Antalya’nın gözde tatil beldesi Kemer

7 Eylül 2017

Türkiye'nin tatil için yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen destinasyonlarından biridir, Kemer. Antalya'ya bağlı, Akdeniz kıyılarının gözbebeği bir ilçe olan Kemer, il merkezine 45 km. mesafede yer almaktadır. Nüfusu yaklaşık 42.000 olan Kemer, tüm Akdeniz'e kıyısı olan yerler gibi oldukça eski bir tarihe sahiptir. Yapılan araştırmalardan elde edilen bulgulara göre Kemer'in kuruluşu M.Ö. 690 yılına kadar dayanmaktadır. Böylesine köklü bir geçmişin yanında ilçe doğal güzellikleri, koyları, yat limanı ve tertemiz masmavi deniziyle öne çıkmaktadır. Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş, Çıralı, Olimpos ve Adrasan, Kemer'in meşhur tatil beldeleri ve tatil merkezleri olarak öne çıkmaktadır. Saydığım tüm bu beldelerde tatil için gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet veren büyük oteller, küçük oteller, ağaç evler ve kamp alanları bulunmaktadır. Kemer, ev sahipliği yaptığı tüm bu güzellikleriyle dört mevsim tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Kemer tatilinizde denize girebilir, güneşin tadını çıkarabilir, bol bol dinlenebilirsiniz. Bunun yanında bölgenin tarihini keşfedebilir ve aktivitelerle dolu bir tatil de yapabilirsiniz. Eğer tarihle biraz

Yazının Devamı

Gemide 4,500 misafire nasıl hizmet verilir?

15 Şubat 2017

Gemi seyahatlerinde 1,500’ün üzerinde oda, 4,500 civarı bir yolcu kapasitesi, 1,100 civarı çalışan personelin nasıl yönetilebileceğini hiç düşündünüz mü? Her mesleğin kendine göre mutlaka incelikleri vardır, işte gemi seyahatlerinin mükemmel geçebilmesi adına omuzlarında en ağır yükü taşıyanlardan biri, “Cruise Hotel Manager” nam-ı diğer gemi otel-konaklama müdürü… 2000 yılında Avrupa’nın en büyük cruise firması MSC Cruises’ta çalışmaya başlamış, yiyecek içecek güvenliği ve yiyecek içecek departmanlarında çeşitli görevler almış, 2011 Kasım ayından bu yana da MSC Fantasia gemisinin otel müdürü, tipik Napoli’li, işine aşık bir profesyonel Giuseppe Maresca’dan bahsedeceğim.

Gemide onca oda nasıl temizlenir? Yiyecek İçecek güvenliği nasıl sağlanır? Gemiye giriş-çıkış işlemleri ne derece yoğundur? Geminin limana yanaşma ve ayrılması da sizi ilgilendirir mi? Gemi personeli nasıl motive edilir? Bir otel müdürü gün içinde neler yaşar, sorunları nasıl çözer? işte bu soruların cevabını ararken, daha önce belki de hiç üzerinde konuşulmamış-tartışılmamış bir mesleği de sizinle tanıştırmayı hedefliyorum. Ben sodum, Giuseppe Maresca içtenlikle yanıtladı.


Gemi seyahatlerindeki ana

Yazının Devamı

Marmaris'in incisi Selimiye

8 Haziran 2016

Dünyada 80 ülkede 500’ün üzerinde şehir gezmiş bir seyahat sever olarak, her gittiğim yerden keyif almasını bilirim. Mayıs ayında havalar yeni yeni ısınmaya başlamış, deniz mevsimini açsak mı acaba diye düşünürken, Marmaris’in Selimiye beldesine doğru, iş amaçlı eşim yanımda olmadan yol aldım. Küçük bir otelde kalıp, oda kahvaltı konseptinde leziz köy kahvaltıları yapıp, tüm gün kafamı dinler, çevreyi gezerim düşüncesindeydim. Atatürk Havalimanı’ndan akşam uçuşu ile Dalaman’a ulaştım. 2 saatlik yolculuk sonrası Marmaris’in Selimiye beldesine vardım, gece geldiğimden çevreyi de çok fazla göremedim.

Konaklayacağım 13 odası bulunan, Selimiye Kapri Otel’e vardığımda, hemen odaya yerleşip dinlenmeye çekildim, gözümü açtığımda sabah olmuş. Kahvaltı yapmak üzere otelin kahvaltı salonuna geldim. İşte o an ilk görüşte aşk başladı. Pırıl pırıl göl gibi bir deniz, balıkçı kayıkları, ördekler, otelin iskelesi o kadar güzel bir kompozisyon oluşturmuşlar ki, kendimi yıllarca arayıp da, hayalini kurup da ulaşamadığım bir tatilin içinde bulmuştum. O esnada Kamil Dönmez Bey’in seslenmesi ile kendime geldim, köy kahvaltımız hazır, çayımız da demlendi, yumurtalarımızı soğutmayalım, buyurun

Yazının Devamı

Kadın sığınmacıların objektifinden : İSTANBUL

14 Nisan 2016

Şüphesiz bizler yaşadığımız şehirde, günlük hayatımızda hep belirli rotalar üzerinde gidip, genelde aşina olduğumuz görselleri gözlemliyoruz. Günlük koşuşturmalardan belki de yaşadığımız şehrin pek çok yerini bu anlamda, keşfetme şansına da sahip olamıyoruz. Tabii bizim gördüğümüz İstanbul ile, yurtiçinden veya yurtdışından gelen bir turistin İstanbul'u gözlemlemesi çok daha farklı bir durum... Bizim her gün görüp de kanıksadığımız pek çok konu, onlar için son derece ilgi çekici olabiliyor.

Peki ya İstanbul'u ziyaret eden ve burası dışında gidebileceği başka bir yeri olmayan kişi, hem hayat kavgası peşinde koşup, hem de bu şehri acaba nasıl gözlemliyor diye hiç düşündünüz mü?

Bu anlamda "İstanbul'un Kadın Renkleri" isimli proje ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kadir Has Üniversitesi’nin, Canon Eurasia’nın desteğiyle aralarında farklı kültürlerde yetişmiş savaş, şiddet, sömürü ve çeşitli mağduriyetler gibi birçok nedenle yaşadıkları yeri terk edip İstanbul’a sığınanların bulunduğu 10 kadına fotoğraf makinesi eğitimi verilip, objektiflerinden İstanbul'u fotograflamaları istenmiş.

Ve bu çalışmanın ürünleri de; 12 Nisan 2016'da, Kadir Has Üniversitesi'nde,

Yazının Devamı

Çocuk dostu otel tercih edin

22 Mart 2016

Bir yurtdışı seyahat uzmanı olarak, 80’in üzerinde ülke görmüş olmama karşın, 2.ci oğlumun da doğumu ile beraber ailecek yurtdışı seyahatlerini unutmak zorunda kaldık. 2.ci çocuk isteyenleri karamsarlığa sürüklemiş gibi olmayayım ancak 2 çocuğunuz var ise, yurtdışına gitmek zor bir uğraş. En iyi seyahat bence bu koşullarda, yurtiçinde deniz kenarında, mümkünse aynı tesisten çıkmadan tatilini tamamlamaktır. Yalnız bir şartla! Oteliniz mutlaka ve mutlaka çocuk dostu olmalı! Çocuk dostu otel de ne demekmiş, dediğinizi duyar gibi oluyorum.
ÇOCUK-BEBEK DOSTU OTEL NEDİR? lütfen daha önce yazdığım yazım için tıklayınız…

Geçtiğimiz senelerde, işte sırf bu yüzden Limak oteller grubuna bağlı Kemer Limra ve Belek’teki Limak Atlantis otellerinde kalmıştık. Türkiye’de tabii ki bir sürü çocuk-bebek dostu otel var, ancak bizim tercihimiz otelpuan, tripadvisor gibi şikayet/tavsiye sitelerinden en çok beğenilen otelleri araştırıp, çocukla ve bebeğimizle çıkacağımız seyahati şansa bırakmamak oldu. Her iki deneyimimiz sonrasında da, bu tarz tavsiye sitelerinin ne derece objektif olduklarını ve incelemek konusunda ne denli doğru bir iş yaptığımızı anladık. Geçtiğimiz yaz dönemi için de,

Yazının Devamı

Gaziantep'in lezzet durakları

10 Şubat 2016

UNESCO’nun gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na seçilen Gaziantep, lokal lezzetlerini tanıdıkça nasıl da haklı bir paye aldığını kanıtlıyor. Her zaman merak ettiğim Gaziantep mutfağını yakından görmek, lezzetleri tatmak üzere Gaziantep’e gittim. İşte izlenimlerim…

Sabah Kahvaltısında Beyran…
Aklıma hiç gelmezdi sabahın köründe uyanıp da kuzu haşlama eti, pilavlı, kemik suyu katılmış, sarımsaklı sulu yemek, sabah kahvaltım olacağını. Adı sınırlarını aşmış meşhur Beyran bahsettiğim. Gaziantep’te Beyran dendiğinden iki isim ön plana çıkıyor, Metanet Lokantası en popüleri, diğeri ise Kelebek. Metanet’in Beyran çorbası, son yıllarda yediğim en başarılı yemekti diyebilirim.


Kahvaltı üzeri ne yapsak acaba?
Sorulur mu, tabii ki Katmer… Ara sokaklardan birine girip, merdivenlerden inerken, insanların burasını nasıl keşfettiklerini düşünürken mis gibi katmer kokusu etrafı sardı. Gaziantep’te katmer dendiğinde ilk akla gelen Katmerci Zekeriya Usta’nın katmeri. Baba Zekeriya Usta artık kasada oturmakta, servis ve personel yönetiminin sorumluluğunu oğlu Mehmet Bey üstlenmiş. Ellerinize sağlık ustam, yufka içinde leziz köy kaymağınla, fıstığın çok lezizdi. Hele ki

Yazının Devamı

Gemi ile Küba-Karayipler

8 Şubat 2016

Amerika Birleşik Devletlerinin 50 yılı aşkın bir zaman diliminden sonra, Küba ile diplomatik ilişkileri canlandırma kararı ve karşılıklı büyükelçilikler açma hususunda uzlaşmaları sonrasında, İsviçre merkezli Avrupa’nın da en büyük gemi firması olan MSC Cruises şirketi son derece akılcı bir hamle yaparak yıllardır turizm sayesinde ekonomisini güçlendirebilen Küba’ya, dünyada ilk defa 22 Aralık 2015’te gemi seyahatlerini başlatmıştı.


MSC Cruises’a ait MSC Opera gemisi, 02 Aralık 2015’te İtalya’nın Cenova limanından yola çıkarak, transatlantik seyahati sonrası Küba’ya varmış, dünyada ilk kez Küba içerikli cruise programları da MSC Cruises’ın bu seyahati ile başlamış oldu. Ve 22 Aralık hareketle de ilk defa Küba(Havana) başlangıçlı gemi seyahati gerçekleştirilmişti. MSC Cruises’in ilk seferindeki %100 doluluk oranının yanı sıra, tüm kış sezonu ve Nisan ayı dahil Küba programları yok sattı. Bunun üzerine MSC Cruises Armonia gemisini de, 2016 Kasım ayından itibaren, Opera gemisi ile birlikte Küba başlangıçlı Karayip ve Orta Amerika tur paketleri için planladı. Küba’da MSC’nin ikinci gemisi olacak Armonia, 2 ayrı program yapacak. Birinci program Opera ile aynı olan Jamaica,

Yazının Devamı