Geri Dön

Balkabaklı ve Pancarlı Kinoa Salatası Tarifi

Günlük sebze alımınızı bu harika besleyici ve doyurucu salatayla tamamlamaya ne dersiniz? İçerisinde tam da mevsimi olan balkabağı ve pancar bulunuyor. Karbonhidrat olarak ise glutensiz olarak bilinen kinoa yer alıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu mükemmel sebzelerin kombinasyonundan oluşan salata tarifimizi mutlaka deneyin. Ayrıca hem vegan, hem glutensiz, hem de tüm gün sizi tok tutacak! İşte fırında kızarmış balkabaklı ve pancarlı kinoa salatası tarifi...

Balkabaklı ve Pancarlı Kinoa Salatası Tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım balkabağı
2 pancar
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir tutam rafine edilmemiş deniz tuzu ve karabiber
Yarım su bardağı kinoa
1 su bardağı su

Sosu için:

2 yemek kaşığı pesto

Süslemek için:

Fesleğen

Balkabaklı ve Pancarlı Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?

MİLLİYET. COM .TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıdı serin.

2. adım: Kabağın kabuğunu soyun ve büyük dilimler halinde kesin.

3. adım: Pancarı dilimler halinde kesin, ancak kabuğunu açık bırakın.

4. adım: Tüm sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağını gezdirin.

5. adım: Deniz tuzu ve karabiber ekleyin.

6. adım: Fırına koyun ve 20 dakika pişirin.

7. adım: Balkabağı ve pancar pişerken kinoayı pişirmeye başlayın. 

8. adım: Bir tencerede 1 bardak suya yarım su bardağı kuru kinoayı ekleyin.

9. adım: Tencerenin üzerine bir kapak koyun ve 15 dakika kaynamaya bırakın. 

10. adım: Kinoa piştikten sonra pestoyu içine ekleyin ve karıştırın.

11. adım: Fırından kızarmış sebzelerinizi çıkarın ve servis etmek için hazırlayın.

12. adım: Tüm yiyecekleri 2 porsiyona bölün. Kinoayı bir kaseye ekleyin, üzerine balkabağı ve pancarı koyun.

Son adım: Son olarak fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar