Geri Dön

Enfes yemek tarifleri (Dolma tarifleri)

Enfes yemek tarifleri serisi bugün dolmalarla karşınızda… Kabak, biber, etli etsiz çeşitleriyle damaklarda yer edinen dolmalar Enfes yemek tarifleri serisinin en beğenilen menüsü olabilir. İşte Enfes yemek tarifleri ile dolmalar.

Enfes yemek tarifleri (Dolma tarifleri)

Enfes yemek tarifleri ile bugün sofralarınızda dolmalara yer açıyoruz. Birbirinden lezzetli dolma tarifleri hem sizin hem de ev halkının çok hoşuna gidecek. Sanılanın aksine dolmaların en pratik yemekler olduğunu kanıtlayacak kolay ve lezzetli tariflerimiz özellikle akşam eve gelip yemek yapmak zorunda kalanlar için iyi bir tercih olacak.

Dolmaların geleneksel yapısının yanında lezzeti de eklenince vazgeçilmez bir tat ortaya çıkıyor. Bu nedenle çok sevilen dolmalar, yoğurtlu yoğurtsuz, soslu ya da sade seçenekleriyle akıllarımıza kazınan dolma tariflerimize geçelim…

En lezzetli biber dolması tarifi

Lahana dolması tarifi

Kabak dolması
Kabak dolması, dolma tarifleri veriyorken asla atlanmaması gereken bir lezzet…

Malzemeler
*Kabak
*Soğan
*250 gram kıyma
*1 avuç pirinç
* ½ kaşık salça (Biber salçası önerilir)
*Tuz
*Kimyon
*Karabiber
*Sıvı yağ

Sosu için
* ½ kaşık salça
*2 domates
*Sıvı yağ

Yapılışı
Derin bir kabın içinde pirinç, kıyma, yağ, salça, soğan, baharatlar iyice karıştırılır.
Yıkayıp alacalı soyduğunu kabakların içince çok dikkatli şekilde oyun. Daha sonra hazırlamış olduğunuz harcı kabakların içine çok az boşluk kalacak şekilde doldurun.

Başka bir tencerenin içine yağı koyup salça ve rendelediğiniz domateslerle hafif çevirin. Üzerine kabakları dizin. Kabakların 1 parmak altına kadar su koyun.
Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun

Tekrar Isıtılmaması Gereken Besinler

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber