Geri Dön

Baharatlı Kruton Tarifi

Baharatlı kruton tarifiyle hem bayatlayan ekmeklerinizi değerlendirin hem de sıcacık çorbalarınıza kıtır kıtır ekmeklerle tat katın. Peki, baharatlı kruton nasıl yapılır? İşte baharatlı kruton tarifi...

Baharatlı Kruton Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 dilim ekmek
4 kaşık sıvı yağ
2 diş sarımsak
Kekik
Fesleğen
Pul biber

Baharatlı Kruton Nasıl Yapılır?

Evde kalan ekmek dilimleriniz bayatladıysa onlardan harika bir baharatlı kruton hazırlayabilirsiniz. Çorbaları veya dip sosları daha da lezzetlendirmek üzere kavanozda saklayabilirsiniz. Peki, baharatlı kruton nasıl yapılır? İşte baharatlı kruton tarifi...

1. adım: Ekmeklerinizi küp küp dilimleyin.

2. adım: Sarımsakları ezdikten sonra, sıvı yağ, kekik, fesleğen ve pul biberle karıştırın.

3. adım: Ekmekleri sarımsaklı karışımla harmanlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıp kuruyana kadar pişirin.

Son adım: Oda sıcaklığında soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapattığınız cam kavanozda saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar