Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Eğlence parkı dendiğinde akla ilk gelen Disneyland’a, İtalya’dan ciddi bir rakip geldi. Hatta Avrupa’nın en büyük eğlence parkı olarak nitelendirilen bu parkın adı “Rainbow Magicland”. Geçtiğimiz yıl açılan park, sadece çocuklar için değil, parka giren orta yaşlı, hatta yaşlıları bile eğlendirip, keyiflendirecek tarzda dizayn edilmiş. Artık çocuklarınızla yurtdışına çıktığınızda illa ki Amerika-Orlando veya Fransa’nın başkenti Paris’teki Disneyland’a gitmeniz gerekmiyor. Veya Avrupa’nın çeşitli yerlerinde yer alan Legoland gibi bir parkın yolunu tutmak zorunda değilsiniz.

Haberin Devamı

Rainbow Magicland, Roma’ya yaklaşık 30 dakika mesafede yer alıyor. Roma Termini yani Roma ana tren istasyonundan, Valmontone’ye sadece 3 Avro karşılığı bir bilet almanız yeterli. Yalnız dikkat edin, bineceğiniz tren Cassino treni ve ineceğiniz Valmontone garı, 30 dakika sonra üçüncü istasyon. Parka gidiş, o kadar güzel organize edilmiş ki, Valmontone tren garından çıktığınızda karşınızda Rainbow Magicland shuttle aracını görüyorsunuz. Aracın kapısında bilet satan görevliden biletinizi alırsanız kapıda 35 Avro ödemek yerine, 28 Avro’ya biletinizi indirimli alıyor ve servise ücretsiz olarak binebiliyorsunuz. Servis tam yedi dakikada sizi eğlence parkının önüne bırakıyor. O kadar güzel organizasyon yapılmış ki, dönüş tren saatinize göre servislerin saatleri de ayarlanmış. Parka girmeden önce devasa Rainbow Magicland logosu önünde hatıra fotoğraf çektirip, bilet satılan bankodan parkın detaylı planını gösteren broşürü mutlaka alınız. Kapıda bilet alındığında, yetişkinler 35 Avro, 10 yaşına kadar çocuklar 28 Avro ve 1 metreden kısa boylu çocuklar ise ücretsiz olarak parka girebiliyor. Rainbow Magicland’a gitmeye karar verdiyseniz, 2 alternatifiniz var. Ya Roma’da konaklayıp günübirlik gidip gelebilirsiniz veya parkın organize ettiği üzere, gecelik kişi başı 45 Avro ödeyerek, içinde günlük biletinizin de dahil olduğu konaklama paketlerini alıp Valmontone kasabasında da kalabilirsiniz. Rezervasyon yapmak isteyenler için online kredi kartı ile gitmeden yer ayırtmakta fayda var. Parka rezervasyon yaptırmak için, orijinal sitesi olan www.magicland.it tıklayarak, kolayca rezervasyonunuzu yapıp, parktaki tüm aktivitelerin videolarına da ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eşimle daha önce Paris’teki EuroDisney’e gitme fırsatımız olmuştu. Bu nedenle Rainbow Magicland’a giderken, o kadar iyi olup olmayacağı konusunda kafamızda endişeler vardı. Ancak parka girdiğimizde bu endişelerimizden kolaylıkla uzaklaştık. Eğer bir dezavantaj aranıyorsa, doğal olarak çizgi filmlerinde sıkça gördüğümüz Disney karakterlerinin hiçbirini parkta göremiyorsunuz. Bilindik tek karakteri, kız çocukların hayranlığını kazanmış, uçan WinX kızları… Bunun dışında yer alan her türlü karakter ve kahramanlar, park tarafından özel olarak dizayn edilmiş… Huntik, Cagliostro, Yucatan, Olandese Volante, Gattobaleno, Houdini gibi birçok karakter çocuklarla tanışmayı bekliyor.

Neden Disneyland’dan eksiği yok derseniz, aynen orada olduğu gibi tren aktivitelerinin her çeşidi var, illüzyon gösterileri, tiyatro ve oyunun keyfini içinde yaşatan 5D sinema, sadece çocuklara özel ayrılmış “Il Regno dei Piccoli” çocuk oyun alanları aynen büyükler için organize edilenlerin hemen hepsinin küçültülmüşü ile yer almakta, lunaparklardaki el arabalarında satılan oyuncaklar, top atışları ile devrilmeye çalışılan labutlar ve karşılığında kazanılan devasa kalpli yastık peluşlar, Atlı karıncalar, göğü delen devasa kule, dönme dolapları, küçük araba kullanımları, akarsuda botlarla rafting yapmak, hatta yapay gölün üzerinde korsan kayıkları ve gemileri ile yol almak, son derece keyif verici.

Haberin Devamı

Paris’teki Euro Disney’e göre pazarlama konusunda başarılı olduklarından bahsedebilirim. Zira her katıldığınız oyundan, çıkış yaparken mutlaka o karakterin türlü hediyeliklerinin satıldığı dükkana yönleniyor, rengarenk oyuncakların ve hediyeliklerin arasından boydan boya tüm dükkanı kat ederek çıkmak zorunda kalıyorsunuz. Bu da alışveriş duygunuzu tetikliyor. Hele ki, yanınızda çocuğunuz varsa, anne bunu da alalım, baba nolur gibi cümleler doğal bir sonuç…

Sulu aktivitelerde iç çamaşırınıza kadar ıslanabiliyorsunuz. Bu nedenle tavsiyem, parka gelmeden güzel birer yağmurluk alıp gelin, hatta şemsiye de olsa fena olmaz. Bunlara sahip değilseniz parkta 3 avro karşılığı, en basitinden plastik yağmurluklardan mutlaka edinin yoksa pişman olabilirsiniz. Diyelim ki, sırılsıklam ıslandınız. Aktiviteden çıktınız ve alışveriş dükkanını da geçtiğinizde, kapının hemen yanındaki ilginç makineye 2 avro para atıp ailecek içine girin ve yaklaşık 10 dakikalık çalışması ile sıcacık hava ile kıyafetlerinizi kurutsun. Çok verimli olmasa da, güzel bir imkan sunulmuş.

Bir diğer güzellik de, aynen Euro Disney’de olduğu gibi, birbirinden renkli karakterler, belli saatlerde müzikli geçiş töreni yapıp, parktaki ziyaretçileri selamlıyor hatta birlikte fotoğraf bile çektiriyorlar.

Günde üç defa organize edilen Stunt Show’da ise akrobatik motosikletlileri, şaha kalan kamyonu ve bale yapan iki tekerleği üzerinde giden arabaları da, parkta ailecek mutlu olacağınız gösteriler arasında…

Roma imparatorluğunun doğduğu topraklara ziyarete gelmek isteyenler, artık sadece Roma’yı gezmeyecek, eminim her gelen Rainbow Magicland’i keşfedecektir. Benden size tavsiye, bu güzelliği yaşayın, çocuğunuza da yaşatın… Ne de olsa bir karne hediyesi vereceksiniz!