Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz pazartesi günü Istanbul Kalkınma Ajansı ve StartersHub desteğiyle startups.watch tarafından Fintech Demo günü düzenlendi. Dört tane henüz gelir elde etmeye başlamamış, altı tane de gelir elde etmeye başlamış girişimin sahne aldığı demo gününü 44 aktif yatırımcı dinleme fırsatı yakaladı.

Fintech Demo Günü Girişimleri

Sunum yapan girişimler şu şekilde:

B2Metric

Geliştirmiş olduğu yapay zeka tabanlı teknolojisi ile sigortacılık ve finans sektöründe poliçelendirme, fiyatlama ve kredi tahsis süreçlerindeki en doğru risk yönetimini sağlıyor; Sahtecilik ve suistimallerin önüne geçen şirketin içine kurulabilen ve bulut tabanlı yazılımlar sunuyor.

Haberin Devamı

Bir Fatura

Eticaret yapan kobilerin satış yaptıkları kanallara entegre olarak tek bir ekrandan siparişlerini ve faturalarını yönetmelerini sağlayan SAAS girişimi.

Finside

Finansal hiçbir ön bilgiye gerek olmadan, yapay zeka yardımıyla kolay adımlarla finansal oluşturma, finansal eğitim/rehberlik, finansal öngörü ve performans takibi servisleri sunan interaktif bir web platformu.

Fon Radar

KOBİ’lere vadeli alacaklarına karşılık en uygun alternatife dakikalar içerisinde ulaşma imkanı sunuyor. Finansal kurumlara da düşük maliyet ile yeni pazarlara ulaşma imkanı sunup satış süreçlerini kısaltıyor. İkinci fazda geliştirmeyi düşündükleri yeni modüller ile girişim “KOBİ’nin cebindeki finansal danışman” olmayı hedefliyor.

Moneymo

Moneymo ile tüketiciler ek bir uygulama indirmeye gerek kalmadan, güvendikleri ve hep kullandıkları bankacılık uygulamaları ile karekod ve barkodlar aracılığıyla alışveriş yapabiliyor. Müşteriler mağazada kasaya gitmeye gerek kalmadan, fiyat etiketlerinden, dış mekanlarda reklam panoları ve afişlerden, katalog, dergi, gazete reklamları, fatura, ürün paketi, İnternet sitelerinden kullandıkları bankacılık uygulaması ile hiç bir kredi kartı ve şahsi bilgi paylaşmadan ödeme yapabiliyor.

Miks

Robo-danışman çözümleri, portföy yönetimi teknolojileri ve analitik uygulamalar geliştiriyor. Yatırım kuruluşlarının danışmanlık ve portföy yönetimi servislerini dijital kanallardan bireysel müşterilerine yeni bir deneyim ile sunmalarını sağlıyor. Bu çözümleri kullanan bankalar, aracı kurumlar, bireysel emeklilik ve portföy yönetimi şirketleri bu güne kadar servis ulaştıramadığı yatırımcı kitlelerine, yeni yatırım hizmetleri ulaştırma fırsatı buluyor.

Haberin Devamı

Payfull

Payfull sistemi tüm bankaların ödeme altyapıları, hesap hareketleri, DBS gibi API’leri ile doğrudan entegre olarak çalışıyor ve işletmelerin B2B yüksek meblağ ödemelerini kolay ve hızlı bir şekilde tahsil edebilmesini sağlıyor. Banka hesap hareketleri entegrasyonu ile firmalar tüm nakit akışlarını tek bir ekranda raporlayıp, yönetebiliyor. Muhasebe/ERP sistemleri ile entegre çalışan platform hatalı bilgi girişlerini ortadan kaldırıyor.

SambaPOS

Girişim, restoran, kafe, bar gibi yeme-içme sektöründe bulunan işletmelerin yönetilmesini sağlayan otomasyon yazılımı sunuyor. Amerika, İngiltere, Hollanda ve Türkiye başta olmak üzere kredi kartı ve mobil ödeme alma çözümleri alanında ve online sipariş sistemleri gibi alanlarda entegrasyon alt yapısı sunuyor.

Haberin Devamı

Vomsis

İşletmelere ait tüm banka hesaplarını tek bir panel (web,mobil) üzerinde erişim ve işletmelerde ki tüm departmanlara, sınırlar dahilinde bankalara erişim yetkisi sağlıyor. Platform sayesinde şirket verimliliği artıyor ve departmanlar arası finansal bilgi akışı süreci hızlanıyor.

Wigorta

Bir grup (aile, arkadaş vb.) bireyin bu platform vasıtasıyla bir araya gelmesini sağlayarak; sigorta şirketlerinin hasar giderleri ile sigorta suistimallerini düşüren ve bu doğrultuda grup üyelerinin daha düşük primle poliçe satın almalarını sağlayan P2P insurtech girişimi. Örneğin hiç kaza yapmadığını, çok iyi araba kullandığını bildiğiniz 3-4 arkadaşınızla biraraya gelip sigorta yaptırıyorsunuz ve indirimlerden yararlanıyorsunuz.