Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Birbirinden güzel şarkı sözleri ile “Sen benim hayatımın günışığısın” anlamına gelen “You are the sunshine of my life” ve “Happy Birthday”, “I just called to say I love you” gibi parçalar 80’li yıllarda dilimizden düşmeyen favorilerimiz arasındaydı. 80’ler dendiğinde aklıma Michael Jackson, Madonna, Bon Jovi, George Michael, Bryan Adams, Lionel Richie ve Stevie Wonder gibi değerli sanatçılar gelir. Diğerlerinden farklı olarak Stevie Wonder’ın bende her zaman çok özel bir yeri olmuştur. Daha çocukluk zamanlarımızda onun şarkılarıyla müziğin ne demek olduğunu anlamış, en önemlisi de görme engeli olan birinin de, isterse engelsiz olanlardan daha başarılı olabileceğini, bana belki de ilk öğreten kişiydi. Bu nedenle her zaman kendisine ayıca saygı duymuş, şarkı sözlerinde aşkın sevginin ne olduğunu belki de ilk onun şarkılarıyla anlamıştım.

Haberin Devamı

Pekçoğu Stevie Wonder’ın sadece piyano ve org kullandığını düşünse de, armonika, perküsyon ve davul gibi enstrümanları da aynı ustalıkta çalabilmekte büyük üstat. Nitekim İstanbul konserinde pek çok kez armonikayı konuşturdu adeta. Günümüz müziğinde, synthesizer’ların bu kadar sık kullanılmasına da öncülük ettiğini söylesek yanlış olmaz.

Stevie Wonder’ın 1980 yılında seslendirdiği "Happy Birthday" adlı şarkısı öyle büyük bir etki yaratmıştı ki, Martin Luther King'in doğum gününün ulusal tatil günü ilan edilmesini sağlamıştı. İşte bu şarkıyı, konsere katılan binlerce hayranı ile İstanbul konserinde yeniden seslendirdi.

Stevie Wonder , ayrıca "For Once in My Life", "Superstition", “Sir Duke” ve “Isn’t She Lovely?” gibi daha pek çok unutulmaz şarkının da söz yazarı ve müzik yorumculuğunu yaptı. Hayatı boyunca 25 Grammy ödülüne sahip olan sanatçı, "I Just Called To Say I Love You" şarkısıyla uluslar arası prestijli Golden Globe ödülüne de sahip oldu. Daha 12 yaşında iken müzik listelerinde ilk sıralara çıkmayı başaran Stevie Wonder, yaşam boyu çıkardığı başarılı albümleri, söz yazarlığı, virtüözlüğü ve besteciliği ile "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü de almaya hak kazanmıştı.

Haberin Devamı

1980’li yıllara damgasını vurmuş Amerikalı besteci, şarkıcı ve virtüöz Stevie Wonder, 14 Eylül Cuma akşamı, caza desteğinin 15. yılını kutlayan Garanti Bankası’nın “Garanti Caz Yeşili” etkinlikleri kapsamında, İstanbul’daki ilk konserini Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirdi.

Konser baştan sona kadar son derece hareketli ve etkileyici idi. Hayranları ile karşılıklı etkileşimle şarkılarını seslendirmesi, ekibindeki sanatçıların birbirinden güzel sesleri ve her biri enstrümanını adeta konuşturan ekibi, konserin keyfine keyif kattı.

Küçükçiftlik Park’ta iğne atsan yere düşmez bir kalabalık vardı. Üstelik oturma düzeni olmamasına rağmen, konser alanı hınca hınç ayaktaki binlerce hayranı ile dolmuştu. Hemen sahne önü seyir bölümünde, iş dünyasının ve sosyetenin önde gelen kişileri, sanatçılar ve popüler televizyon programcıları da vardı. Bu kadar ünlüyü bir arada ilk defa gördüm ve işte Stevie Wonder dedim. Hemen aklıma şu düşünce geldi! “Eğer çok çalışır ve işini en iyi şekilde yaparsan, dünyanın neresine gidersin git, her ne engelin olursa olsun, o ülkenin belki de en önemli kişileri, seni görmek için, dinlemek için 3-5 saat ayakta durmaya bile razı olur, üstelik bundan da son derece keyif alırlar ve sonunda da kocaman bir alkışı hak edersin…”