Son dakika dolma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dolma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dolma haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.733 dolma haberi bulunmuştur.
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyorKış hazırlıkları denince akla gelen ilk şeylerden biri, yazın taptaze toplanan asma yapraklarını uzun süre saklayarak sofralara taşımaktır. Sarma, dolma ya da farklı yöresel lezzetlerde kullanılan asma yaprakları, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak doğru saklama yöntemleriyle hazırlamak oldukça önemli. İşte taktiği.
Sinek ısırığıyla başlayan kabus umuda dönüştü!Eskişehir'de sivrisinek ısırması sonrası bulaşan virüs nedeniyle 6 buçuk yıldır hareketsiz yatan 8 yaşındaki Mehmet Emir Özbakan'ın yapılan haberinin ardından, ailenin maliyetini karşılamakta güçlük çektiği engelli puseti alındı. Toplam 3 puset alınarak Mehmet Emir ile birlikte 2 çocuğun daha ihtiyacı karşılandı.
Biber dolmasının tam pişmesini sağlıyor! Usta şeflerin sırrı kürdanmış...Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan biber dolması, her sofrada özel bir yer tutar. İç harcıyla, baharatlarıyla ve pişirme yöntemiyle tam kıvamında bir dolma yapmak herkesin hayalidir. Ancak bazen dolmalar dağılır, içi dışına taşar veya yeterince pişmez. Usta şeflerin bu konuda küçük ama etkili bir sırrı var...
İnternette anne sütü satanlara dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Çok tehlikeliİnternet sitesi kurdular, sosyal medyada reklam verdiler. Tek tek telefon numaraları verip anne sütünün ticaretini yaptılar. Ve o sütleri sadece yeni bebeği olup sütü yetmeyenler değil, kanser hastaları, sporcular da alıyor. Uzmanlar internette satılan bu sütler için "çok tehlikeli" uyarısında bulunuyor.
İnternette anne sütü satanlara dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Çok tehlikeliİnternet sitesi kurdular, sosyal medyada reklam verdiler. Tek tek telefon numaraları verip anne sütünün ticaretini yaptılar. Ve o sütleri sadece yeni bebeği olup sütü yetmeyenler değil, kanser hastaları, sporcular da alıyor. Uzmanlar internette satılan bu sütler için "çok tehlikeli" uyarısında bulunuyor.
Karın ağrısı sandı, meğer taşmış! Hurma ile zeytin tek suçlusu: 'Kimse yutmasın'92 yaşındaki Şerife Ay, eşini kaybettikten sonra çocuklarının yanına taşındı. Sağlığı yerindeydi ta ki o geceye kadar. Aniden başlayan şiddetli karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Acilen ameliyata alınan yaşlı kadının bağırsağından çıkanlar ise doktorları bile şoke etti. Peki, Şerife Ay’a ne olmuştu?
Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor! Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansınSevilen yemekler arasında yer alan dolma, her sofrada kendine özel bir yer bulur. Yaprak sarmasından biber dolmasına kadar pek çok çeşitte ve alternatifte hazırlanabilir. Ancak dolmanın lezzetini belirleyen bazı püf noktalar vardır. Birçok kişi dolmanın iç harcını hazırlarken soğanın nasıl pişirilmesi gerektiğini konuşuyor. İşte en lezzetli yolu.
Dolar ve borsa yatırımcıları dikkat! Faiz artışı piyasada dengeleri değiştirdiİşte yeni tahminler Yurt içi yatırımcıların gözü kulağı borsa ve dolarda... Merkez Bankası’nın son hamlesinin ardından faizler cazibesini artırırken bu süreçte borsa ve dolardaki seyir de merak ediliyor. Geçen haftayı yükselişle tamamlayan borsada bazı sektörler öne çıkarken, dolardaki hareketlenmeler de dikkat çekmişti. Uzman isimden borsa için ‘kademeli yükseliş’ tahmini gelirken, dolar için de yeni bir fiyat aralığı verildi. İşte dolar ve borsaya dair beklentiler...
'Metafizik uzmanı' uyuşturucuyla yakalandı!Samsun'da durdurulan otomobilin sürücüsü Muhammed Eroğlu (21) ve yanındaki kendisini 'metafizik uzmanı' olarak tanıtan Beytullah Şentürk (42), tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde uyuşturucu ele geçirildi.
Bakan Yumaklı: Bir yıllık emeğin garanti altına alınmasının tek yolu tarım sigortasıdırTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bir yıllık emeğin, gayretin ve çabanın garanti altına alınmasının tek yolunun tarım sigortası, TARSİM olduğunu belirterek, "Bu konuda bizlerin de çabası var. Ancak üreticilerimizin özellikle bu andan itibaren TARSİM konusunda mutlaka gereken ilgi ve alakayı göstermelerini istirham ediyorum." dedi.
