Geri Dön

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi

Sofraların olmazsa olmazı nohut yemeği, her yemeğin yanına yakışan lezzetler arasındadır. Etli ve etsiz sunulan nohut yemeğini yapmak oldukça kolaydır. Bu tarifimizde sizin için etsiz nohut yemeği nasıl yapılır, sorusunun cevabını verdik. İşte etsiz nohut yemeği tarifi...

Etsiz Nohut Yemeği Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 su bardağı nohut
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet sivri biber
5 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber

Etsiz Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Etsiz nohut yemeği için malzemeleri hazırlayın! Nohut yemeği tüm sofraların ve birçok kişinin sevdiği yemeklerden biridir. Etli ve etsiz sunulan nohut yemeğini yapmak oldukça kolaydır. Bu tarifimizde sizin için etsiz nohut yemeği nasıl yapılır, açıkladık. Tek yapmanız gereken nohutları bir gece öncesinde sıcak su da bekletmek. Eğer nohutlar midenize dokunuyor ve gaz yapıyorsa, ev yapımı kefirinizde ya da kefir altı suyunda bir gece öncesinde nohutları bekletebilirsiniz. İşte etsiz nohut yemeği tarifi...

Etsiz nohut yemeği nasıl yapılır?

Birinci adım: Nohudu bir gece önceden sıcak suya bırakın.

İkinci adım: Ertesi gün süzüp üzerine temiz su alarak 15-20 dakika haşlayın.

Üçüncü adım: Daha sonra yağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.

Dördüncü adım: Biberi doğrayıp soğana ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Beşinci adım: Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Altıncı adım: Son olarak içine nohudu ekleyin.

Yedinci adım: Biraz karıştırıp üzerine kaynar suyu ve tuzu baharatları koyun.

Sekizinci adım: Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Son adım: Nohudunuz iyice pişince ocağı kapatın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar