Geri Dön

Ispanağın kökü de çok faydalı

Ispanağın yaprakları kadar kökü de faydalıdır.

Ispanağın kökü de çok faydalı

Temel Reis çizgi filmlerini hepimiz biliriz. Zor anlarında bir parça ıspanağın bile mucizeler yaratmasına sebep oluşunu defalarca izlemişizdir.

İşte çocukların dünyasından gerçek yaşama geçtiğimizde de ıspanağın ne denli faydalı olduğunu görebiliriz.

Ispanak diğer yeşil sebzelerdeki lif miktarının 2 katına sahiptir. Bu sayede kilo vermek isteyenlere destek olur ve muhteşem bir antioksidandır.

Ispanak ile ilgili yapılan incelemeler cilt kanseri riskini de büyük oranda azalttığını göstermektedir. Ayrıca kolon, meme ve prostat kanserine karşı da vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

Haberin Devamı

Ispanak; A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber