Geri Dön

Acılı patlamış mısır tarifi

Lezzetli bir atıştırmalık olan ekşili acılı patlamış mısıra bayılacaksınız.

Acılı patlamış mısır tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 fincan mısır
2 çay kaşığı acı pul biber
2 misket limon veya yarım limon suyu

Acılı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerede sıvıyağı iyice kızdırın.

Mısırları atıp kapağını hemen kapatın.

Altını kısıp aralıklarla tencereyi sallayın.

Tüm mısırlar patladıktan sonra acı biberi ekleyip yeniden sallayın.

Servis etmeden hemen önce limon suyunu ekleyin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber