Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP lideri Kılıçdaroğlu partinin başına geçtiği Mayıs 2010’dan beri dümeni sağa kırmak için her yolu denedi. Önce Baykalcılar… Sonra Önder Sav ekibi. Ardından Atatürkçü, ulusalcı kim varsa hepsini kapının önüne koydu.

Gelinen noktada durum şu… CHP listelerinden Saadet Partisi’ne 24, DEVA Partisi’ne 25, Demokrat Parti’ye 4, Gelecek Partisi’ne 19 olmak üzere toplam 72 kontenjan ayrıldı. Bir de CHP listelerinin seçilebilecek sıralarına yerleştirilen 5 İyi Partili var.

CHP, anketlere göre, maksimum 140 vekil çıkarabiliyor. Bunun hadi yarısı olmasın da 35-40’ı beş partiye dağıtılmış durumda!

Haberin Devamı

CHP lideri sözünü tuttu, hepsi bir araya gelince bile yüzde 7 barajını aşamayan küçük partilere adeta can suyu verdi.

Hadi bu partilere Kemal Bey’in verilmiş sözü vardı. Altılı masadan onların sayesinde Cumhurbaşkanı adayı olarak kalktı. Bir anlamda borcunu ödedi.

Peki, bu “Kemalizm ırkçılıktır” diyen Yüksel Taşkın için acaba kime, ne sözü vardı Kemal Bey’in?

FETÖ’nün yayın organında kalem oynatan Taşkın’ı, FETÖ’nün hapse attığı Tuncay Özkan’ın üstünde hem de İzmir’den liste başı yaptı! İlginç değil mi?

Bitmedi… Yeni ayrıldığı eşini İyi Parti’den, kendisini CHP’den listeye yazdıranlar…

Belediye Başkanı eşinin desteğiyle bir kez daha vekillik için Ankara’nın yolunu tutanlar…

Mehmetçik’e “Katil” deyip, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne iftira atanlar… Kemal Bey hepsine verdiği sözü tuttu.

Arada çatlak sesler çıkmıyor değil tabii. Neymiş efendim… Atatürk’ün partisinde Atatürkçü aday yokmuş! Geçiniz…

Süreç tam da Kemal Bey’in kampanya şarkısının sözlerine uygun bir şekilde ilerliyor.

Verilen sözler tek tek tutuluyor.

Fonda “Sana söz baharlar gelecek” şarkısı şimdilik çalmaya devam ediyor.

Baharı erken karşılayanlar mutlu ve mesut. Ya diğerleri?

Al sana siyasi ayak

İdris Naim Şahin… AK Parti’nin eski İçişleri Bakanı. FETÖ’nün kapatılan yayın organlarına destek verdi. Örgüte paralel yapı denmesine “Zulme karşı çıkmıştır paralel yapı. Tanıyorum birçok mensubunu, polisini” sözleriyle itiraz etti. AK Parti ile ilişiği bu sözlerin ardından kesildi. Şahin şimdi İyi Parti’nin Ordu 1’inci sıra adayı.

Haberin Devamı

Sadullah Ergin… Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde FETÖ’nün yargı yapılanmasına göz yumduğu, Ergenekon-Balyoz kumpaslarına sessiz kaldığı iddiasıyla CHP’lilerin hep hedefinde oldu. Ergin, CHP’nin Ankara listesinden milletvekili adayı yapıldı!

İdris Şahin… 15 Temmuz’dan sonra Çankırı’daki FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı. Kamudan ihraç edilen FETÖ’cülerin dönmesini savundu. Halk TV’de katıldığı bir canlı yayında FETÖ için “Fetullah Gülen Cemaati” ifadesini kullandı. CHP’nin Ankara listesinde.

Yüksel Taşkın… Ulus devlete karşı. FETÖ’cü yayın organlarında yazarlık yaptı. CHP’nin İzmir liste başı adayı.

Yıllardır “FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıksın” diyenler AK Parti’nin FETÖ ile mücadele kapsamında siyasetten ve kamudan tasfiye ettiklerini Meclis’e taşımak için seferber olmuş durumda! Bu kadar çelişki bizim muhalefet için bile fazla…