Geri Dön

Neden ıspanak yemeliyiz?

Ispanağaın sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. En çok bilinen özelliği ise hastalıklara karşı vücudu koruma potansiyelidir. İşte ıspanağın mucize gibi faydaları...

Neden ıspanak yemeliyiz?

Ispanak diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum, folik asit, demir ve K vitamini açısından oldukça zengindir. İçerisinde ayrıca C vitamini, bol miktarda lif ve karotenoidler ve vardır.

İçerisinde bulunan kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar. C ve C vitaminleri özellikle kolon olmak üzere pek çok kanser türüne karşı vücudu korur. Folatlar damarlara zarar veren protein seviyesini normal seviyelerde tutar. Bu sayede kalp rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

Ispanak da yaşa bağlı dejenerasyonu önleyici maddeler bulunur. Gizli silahı olan lutein katarakt ve görme kaybına karşı etkilidir. Lutein zengini besinlerin kansere karşı olduğu da bilinmektedir.

Ispanaktaki vitaminler ve kalsiyum vücudun ihtiyacını büyük oranda karşılar. Bu nedenle taze ya da dondurulmuş olarak ıspanak mutlaka tüketilmelidir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber