düşünmüyoruz. Boşanıyoruz.”

Haberin Devamı

Ne kadar zengin?

Bill Gates’in zenginliğini kısaca anlat derseniz; saniyede 4630 dolar kazandığını, İngiltere Kraliyet Ailesi’nden yüzde 66 oranında daha zengin olduğunu; Lüksemburg, Estonya ve Bolivya’nın toplam GSYİH’sinden fazla kazandığını; Asya’nın en zengin insanı Mukesh Ambani ve Çinli Zhong Shanshan’dan daha zengin olduğunu söylemem yeterlidir. Dolayısıyla nasıl ki MacKenzie Scott ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos boşanmasında nefesler tutulmuştu, aynı tutulma bu boşanmada da yaşanacaktır. Bezos boşanırken, eşine Amazon hisselerinin yüzde 25’ini, yani 38 milyar dolar vermişti. Melinda ise tarih yazacak gibi görünüyor.

Ya sonra?

Boşandıktan sonra, Bill&Melinda Gates Vakfı’nın eş başkanları olan ex çift, başkanlık yapmaya devam edecek. Acaba özel hayatlarında ne yapacaklar, nasıl “büyüyecekler”? İzleyip göreceğiz beraberce.

 Anneler Günü

Kendini bildi bileli iç mimar olmak isteyen Bilge, gencecik yaşında bir başına Ankara’dan kopup İstanbul’da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okumaya başlamış. İç mimariyle birlikte resim ana dalı yapmış. Okul biter bitmez çalışmaya başlamış. Bir yandan restorasyon projeleri yaparken diğer yandan eşantiyon işinin öncülerinden olup kendi parasını kazanmış, evini, arabasını almış. Âşık olduğunda evlenmiş. Çocuk yaptığında resme ağırlık vermiş, Paris’te, Monako’da sergiler açmış. İlham kaynağım, annem Bilge Burcuoğlu, Anneler Günü’n kutlu olsun.