Geri Dön

Bugün ne pişirsem? 13 Ekim günün menüsü

Bugün ne pişirsem diyenler ekran başına. 13 Ekim günün menüsünde bugün neler var merak edenler için şahane bir menü hazırladık. Akşam ne pişirsem, hangi yemek tariflerini yapsam diyenler için hazırladığımız "Bugün ne pişirsem?" menüsünde bakalım neler var? İşte 13 ekim "Bugün ne pişirsem?, günün menüsü...

Bugün ne pişirsem? 13 Ekim günün menüsü

Akşam ne pişirsem derdini çeken bilir. Yemeği hazırlamaktan çok hangi yemeği yapacağını bulmak eziyet olur

bazen. İşte bu yüzden size her gün birbirinden lezzetli menüler hazırlıyoruz.

13 Ekim günün menüsünde hem severek yediğiniz hem de yapımı çok güç olmayan tarifler hazırladık.
Bugün ne pişirsem? diyenler için 13 Ekim menüsünü vermeye başlayabiliriz.

13 ekim günün menüsünde neler var? Hemen sayalım.

Güveçte et sote
Pirinç pilavı
Narlı Cevizli Roka salatası
Kabak tatlısı

Birbirinden lezzetli bu tarifleri yapmaya sabırsızlananlar için hemen yapılışlarına ve malzemelerini vermeye geçelim.

Güveçte et sote

Pirinç pilavı

Narlı Cevizli Roka salatası

Kabak tatlısı

Kabak tatlısı sevenlere müjde. Bugün ne pişirsem menüsünün şanslı tarifi kabah tatlısı. Yapımı çok pratik olan tatlımızın tarifine geçmeden önce tam da kabak mevsiminde olduğumuzu hatırlatmak isteriz.

İster pazardan ister marketlerden alacağınız kabaklar taptaze ve lezzetlidir.

Kabak tatlısı için malzemeler

Porsiyon sayısına göre alacağınız kabak değişebilir. Verdiğimiz malzemeleri arttırıp eksiltebilirsiniz.

1 kilo bal kabağı
2.5 bardak şeker

Kabak tatlısının üzerindeki süsleme için

Kırılmış fındık
Kırılmış ceviz


Kabak tatlısı nasıl yapılır?

Aldığımız kabakları porsiyonlar olacak şekilde parçalara ayıralım. Parçalara ayırdığımız kabakları geniş bir tencereye alalım. Hazırladığımız şekeri bütün kabakların üzerine eşit gelecek şekilde dökelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte pişirmeye başlayalım. Piştikçe suyunu veren kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim. Çatalla ne kadar yumuşadığını kontrol edebilirsiniz.


Eğer kabaklarımız yumuşadıysa kapağını açalım ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. ancak dikkat etmeniz gereken nokta dibini tutmaması. Bu aşamada başından ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Servise hazır olan kabaklarınızı tabaklara alı üzerine ceviz ve fındığını dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber