Geri Dön

Bolonez sos tarifi

Spagettiyle en çok tercih ettiğimiz soslardan bir tanesi enfes bolonez sos tarifi

Bolonez sos tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram kıyma
2 kaşık zeytinyağı
1 kuru soğan,
1 havuç
1 kaşık salça
1 biber
2 domates
1 diş sarımsak
1 bardak su
tuz, karabiber
1 defneyaprağı

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

Soğan, sarımsak, havuç ve domatesleri rendeleyin.

Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra kıyma, soğan ve sarımsağı ekleyerek soteleyin.

Havuç, kereviz ve salça ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin.

Su, defneyaprağı ve domatesleri de ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Sosun suyunu çektirdikten sonra ocaktan alın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber