Dömi glas sos nasıl yapılır?
Dömi glas sos nasıl yapılır? sorusu büyük ilgi görüyor. Evde nasıl yapılacağı merak edilen Dömi glas sos için ayrıntılı bilgi haberimizde...

Fransız mutfağının vazgeçilmez sosu olan dömi glas sos evde nasıl yapılır? İşte gereken malzemeler...
Haberin Devamı
MALZEMELER:
4 kilo sığır kemiği
8 litre su
1 su bardağı un
1,5 su bardağı domates salçası
1 çay bardağı beyaz şarap
3 havuç
2 baş kuru soğan
5 defne yaprağı
1 diş sarımsak
10 tane karabiber
Yarım yemek kaşığı tuz
Dömi Glas Sos | Yapılışı:
İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyun
Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatın. Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyin.
Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis edin.