Geri Dön

Limonlu enginar pesto sos tarifi

Pesto sosu denilince akla İtalya'nın fesleğen ile hazırlanmış sosu gelir. Ancak pesto sadece fesleğen değil, birçok sebze ile hazırlanabilir. Onlardan biri de enginar kalbiyle yapılan pesto sos tarifimiz! İster sade tüketin, ister ezme olarak ekmeğin üzerine sürün, isterseniz de makarna ve salatanız da kullanın! İşte mükemmel aromasıyla limonlu enginar pesto sos tarifi...

Limonlu enginar pesto sos tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Bir kavanoz enginar kalbi (15 adet)
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2 diş taze sarımsak
1/4 su bardağı zeytinyağı
Parmesan peyniri
Tuz ve karabiber

Enginar Pesto Sos Nasıl Yapılır?

1. adım: Enginarlar kalbini bir mutfak robotuna koyun.

2. adım: Sarımsak, limon kabuğu rendesi ve suyu, peynir, zeytinyağı, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin.

3. adım: Tüm malzemeleri mutfak robotunda karıştırın. Dokusunu korumak için mutfak robotunu elinizde sallayarak karıştırın.

Son adım: Enginar pesto sosunuz hazır!

Not: Makarna, salata yada sandviç ile veya şarküteri olarak tüketebilirsiniz. Özellikle tavuk göğsü ya da somon filetonun üzerine sürerek pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber