Geri Dön

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır, sorusunu sizin için yanıtladık. Evinizde sadece 10 dakika hazırlayabileceğiniz etsiz çiğ köfte tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte etsiz çiğ köfte tarifi...

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı acı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet limon suyu

Etsiz Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ köfte yapımı çok zahmetli bir lezzettir. Ancak biz sizin için evinizde 10 dakikada hazırlayabileceğiniz etsiz çiğ köfte tarifini paylaştık. Yapımı çok basit olan ve zahmetsiz olan etsiz çiğ köfte tarifi için malzemeleri hazırlayın. Peki etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte etsiz çiğ köfte tarifi...

1. adım: Bulguru bir kaba alın ve üzerine sıcak su dökerek suyunu çekip şişene kadar bekletin.

2. adım: Rendelenmiş soğanı bir tülbentin üzerine alın fazla suyu sıkın.

3. adım: Mutfak robotunuzun içerisine tüm çiğ köfte malzemelerini koyun ve azar azar çekmeye başlayın.

4. adım: Arada bir açıp spatulayla yapışan malzemeleri içe doğru iterek daha hızlı çalışmasına yardımcı olun.

5. adım: Tüm malzemeler güzelce harmanladığından harcı bir kabın içerisine aktarın. Çiğ köfte harcınızdan elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin.

Son adım: Ardından yeşilliklerle servis edin.

Püf noktası:

-Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin.

-Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

-İçine koyacağınız soğanın suyu mutlaka öncesinde sıkın.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar