Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır...

İmamoğlu’nunki de o hesap…

Cumhurbaşkanı adayı… Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı… CHP Genel Başkanı adayı derken rotayı yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına kırdı.

Daha doğrusu kırmak zorunda kaldı… Kendisine yakın medya organları gelişmeyi “İmamoğlu ‘İstanbul’ diyecek” başlığıyla duyurdular bile!

Bu haber parti içi iktidar yarışlarında 10 kaplan gücünde olan Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu’nun da süngüsünü düşürdüğü anlamına geliyor.

Siyasette risk alan yol alır. Eldeki kuş-daldaki kuş ikileminden çıkamayan yaya kalır…

Haberin Devamı

Ve idare-i maslahatçılar esaslı inkılap yapamazlar.

İmamoğlu günün sonunda bir idare-i maslahatçı olarak Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği istikamete razı olmak zorunda kaldı.

Bundan sonra işi daha da zor.

İpler artık tamamen Kılıçdaroğlu’nun elinde.

İstanbul’u kazansa da kaybetse de hiçbir şey onun için eskisi olmayacak.

Kimmiş tiyatrodan anlamayan

Kim ne derse desin renkli ülkeyiz vesselam.

Adında “Devlet” kelimesinin bulunduğu bir devlet kuruluşuna devletin başının genel müdür atamasına bile kulp takabiliyoruz! Efendim neymiş! Cumhurbaşkanı tiyatrodan ne anlarmış ki, Devlet Tiyatrolarına Tamer Karadağlı’yı atamış!

Şimdi sıkı durun… Tiyatrodan anlamadığını iddia ettikleri Erdoğan, gençliğinde oyun yazmış, yönetmiş, tiyatro sahnesinde başroller oynamış! Bu ilginç bilginin kaynağı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner. Cumartesi günü sosyal medyada Tamer Karadağlı tartışması tam-gaz sürerken aradı. Beni çok şaşırtan şu bilgiyi verdi:

“Cumhurbaşkanımız 1970’li yıllarda yüzlerce kez tiyatro sahnesine çıktı. Milli Selamet Partisi’ne destek olmak için kurduğumuz tiyatro grubumuzla Anadolu’yu şehir şehir gezdik. Necip Fazıl Kısakürek, Nejat Uygur gibi üstatlardan dersler aldık. Bu tartışmayı yapanlar Cumhurbaşkanını hiç tanımıyor.” 

Yazının altındaki siyah beyaz fotoğraf Aydıner’in arşivinden. 1974 yılına ait. Tepebaşı sahnesinde Erdoğan ve arkadaşları sahnede… Erdoğan “İyi Evlat” adlı karakteri canlandırıyor.

Haberin Devamı

Tamer Karadağlı üzerinden tiyatro tartışması çıkarmaya çalışanlar… Bu fotoğraf sizi memnun etti mi?

Cumhurbaşkanı gençliğinde kulis tozu yutmuş biri…

Eğer derdiniz gerçekten tiyatroysa içiniz rahat etsin.

Yok başka bir şeyin peşindeyseniz, bir soda için. Hazımsızlığa iyi gelir.

İdare-i maslahatçılığın sonu

O engeller aşılmak zorunda

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “Engelli ve Yaşlı İstatistik Bülteni” verilerine göre…

Türkiye’de en az bir engeli olan (3 ve daha yukarı yaş) nüfusun oranı yüzde 6,9!

İnanılmaz bir oran bu. Milyonlarca insanımız sahip olduğu engelin dışında maalesef eğitimde, istihdamda, sosyal hayata katılımda çok ciddi başka engellerle karşılaşıyor. Sadece onlar mı? Aileleri de onlarla beraber zorlu bir hayat mücadelesi veriyor.

Düşünün… Çalışmak zorundasınız… Ama engelli çocuğunuzu, yakınınızı bırakacak hiç kimseniz yok. İş görüşmesine gideceksiniz ama onu kimseye emanet edemiyorsunuz. Ya da engelli yakınınızla daha sağlıklı bir şekilde ilgilenmek için biraz dinlenmeye ihtiyacınız var. Ama bunu yapacak imkana sahip değilsiniz. Ne yapacaksınız? Maalesef yapacak çok bir şey yok. Kendi çözümünüzü geliştirmek zorundasınız.

Haberin Devamı

Türkiye’de belediyelerin acilen el atıp, proje geliştirmesi gereken temel konulardan biri bu…

Ne yapacağını, nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyenlere tavsiyem Etimesgut’un “Engelsiz Yaşam Merkezi” projesini incelemeleri olacak.

Etimesgut, Türkiye’de engellilere yönelik en çok proje geliştiren belediyelerden biri. Başkan Enver Demirel’in 2017’de hizmete açtığı 5 bloktan oluşan merkez kendi alanında Türkiye’nin ve dünyanın en önemli tesislerinden biri. İçinde yok yok. Merkezden 500’ün üzerinde engelli hizmet alıyor. Ailelerin de kalabildiği konaklama, rehabilitasyon merkezleri, spor alanlarıyla örnek bir tesis. Engelli yakınını bu merkeze bırakan vatandaş dışardaki işlerini gönül rahatlığıyla hallediyor. Belediye ayrıca her yıl yüzlerce engelliyi aileleriyle beraber 5 yıldızlı otellerde tatile de yolluyor.

Sosyal belediyeciliği sosyal medya belediyeciliği ile karıştıranların Etimesgut örneğinden çıkarmaları gereken çok dersler var.