Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz hafta GOSB Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi Blink TTO’dan Tolga Bildirici ile sohbet ederken İngiltere pazarına açılmak isteyenlere nasıl fayda sağladıklarını öğrendim. Tüm girişim ekosisteminin faydasına olduğu için detayları öğrenip sizlerle paylaşayım istedim. İngiltere’yi her seferinde tekrar keşfetmek yerine keşfetmiş birile-rinin rehberliğinde ilerlemek oldukça önemli. O yüzden bu tip köprü görevi gören yer-lerin çoğalması gerekiyor ki girişimciler zamandan, sermayeden tasarruf edebilsin.

Haberin Devamı

Blink UK Londra Ofisi ile Yurtdışına Açılın

S. Ünsal : Blink UK hangi amaçla kuruldu ?

T. Bildirici : Bilindiği üzere İngiltere gerek Avrupa’ya gerekse de İngiliz Milletler Toplu-luğu üzerinden dünyaya açılan en önemli kapılardan birisi, belki de en önemlisidir diye-biliriz. Biz de Blink UK olarak ülkemizin katma değeri yüksek ihracatını artırmak amacıyla başta Türk teknoloji şirketleri olmak üzere tüm sektörlerdeki şirketlerin, hem Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu’ndaki ülkeler hem de Avrupa pazarına erişimini en hızlı ve en etkili şekilde sağlamak üzere destek vermekteyiz.

S. Ünsal : Blink UK programının detayları nedir ?

T. Bildirici : Öncelikle programın dünyada ve ülkemizde sıkça görülen hızlandırıcı pro-gramlar kapsamında olmadığını belirtmek isterim. Türk firmaların Türkiye’de üretmeye devam ederken yurtdışı satışlarını, İngiltere’de kuracakları şirket üzerinden yapmalarına ve bununla da hem yurtdışına erişimi hem de ürünlerinin katma değerini artıracak bir yapıya dönüşmelerini hedeflemekteyiz. Blink UK olarak başlıca hizmet alanlarımız; şirket kurulumu, ürün/firma marka tescili, yerel adres telefon, sekreterlik hizmetleriyle birlikte satış, hukuk ve yerelleşme danışmanlığından oluşuyor. Tüm bu hizmetleri alanında uz-man bir ekiple yerinde hizmet olarak sunmaktayız. Buradaki amaç, firmayı yurtdışına taşımak değil tam tersine firmaya satışı için elimizden gelen desteği sağlayarak firmanın Ar-Ge’sini ve/veya üretimini Türkiye’de yapmaya devam etmesini sağlamaktır.

S. Ünsal : Program kimlere hitap ediyor?

Haberin Devamı

T. Bildirici : Program aslında bir ürünü olan halihazırda yurtdışına satış yapan ya da satış yapmayı hedefleyen tüm firmalara hitap ediyor. Ancak bu programdan yararlanmadan önce, firma ile bir araya gelerek, “ürününün uygunluğu, satılabilirliği veya satılabilmesi için başka ihtiyaçların (sertifika vs) olup olmadığı” detaylarını değerlendirerek, herhangi bir bağlayıcılığı olmayan bir ön toplantı yapıyoruz. Eğer firma hem uygun hem de hazır ise bir sonraki kademeye geçiyoruz.

S. Ünsal : Maliyet avantajı dışında neler sağlanıyor?

T. Bildirici : Maliyet avantajı önemli avantajlardan biri olmakla birlikte Blink UK’de ver-diğimiz hizmetlerin ana hatlarını; İngiltere’de uçtan uca yapılanma, sanal ofis, temsilcilik ve satış ofisi imkânı, satışa hazırlık ve satış süreçleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sunduğu teşvikler oluşturuyor. Bununla birlikte ihracat kapasitesini artırmaya yönelik satış danışmanlığı ile İngiltere pazarındaki kültürel farklılıkların önündeki engeli kaldırmak adına yerelleşme danışmanlığı hizmetlerimiz de bulunuyor.

Haberin Devamı

S. Ünsal : Nasıl başvurulabilir?

T. Bildirici : Web sitemizi www.blinktto.com, tanıtım dokümanımızı www.blinktto.com/uk adresinden inceleyebilir, bilgi@blinktto.com adresine eposta gönderebilir veya İngiltere +44 (208) 125 4137 Türkiye +90 (262) 678 8800 numaralı telefonlardan bize ulaşabilir, başvuru yapabilirsiniz.

S. Ünsal : Şu ana kadarki gözlemleriniz neler?

T. Bildirici : Programa başlarken ilk hedefimiz, teknoloji firmalarına hizmet vermek idi. Ancak teknoloji alanı dışında da firmaların talep göstermesi ile programımız, çok farklı sektörlerden de başvurular almaya başladı. Gerek ulaşılan firmaların sayısı ve çeşitliliği, gerekse de finansal gücü yüksek firmaların da programımızdan faydalanmak istemeleri aslında bu alanda ne kadar önemli bir boşluğu doldurduğumuzu göstermektedir.