Bilirkişi raporundaki korkunç detay! Kartalkaya'da 78 kişi uykuda ölüme giderken bunlar yaşandıBolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan 189 sayfalık rapor, ihmaller zincirini tek tek ortaya koydu .Elektrikli ızgaranın açık bırakılmasıyla başlayan yangının ardından mutfak personelinin çıkış noktasındaki yangın tüpünü bile kullanmadıkları ortaya çıktı.
Tam kıvamında pişen biber dolması için mutlaka yapın! Asla dağılmıyor ve içi çiğ kalmıyorTürk mutfağının en sevilen geleneksel yemeklerinden biri olan biber dolması, hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraların yıldızı olmaya devam ediyor. Ancak dolmanın içinin çiğ kalması, pişirme sırasında dağılması ya da biberlerin tam kıvamında yumuşamaması gibi sorunlar, birçok kişinin bu lezzetli yemeği yapmaktan çekinmesine neden oluyor. Oysa birkaç basit ama etkili doğal yöntemle, tam kıvamında pişen ve dağılmayan biber dolması yapmak mümkün!
Tadına doyulmaz dolmanın sırrı! 4 faktöre dikkat eden mutfağın şahı: Direkt etkiliyorBiber dolması neredeyse herkesin severek tükettiği bir yemektir. Dolmayı yapmadan önce kaliteli malzemeleri seçmek de dolmanın tadını doğrudan etkileyen faktörlerden biridir. Dolmanın baş malzemesi biberi seçerken ise haberimizdeki tüyolara dikkat ederek, en lezzetli dolmaları sofranıza taşıyabilirsiniz. Peki bu tüyolar neler? 4 + 1 bonusla haberimizde!
Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyorKlasik kabak dolması tarifini yerle bir eden bir tarif 34 yılını dolmalara vermiş ustadan geldi. Şefin püf noktaları sayesinde kabak asla suyunu salıp kurumuyor. Üstelik acılaşma sorunu da bitiyor. Peki 34 yıl şefe ve kabak dolmasına hangi mutfak sırlarını vermiş? Detaylar haberimizde!
Artan dolma içi böyle saklanır! 2 saat önce çıkarın, tadı hiç değişmeyecekSofralarımızın pratik yemeklerinden olan dolma, kimi zaman biberle, kimi zaman da farklı sebzelerle hazırlanır. Dolma yapmak için hazırladığınız iç harcın ölçüsü bazen fazla gelebilir. Böyle durumlarda arta kalan harcı atmak yerine böyle saklayabilirsiniz.
Biber dolmasına lezzet katan tüyo! Asla dağılmıyor ve kuru olmuyorBiber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak pişirirken dolmaların dağılması ya da iç harcının kuru kalması, birçok kişinin en büyük sorunu. İşte dolmalarınızı lezzetlendirecek ve mükemmel kıvamda pişmesini sağlayacak yöntemler!
Zonguldak’ta yerin 120 metre altında ilk sahurZongultak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtayla ve tahkimat malzemelerinden kurdukları sofrada yaptı.
Zonguldak’ta yerin 120 metre altında ilk sahurZongultak'ta maden işçileri, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında, evlerinden getirdikleri yiyeceklerle tahtayla ve tahkimat malzemelerinden kurdukları sofrada yaptı.
Teknolojiye yenik düşen meslek; dolma kalem ustalığıİstanbul'da yaşayan Dursun Ünlü (55), unutulmaya yüz tutan dolma kalem ustalığını 34 yıldır sürdürüyor. Mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü söyleyen Ünlü, “Dolma kalem ustası Türkiye'de yok denecek kadar az kaldı, şu anda ünlüler, bürokratlar, iş adamları, hakim, savcı ve avukatlar hala değerli kalemlerini tamir ettiriyor" dedi.
Sadece ünlüler, bürokratlar ve iş adamları kapısını çalıyor! Ustası Türkiye'de yok denecek kadar azİstanbul'da yaşayan Dursun Ünlü (55), unutulmaya yüz tutan dolma kalem ustalığını 34 yıldır sürdürüyor. Mesleğinin teknolojiye yenik düştüğünü söyleyen Ünlü, “Dolma kalem ustası Türkiye'de yok denecek kadar az kaldı, şu anda ünlüler, bürokratlar, iş adamları, hakim, savcı ve avukatlar hala değerli kalemlerini tamir ettiriyor" dedi.
Dolma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.