Geri Dön

Avokadolu Humus Tarifi

Son zamanlarda avokado tüketiminin artmasıyla beraber çeşitli tarifler arayışına girildi. Genellikle kahvaltı ya da salatada bolca tüketilen avokado nohutla da birleşince harika bir tarif ortaya çıktı. Yemek öncesi veya film izlerken lezzetli bir atıştırmalığa mı ihtiyacınız var? Bu tarif tam da size göre. İşte avokadolu humus tarifi...

Avokadolu Humus Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 büyük olgun avokado
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 kaşık tahin
1 taze sıkılmış limon suyu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber

Üzerini süslemek için:

Bir kaç tane haşlanmış nohut
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Avokadolu Humus Nasıl Yapılır?

1. adım: Avokadoyu ikiye bölün ve içini kaşıkla çıkartın.

2. adım: Haşlanmış nohut, avokado, tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağını blendera alın.

3. adım: Malzemeler tamamen ezilene kadar blenderdan geçirin.

Son adım: Karışımı servis tabağına alın. Üzerini nohut, pul biber, zeytinyağı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar