Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Bu köşede mümkün olduğunca girişimleri topluca sizlere anlatmaya çalışıyorum çünkü ne kadar çok bilinirlerse, o kadar hayatta kalma şansları yükseliyor. Tabi iş ağı anlamında da girişimciler için fırsatlar çıkma olasılığı da var. Bu nedenle demo günlerini kaçırmamaya çalışıyorum. Bu bağlamda, dün ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi tarafından 2016 yılından bu yana devam eden ve bu yıl 3.sü düzenlenen TechUP+ Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı Demo Gününün bir bölümüne katıldım ve sonrasında girişimleri tek tek inceledim.

TechUP+ Demo Günü



Aklımda kalanlar ve web sitelerinden gördüğüm kadarıyla girişimler şu şekilde:

Haberin Devamı

Classest

Eğitimdeki eşitsizliği ortadan kaldırmak için en iyi eğitimcileri özel ders almak isteyenlerle buluşturan bir girişim. Girişim sayesinde öğrenciler, Türkiye’nin en saygın ilk dört üniversitesinden mezun olan veya bu üniversitelerde doktora derecesi yapan, alanlarında kendisini ispatlamış öğretmenlerden online ortamda seviyelerine göre özel ders alarak daha iyi üniversitelere yerleşme potansiyeline sahip olabiliyorlar.

WeightDrop500

Sismik verilerle yeraltı yapısının modellenmesi ve bu sayede en uygun sondaj yerlerinin belirlenmesini sağlayan bir girişim. Bu girişim sayesinde maden rezervuarı ve akışı çok daha iyi tespit edilmekte, hızlı sonuç alınmakta ve bu esnada da iş kazası riskleri de en aza indirilebiliyormuş.

Power Bag

Kadınların kullanabileceği teknolojik çanta çözümü. Multimedya ekranı sayesinde telefona gelen çağrı ve iletileri görebiliyorsunuz. İçerisinde ki güç kaynağı sayesinde telefonları ve akıllı cihazlarını şarj edebiliyorsunuz.

Bugamed Collagen

İlaç, kozmetik ve sağlık sektörlerinde kullanılmakta olan kollajen ihtiyacının yerli imkanlarla üretimini yapan girişim geleneksel yöntemlerle %6 verimlilikle üretilen kolajeni %11.4 verimlilik ile üretmeyi başarmış.

Testbone

Yazılım geliştirme sürecinin test aşamasında bulut üzerinden otomatik analizini gerçekleştirerek sistemin tüm güvenlik, fonksiyonellik testlerini ve yük analizlerini yapabileceğiniz bir girişim.

Haberin Devamı

KnfleX

İnsan vücudundaki kireçlenmeye bağlı ağrıların hafiflemesini ve hareketlerin kolay yapılmasını sağlayan bir krem geliştirmiş. Katmanlı yapıdaki bor içerikleri kısa sürede aşınan bölgeye tutunup hareketi kolaylaştırıyormuş. Bu sayede ağrı kesici ilaç kullanımını azaltıp özellikle ameliyat gerekliliği düşünülen hastalarda ameliyatın ötelenmesine olanak sağlıyormuş.

Coretech - 4 Eksenli Elyaf Sarma Cihazı

Uzay, savunma, enerji gibi kritik sektörlerde ihtiyaç duyulan ileri kompozit malzemelerin üretimi için gerekli olan 4 eksenli elyaf sarma cihazının yedek parça üreticisi.

DigiliraPAY Blokzincir Ödeme Geçidi

Kripto para ödeme geçidi aracılığı ile kripto paralar alışverişlerde, fatura ödemelerinde kullanılabilecek.

Birliktesatinal.com

Girişim, ürün tedariğinde birden fazla firmanın ortak alım yaparak daha uygun fiyatlı satınalma yapmasını sağlıyor. Bu sayede satınalmada piyasa araştırması ve pazarlık süreçleri hız kazanıyor.

Haberin Devamı

Fİ Depo Yönetim Sistemi

İşletmelerdeki stoklama sistemlerinin hem hacimlerini hem de doluluk durumlarını takip eden, yapay zeka kullanarak otomatik adresleme yapabilen bir stok yönetim girişimi.

Evobulut

İşletmelerin iş süreçlerini tek platformdan yönetilmesini sağlıyor. Bulut teknolojileri ile telefon, mail, e-dönüşüm ürünleri (e-fatura...) aynı yazılıma entegre ederek tek bir platform ile takip edebiliyor.

Girişimlerin hepsi birbirinden ilginç ve güzel gözüküyor. Benim en dikkatimi çeken Fİ Depo Yönetim Sistemi oldu. İlginizi çekenlerin web sitelerini bulup incelemeyi unutmayın.